AKTUELNOSTI

Izložba Sekcije umetničke fotografije ULUPUDS-a otvara se u petak, 06. decembra 2019. godine u 19.00 sati u Galeriji PRO3OR.


Pozivamo Vas na otvaranje drugog dela godišnje izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a u Galeriji Studentskog kulturnog centra, u sredu 11. decembra u 19.00 sati.

Tokom otvaranja će se održati glasanje za najbolјi rad po mišlјenju publike, uz čokoladno posluženje HomeMade Company, čije ambalaže su rad Gorana Tadića.


PRIJEM U ČLANSTVO ULUPUDS-a 2020

Član ULUPUDS-a može postati svaki građanin Srbije koji se profesionalno i aktivno bavi likovnim stvaralaštvom iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna i ispunjava uslove utvrđene posebnim uslovima Pravilnika (375 KB), i Statuta Udruženja (140 KB).

Obaveštenje o prijemu dokumentacije za prvi krug prijema u članstvo

Izjava o autorstvu

Prijava za prijem u članstvo

Primer popunjene uplatnice za kotizaciju (2.14 MB)

Formular za radove za prijem u Dizajn sekciju

Konkurs traje od 02 do 30. decembra 2019.


MALI FORMAT ULUPUDS-a

Deseta i završna izložba Mali format ULUPUDS-a 2019. otvorena je 02.12. 2019. godine u 19.00 sati u galeriji Singidunum.

Izložbu je otvorila predsednica slikarsko - grafičke sekcije ULUPUDS-a Milica Vuković i istoričarka umetnosti - autor teksta u katalogu, Katarina Radulović.

Informacija za medije


AKSESOAR 13 Žirirana Izložba Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a otvorena je u ponedeljak, 18. novembra 2019. godine u 19.00 sati u Galeriji Singidunum. Izložba je trajala do 26. novembra 2019. godine.

Izlagači


50. ZLATNO PERO BEOGRADA, 15. MEĐUNARODNI BIJENALE ILUSTRACIJE, 2019 / 50th GOLDEN PEN OF BELGRADE, THE 15th INTERNATIONAL BIENNIAL OF ILLUSTRATION 2019

Svečano zatvaranje 50. Zlatnog pera Beograda - 15. međunarodnog bijenala ilustracije održano je 26. novembra u 19.00 sati u Sali pod svodovima u Konaku kneginje Ljubice.

Ceremonija zatvaranja sastojala se od sledećeg programa:

- Butoh performans - Marko Nektan: Rumijev Povetarac
- Rastko Ćirić sa gitarom
- DJ David Vartabedijan

U subotu, 23. novembra 2019. godine u 19.00 sati u Konaku kneginje Ljubice održana je tribina o animaciji i ilustraciji Sekcije za teoriju, kritiku i istoriju primenjene umetnosti.

U izložbenom prostoru Galerije Radio-televizije Srbije (Takovska 10), 14. novembra  u 19.00 sati otvorena је izložba Spodobe i leševi, veštice i vampiri Ivice Stevanovića, dobitnika Velike nagrade 49. Zlatnog pera Beograda.

U sredu 13. novembra 2019. godine u 19.00 sati u Galeriji Singidunum povodom svečanog zatvaranja izložbe Rastka Ćirića Svetlosti i senke održan je koncert JUKEBOX LIVE. Izložba je održana u okviru pratećeg programa 50. Zlatnog pera / 15. Međunardnog bijenala ilustracije.

Nagrade 50. Zlatnog pera Beograda / 15. Međunarodnog bijenala ilustracije

Awards - 50th Gold Pen of Belgrade - 15th International Biennial of Illustration (135 KB)

U galerija-knjižari Book&Art, (Vuka Karadžića 4), 12. novembra u 19.00 otvorena je izložba Fantasy Emira i Edina Durmišević, dobitnika nagrada izdavačkih kuća Pčelica i Kreativni centar.

U saradnji sa Italijanskim institutom kulture izložba Boje reči Alesandra Gotarda iz Milana, specijalnog gosta 50. Zlatnog pera Beograda je otvorena u Muzeju primenjene umetnosti 08. novembra 2019. godine u 19.00 sati. Izložba će trajati do 20. novembra 2019. godine.

