O NAMA

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) jedinstvena je društvena, vanstranačka organizacija i dobrovoljno profesionalno Udruženje koje stvara ambijent za slobodno delovanje nezavisnih umetnika Srbije. Kroz delatnost ULUPUDS-a nezavisni umetnici Srbije ostvaruju prava kako u domenu stvaralaštva tako i unapređenja socijalno-pravnog statusa.

ULUPUDS okuplja najeminentnije umetnike (oko 1500 članova od kojih je 600 samostalnih umetnika) koji su grupisani u devet različitih sekcija: arhitektura, slikarstvo i grafika (primenjeno slikarstvo, primenjena grafika, ilustracija, karikatura, strip, konzervacija i restauracija), tekstil i savremeno odevanje, scenografija i kostimografija, dizajn (grafički, industrijski i vizuelne komunikacije), umetnička fotografija, keramika i staklo, vajarska sekcija i sekcija za teoriju, kritiku i istoriju umetnosti.

Galerije Udruženja su: galerija SINGIDUNUM, Knez Mihailova 40. i mala galerija SINGIDUNUM, Uzun Mirkova 12, obe u Beogradu.

Godišnje ULUPUDS organizuje preko četrdeset samostalnih i grupnih izložbi kako u svojim tako i u iznajmljenim galerijskim prostorima.

Tradicionalne izložbe ULUPUDS-a su: Majska izložba (revijalna smotra radova svih sekcija i struka Udruženja, održava se u maju-junu), izložba novoprimljenih članova, bijenale keramike Beograda, bijenalne međunarodne izložbe Zlatno pero Beograda (izložba ilustracija, oktobar-novermbar), Zlatni osmeh (izložba karikatura, oktobar-novembar), međunarodna izložba keramike, Bijenale keramike, Međunarodna izložba učesnika konkursa Nagrade Ranko Radović i dr. ULUPUDS organizovano šalje radove na različite međunarodne manifestacije: Praško kvadrijenale scenografije i kostimografije, Bijenale ilustracije u Bratislavi i dr., i sarađuje sa srodnim organizacijama u oblasti kulture iz zemlje i inostranstva.

Osim izlagačke delatnosti ULUPUDS putem sopstvenog autorskog servisa, umetnicima obezbeđuje uslove za nesmetano poslovanje.

ULUPUDS sarađuje sa srodnim organizacijama u oblasti kulture u zemlji i u inostranstvu, izmenjuje predloge, programe i dr.

Prostorije ULUPUDS-a
Terazije 26/II

Palata Anker