Jubilarno izdanje 50. Zlatnog pera Beograda - 15. Međunarodnog bijenala ilustracije 2019, u organizaciji Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) otvoreno je u Konaku Kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8) 07. novembra u 19.00 sati.

Pozivnica (2.1 MB)

Glavni program koji obuhvata radove domaćih i inostranih učesnika i trajaće od 7 – 26. novembra.

Informacija za medije

Između nevinosti i političnosti

Učesnici izložbe / Exhibition participants (425 KB)

Regulations (910 KB)

Application form


GODIŠNJA IZLOŽBA DIZAJN SEKCIJE ULUPUDS-a

Iizložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a otvorena je u Galeriji Studentskog kulturnog centra, u sredu 20. novembra u 19.00 sati.

Tokom otvaranja se održalo glasanje za najbolјi rad po mišlјenju publike i nastup Rastka Popovića na električnoj violi, dizajn umetnika Zorana Popovića.


GODIŠNJA IZLOŽBA S/G SEKCIJE ULUPUDS-a 2019.

Otvaranje godišnje izložbe Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a održano je u utorak, 22. oktobra 2019. godine u 19.00 sati u Galeriji pod svodovima, Konak kneginje Ljubice, Muzej grada Beograda.

Katalog izložbe (2.8 MB)

Informacija za medije


Učesnici konkursa

Konkurs

Prijava

Konkurs za dizajn

Konkurs za istoričara umetnosti


Interni poziv za honorarno angažovanje istoričara umetnosti

Angažovanje se vrši zaklјučivanjem autorskih ugovora, pojedinačno za realizaciju svakog od sledećih projekata:

Krajnji rok za podnošenje prijava je petak, 12. novembar 2019. godine.

1. Majska izložba 2020.
2. Zlatni osmeh 2020.

Interni poziv za honorarno angažovanje istoričara umetnosti (235 KB)


64. MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA U BEOGRADU

Nagrade ULUPUDSa na sajmu knjiga 2019. godine

Nagrade ULUPUDSa na sajmu knjiga 2019. godine


KONKURS ZA NAGRADE ULUPUDS-a

Konkurs


NAGRADA RANKO RADOVIĆ 2019

Svečana dodela Nagrade Ranko Radović održaće se u ponedeljak, 23. decembra 2019. godine u 13.00 sati u Maloj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5, Beograd.

Na dan dodele Nagrade u holu Zadužbine Ilije M. Kolarca biće otvorena izložba na kojoj će biti prezentovani svi učesnici konkursa.


ULUPUDS - Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao osnivač, i Univerzitet u Beogradu - Arhitektonski fakultet, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanistički zavod Beograda, Wienerberger d.o.o.Kanjiža, Inženjerska komora Srbije, Radio-televizija Srbije kao suosnivači – raspisali su

Javni poziv – konkurs

za dodelu Nagrade Ranko Radović, koja je osnovana sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo.

Konkurs je trajao od 02. septembra do 15. oktobra 2019. godine.

Nagrada će se dodeliti za:

  1. kritičko-teorijske tekstove o arhitekturi objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade, i to za kritike, eseje, knjige, predavanja i pisanu reč uopšte;

  2. realizovano arhitektonsko delo dovršeno u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade i

  3. televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije realizovane u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade.

Konkurs NRR 2018 (66 KB) / Competition (65 KB)

Pravilnik NRR (208 KB) / Regulation (195 KB)

Uputstvo za izradu plakata (55 KB)

Biografija prof. dr Ranka Radovića (56 KB)

Učesnici konkursa Kategorija 1 (372 KB)

Učesnici konkursa Kategorija 2 (440 KB)

Učesnici konkursa Kategorija 3 (380 KB)

PRIJAVA

Pokrovitelji Nagrade Ranko Radović:
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije
Sekretarijat za kulturu Grada Beograda

Za ULUPUDS

Konstantin T. Petrović, ist. um.
sekretar Nagrade Ranko Radović
koordinator Stručne službe ULUPUDS-a


Poziv za učešće na izložbi 20. Bijenale keramike Beograd 

Poštovane kolege,

obaveštavamo vas da se  Bijenale keramike odlaže za sledeću godinu.

Pred samu izložbu obavešteni smo da nemamo termin u Galeriji RTS-a.

Zbog nalaženja druge opcije i organizacije izložbe nismo u mogućnosti da ispoštujemo rok za decembar 2019. godine.

Bijenale će se svakako održati, šaljite vaše prijave, a blagovremeno ćete dobiti nove informacije o mestu i vremenu održavanja.

Hvala na razumevanju,
Odbor sekcije keramike


Godišnja izložba Dizajn sekcije 2019.

Poštovani članovi Udruženja,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da učestvujete na tradicionalnoj Godišnjoj izložbi Dizajn sekcije 2019. Tema ovogodišnje izložbe je slobodna, a akcenat je na prezentaciji aktuelnog stvaralaštva na polju dizajna. Izložba će biti održana Velikoj galeriji Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48, Beograd). Datum održavanja izložbe će biti naknadno objavljen.

Konkurs je otvoren od 20. juna - 22. avgusta 2019. godine.


Na konkursu mogu učestvovati redovni članovi svih sekcija Udruženja, kao i kandidati za prijem u članstvo. Konkuriše se sa realizovanim i idejnim projektima iz svih oblasti dizajna nastalim u protekle dve godine. Svaki autor može konkurisati sa dva rada.

Slike ili fotografije radova dostavljaju se na adresu dizajnsekcija@gmail.com (JPEG, duža stranica 15cm, 300dpi, RGB). Isti prilozi biće upotrebljeni i za katalog.

Uz grafički materijal potrebno je poslati popunjen prijavni formular koji se nalazi u prilogu.

Kotizaciju za katalog u iznosu od 1000 dinara plaćaju samo autori čiji radovi budu selektovani. Svi radovi koji prođu selekciju treba da budu opremljeni za galerijsko izlaganje (uramljeni ili kaširani, spremni za kačenje), a troškove opreme snose autori.

Članovi Odbora Dizajn sekcije vršiće selekciju konkursnih radova i selekciju rada za nagradu izložbe.

U toku održavanja izložbe biće organizovano glasanje za izbor najboljeg rada po mišljenju publike.

Odbor Dizajn sekcije

Konkurs (128 KB)

Prijavni formular


KONKURS ZA IZLAGANJE U GALERIJI   SINGIDUNUM I MALOJ  GALERIJI  ULUPUDS ZA 2020. GODINU

Termini za izlaganje u galeriji Singidunum i Maloj galeriji ULUPUDS-a za 2020. godinu (120 KB)

Konkurs

Galerija SINGIDUNUM
Beograd, Knez Mihailova 40, tel. 2185-323 

Stalna prodajna izložba dela likovnih i primenjenih umetnika i dizajnera
(slike, grafike, ikone, lampe, keramika, tekstil i dr).       

AKSESOAR 13 Žirirana Izložba Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a se otvara u ponedeljak, 18. novembra 2019. godine u 19.00 sati u Galeriji Singidunum. Izložba traje do 26. novembra 2019. godine.

Izlagači

Prateća izložba 50. Zlatnog pera ULUPUDS Svetlosti senke Rastka Ćirića održala se od 30. oktobra do 11. novembra 2019. godine.    

Opširnije na strani: http://galerijasingidunum.com

MALA GALERIJA ULUPUDS-a
Beograd, Uzun Mirkova 12, tel. 2622-582 

Izložba Bojane Ban Bube koje nose svetlost otvara se u petak, 29. novembra 2019. godine u 19.00 sati.

O izložbi

Biografija Bojane Ban

Izložba U ( čijoj) koži Snežane Krejić, Larise Županjevac-Nikolić  i Velibora Antonijevića otvorena je u četvrtak, 14. novembra 2019. godine u 19.00 sati. Izložba traje do 26. novembra 2019. godine.

Konkurs za izložbu Minijatura 4

Mala galerija  ULUPUDS  organizuje od 18. 12. 2019. godine  izložbu Minijatura 4 ( crtež, akvarel, grafika, kolaž, mozaik, keramika, skulpture … ), na kojoj mogu da učestvuju članovi profesionalnih udruženja  i  studenti umetničkih  fakulteta i akademija. 

Donošenje radova:

Fotografije radova poslati do 3. 12. 2019. godine na e-mail: malagalerijaulupudsa@gmail.com .

Eksponati ( do 3 rada )   i participacija ( 500.00 dinara ) se predaju opremljeni ( do 30 x 30 cm sa opremom ), pravilno numerisani obavezno potpisani  (na samom radu i njegovoj poleđini) u četvrtak 5. 12. 2019. godine u Maloj galeriji ULUPUDS od 13-18 sati.

Opširnije na strani: http://galerijasingidunum.com


Izložba Beograd grad u kome stvaram 2019

Izložba Beograd grad u kome stvaram 2019 otvorena je 28. avgusta 2019. godine u 19.00 sati u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije.

Učesnici konursa izložbe Beograd grad u kome stvaram 2019


51. Majska izložba ULUPUDS-a Udah

Nagrade 51. Majske izložbe Udah u okviru regionalnog programa

Prateći program 51. Majske izložbe u Muzeju primenjene umetnosti (1.7 MB)

Okrugli sto 51. Majske izložbe
Sekcija za kritiku, istoriju i teoriju umetnosti (SKIT) ULUPUDSa

U okviru 51. Majske izložbe ULUPUDS-a članovi Sekcije za kritiku, istoriju i teoriju umetnosti predstavili su svoja izlganja pod zajedničkom temom 51. Majske izložbe (U)dah. Ovaj okrugli se održao u prostoru Izložbenog salona na Andrićevom vencu u petak 21. i u subotu 22. juna sa početkom od 17.00 sati. Konferansje i tehnička podrška: Jelena Pavićević

Program okruglog stola Sekcije za kritiku, istoriju i teoriju umetnosti (SKIT) ULUPUDS-a

U subotu, 22. juna u 13.00 sati, Katarina Radulović, istoričarka umetnosti, je u prostoru Izložbenog salona na Andrićevom vencu 2 vodila kroz postavku izložbe.

Sa otvaranja 51. Majske izložbe Udah https://youtu.be/DM0OsADOfHk (snimatelj i produkcija Studio Tešić)

Nagrade 51. Majske izložbe Udah (265 KB)

Tradicionalna 51. Majska izložba ULUPUDS-a, koja se ove godine odvija pod tematskim okvirom Udah otvorena je u subotu, 08. juna u 19.00 sati, u Izložbenom salonu na Andrićevom Vencu br. 2.

Na izložbi su predstavljena dela članova Udruženja, ali i umetnika iz regiona. Prvi put posle 30 godina, u okviru ove manifestacije, pored 121 autora u okviru selekcije Glavnog programa, naći će se takođe radovi 21 umetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore.

Novina u programu predstavlja zapravo vid po(ve)zivanja  sa nekadašnjom praksom gostovanja na Majskoj izložbi umetnika, članova udruženja sa teritorije nekadašnje Jugoslavije. Novina ovogodišnjeg programa biće takođe predstavljanje pobedničkog rešenja za logo Majske izložbe, čime će i celokupan vizuelni identitet manifestacije biti upotpunjen.

Okupljeni oko teme, umetnici različitih generacija, poetika i stremljenja predstaviće 164 rada, u raličitim medijima i različitim disciplinama.

Tema 51. Majske izložbe, uspela je da nanovo isprovocira umetnike Udruženja, ali i umetnike sa post - jugoslovenskih prostora, koji su se odazvali na novooformljeni konkurs. Transcendiranje u svet umetničke imaginacije, pokazuje dah kao životnu silu, mesto, prostor, svetlost, prostor faktički ili mentalni, prisustvo Erosa ili Tantosa, spiritualnog...  – kaže Iva Leković

U okviru pratećeg programa Majske izložbe ULUPUDS-a, 05. juna u 19.00 sati održano je otvaranje samostalne izložbe pod nazivom Prostori bez daha dobitnice Velike nagrade 50. Majske izložbe- Dominike Morariu, u Maloj galeriji ULUPUDS-a.

U okviru pratećeg programa, od 20. juna održano je i niz predavanja i tribina. U Izložbenom salonu, publika je imala prilike da čuje predavanje prof. psihologije Dragana Jankovića, o psihologiji estetike, 21. i 22. juna odvijao se okrugli sto Sekcije za teoriju, kritiku i istoriju umetnosti ULUPUDS-a, gde su izlagači predstavljati svoja stručna i teorijska promišljanja na različite teme objedinjene pod zajedničkim motom izložbe – Udah.  23. juna održana je radionica kolagrafije u prostoru  Galeriji Haos. Radionicu su vodile Ivana Flegar i Nikola Radosavljević.

Majska izložba je tradicionalna, najstarija i najznačajnija godišnja manifestacija ULUPUDS-a i predstavlja svojevrsni je presek aktuelnog, raznorodnog delovanja članova Udruženja u devet oblasti primenjenog vizuelnog stvaralaštva: arhitekture, vajarstva, slikarstva i grafike, tekstila i savremenog odevanja, scenografije i kostimografije, dizajna, umetničke fotografije, keramike i stakla, i teorije, kritike i istorije umetnosti. 

Izlagači na 51. Majskoj izložbi ULUPUDS-a Udah (305 KB)


MALI FORMAT ULUPUDS-a

Izložba Mali format ULUPUDS-a 2019. otvorena je 12.11. u galeriji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac i trajaće do 22.11.2019. Izložbu je otvorio Marko Miladinović, urednik likovnog programa galerije.

Izložba Mali format ULUPUDS-a 2019. otvorena je 31.10. u galeriji Legata Milića od Mačve, Kulturni centar Kruševac i trajaće do 8.11.2019. Izložbu je otvorila Marija Stojadinović,  urednica likovnog programa galerije.

Izložba Mali format ULUPUDS-a 2019. otvorena je 04.10. u galeriji Mira Brtka, Centra za kulturu Stara Pazova i trajaće do 15.10.2019. godine. Izložbu su otvorili Marjan Karavla, likovni urednik galerije i Milica Vuković, predsednica SG sekcije.

Izložba Mali format ULUPUDS-a 2019. otvorena je u Domu kulture Ivanjica 18.10. godine i trajaće do 27.10.2019. godine. Izložbu je otvorila Milica Raičević, likovna urednica galerije.

Izložbu Mali format ULUPUDS-a 2019. je 09. sempembra, u Gradskoj galeriji u Arilju, otvorila urednica likovnog programa galerije Sanja Sofijanić. Izložba će trajati do 23. septembra 2019. godine.

Katalog izložbe (5.7 MB)

Izložba Mali format ULUPUDS-a 2019. otvorena je 07. avgusta u KC Jagodina, i trajala je do 31. avgusta 2019. godine.

Izložbu Mali format ULUPUDS-a 2019. je 16. jula 2019. godine otvorila, u ime Odbora sekcije, Dragana Kuprešanin u KC Paraćin. Izložba je trajala do 01. avgusta 2019. godine.
Link ka prilogu o izložbi u KC Paraćin: https://www.youtube.com/watch?v=vDSHeweN0sc

Druga u nizu, izložba Mali format ULUPUDS-a 2019. otvorena je 20. juna. u 19.00 sati u Centru za kulturu Sveti Stefan despot srpski Despotovac. Izložbu su zajedno otvorili direktorka Centra Vlatka Milenković i član Odbora SG sekcije Petar Vujošević, uz prigodan muzički program.

Izložba slikarsko - grafičke sekcije Mali format ULUPUDS-a 2019 otvorena je 16. maja 2019. u 19.00 sati u galeriji Masuka, Centra za kulturu u Velikoj Plani. Ovom izložbom Mali format započinje ovogodišnji ciklus putovanja kroz gradove i galerije u Srbiji. U ime Odbora sekcije, izložbu je otvorila Milica Vuković.


Izložba Slikarsko - grafička sekcije Sećanja, autorski projekat dr Miodraga Milutinovića.

Izložba je otvorena 12. juna 2019. godine u 19.00 sati u Velikoj galeriji SKC Beograd.

Učesnici izložbe


Rezultati konkursa za logo Majske izložbe ULUPUDS-a

Rezultati konkursa za logo Majske izložbe ULUPUDS-a


NAGRADA RANKO RADOVIĆ 2018.

Izložba učesnika konkursa Nagrade Ranko Radović otvorena je u sredu, 15. maja 2019. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu (Departman za arhitekturu i urbanizam).


Poštovani umetnici,

Pozivaju se svi zainteresovani da pošalju svoje konkursne prijave za izvođenje performansa na otvaranju 51. Majske izložbe ULUPUDS-a Udah.

Performans treba da predstavlja samostalno umetničko delo i dodatni sadržaj svečanom otvaranju 51. Majske izložbe Udah.

Zainteresovani umetnici treba da uz svoje lične podatke, pošalju koncept performansa (obrazložen u skaldu sa temom 51. Majske izložbe) i da navedu tehničke kapacitete za realizaciju.

Optimalno vreme izvođenja performansa do 15 minuta. Poželjno priložiti video i foto-dokumentaciju.

Prijave slati na e-mail: majska2019@gmail.com do 12. maja 2019.

Srdačan pozdrav!

Iva Leković
Kustos Majske izložbe


Konkurs 51. Majske izložbe UDAH je produžen do 07. aprila 2019. godine.

Raspis konkursa


Poštovane koleginice i kolege,

U skladu sa dopunom konkursnih uslova navedenih u tekstu konkursa objavljenom zajedno sa produžetkom roka za logo Majske izložbe, mole se svi kandidati koji učestvuju u konkursu da pošalju traženu dopunu.

Rešenja  koja su kandidati poslali u prethodnom roku i dalje ulaze u razmatranje.

Iva Leković, kustos Majske izložbe


51. Majska izložba - regionalni program

Raspis konkursa

Formular


MALI FORMAT ULUPUDS-a 2019

Izlagači na izložbi Mali format

Konkurs MALI FORMAT 2019 (122 KB)

Prijavni list

Konkurs za kustosa izložbe (82 KB)

Konkurs za dizajnera (82 KB)


Pozivaju se zainteresovani kandidati koji imaju svoje ilustracije objavljene u knjigama za decu da pošalju svoje prijave za učešće na BIB 2019.

Prema Statutu BIB-a, selekciona komisija bira predstavnike nacionalne selekcije koji će učestvovati na Bijenalu koji se održava u Oktobru 2019. godine. Kandidati koji su već učestvovali na BIB-u mogu prijaviti svoje radove objavljene u periodu između 2017-2019, dok oni koji se prijavljuju prvi put mogu da prijave radove objavljene tokom proteklih pet godina.

Selekciona komisija ULUPUDS-a, sastavljena od članova Umetničkog saveta će odabrati do 13 predstavnika koji će učestvovati na Bijenalu dečije ilustracije.

kandidati treba da pošalju 10 reprodukcija svojih radova iz maksimalno dve knjige dečije ilustracije objavljene tokom protekle dve godine na adresu: goldenpenbg2019@gmail.com do 20. aprila.

Statut BIB (860 KB)

Prijavni list (300 KB)


Slikarsko - grafička sekcija je objavila konkurs za izložbu Sećanja povodom 20 godina od NATO bombardovanja, autorski projekat dr Miodraga Milutinovića.

Konkurs (123 KB)

Konkurs

Prijavni list (200 KB)

Prijavni list


Umetnički savet ULUPUDS-a produžava KONKURS za logo Majske izložbe ULUPUDS-a (KB)

KONKURS za logo Majske izložbe ULUPUDS-a (196 KB)

Konkurs je otvoren za članove ULUPUDS-a


51. MAJSKA IZLOŽBA 2019.

Obaveštavamo zainteresovane umetnike da je rok za predaju idejnog rešenja za logotip i vizuelni identitet 51. Majske izložbe UDAH produžen do 10. marta 2019. godine.

Raspis konkursa (300 KB)

Pravilnik (265 KB)

Raspis konkursa za vizuelni identitet (206 KB)

Prijavni list

Umetnički savet ULUPUDS-a raspisuje KONKURS za logotip Majske izložbe ULUPUDS-a 

Konkurs je otvoren samo za članove ULUPUDS-a

Konkurs za logotip Majske izložbe


Dalje

Izložba Dizajn sekcije

Sa otvaranja izložbe Dizajn sekcije, fotografija Milan Maksimović

Izložba Dizajn sekcije

Sa otvaranja izložbe Dizajn sekcije, fotografija Milan Maksimović

50. Zlatno pero

Sa otvaranja izložbe Spodobe i leševi, veštice i vampiri Ivice Stevanovića - fotografija Rajko R. Karišić

50. Zlatno pero

Sa otvaranja izložbe Spodobe i leševi, veštice i vampiri Ivice Stevanovića - fotografija Rajko R. Karišić

50. Zlatno pero

Sa otvaranja izložbe Spodobe i leševi, veštice i vampiri Ivice Stevanovića - fotografija Rajko R. Karišić

50. Zlatno pero

Sa otvaranja izložbe Spodobe i leševi, veštice i vampiri Ivice Stevanovića - fotografija Goran Jović

50. Zlatno pero

Sa otvaranja izložbe Fantasy Emira i Edina Durmiševića - fotografija Anamarija Vartabedijan

50. Zlatno pero

Sa otvaranja izložbe Fantasy Emira i Edina Durmiševića - fotografija Anamarija Vartabedijan

50. Zlatno pero

Sa otvaranja izložbe Boje reči Alesandra Gotarda - fotografija Anamarija Vartabedijan

50. Zlatno pero

Sa otvaranja izložbe Boje reči Alesandra Gotarda - fotografija Anamarija Vartabedijan

50. Zlatno pero

Sa otvaranja 50. Zlatnog pera Beograda - fotografija Anamarija Vartabedijan

50. Zlatno pero Beograda

Sa otvaranja 50. Zlatnog pera Beograda - fotografija Anamarija Vartabedijan

50. Zlatno pero Beograda

Sa otvaranja 50. Zlatnog pera Beograda - fotografija Anamarija Vartabedijan

50. Zlatno pero Beograda

Velika nagrada Zlatnog pera Beograda Nušin Sadegijan, Iran- fotografija Anamarija Vartabedijan.

50. Zlatno pero Beograda

Miodrag Vartabedijan Varta, in memoriam, fotografija Anamarija Vartabedijan

50. Zlatno pero

50. Zlatno pero Beograda - Logo

50. Zlatno pero Beograda - ilustracija Ivica Stevanović, naslovna strana kataloga

GODIŠNJA IZLOŽBA SG SEKCIJE

Sa otvaranja godišnje izložbe Slikarsko grafičke sekcije, Galerija pod svodovima, Konak kneginje Ljubice

GODIŠNJA IZLOŽBA SG SEKCIJE

Sa otvaranja godišnje izložbe Slikarsko grafičke sekcije, Galerija pod svodovima, Konak kneginje Ljubice

GODIŠNJA IZLOŽBA SG SEKCIJE

Sa otvaranja godišnje izložbe Slikarsko grafičke sekcije, Galerija pod svodovima, Konak kneginje Ljubice

SAJAM KNJIGA 2019

Nagrade ULUPUDSa na sajmu knjiga 2019. godine

SAJAM KNJIGA 2019

Nagrade ULUPUDSa na sajmu knjiga 2019. godine

49. Zlatno pero

Prateća izložba 50. Zlatnog pera Beograda - Rastko Ćirić - Svetlosti senke, Galerija Singidunum, 30. oktobar - 12. decembar 2019.

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović 2019

logo 51. Majske izložbe Udah

Majska izložba - Logo - autor Nenad Galantić

Izložba Sanje Sremac

Izložba keramike Moja Sanje Sremac

Sa izložbe 3 D ART

Izložba 3D Art - rad Ljubiše Mančića

Sa izložbe 3D ART

Izložba 3D Art - rad Darka Kuzmanovića

Sa izložbe 3D ART

Izložba 3D Art - rad Dominike Morariu

Sa izložbe 3D ART

Izložba 3D Art - rad Đorđa Aralice

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Nikolašević

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Željko Sinobad

51. Majska izložba Udah

51. Majska izložba - sa otvaranja izložbe, foto Željko Sinobad

Izložba Slikarsko - grafička sekcije Sećanja

Izložba Slikarsko grafičke sekcije Sećanja