AUTORSKI SERVIS

Konkursi

17. MEĐUNARODNI SALON STRIPA
SREĆNA GALERIJA SKC BEOGRAD, 26 - 29. 09. 2019.
KONKURS MEĐUNARODNOG SALONA STRIPA 2019.
ROK ZA SLANJE RADOVA: DO 15. AVGUSTA 2019.

Konkurs

Prijava


Ustanove kulture Ćuprija raspisala je konkurs za izradu murala koji će biti posvećen Dragoslavu Mihailoviću, književniku, akademiku. Konkurs je otvoren do 15. avgusta a pobednika konkursa nagradićemo sa 100 hilјada dinara. Sve informacije o propozicijama konkursa i potrebne formulare možete pronaći na sledećem linku:  https://cuprija.rs/sr/kategorija/konkursi/

Kontakt

Nenad Jovanović, upravnik

Ustanova kulture Ćuprija
13. OKTOBRA broj 7
35230 Ćuprija
tel: 060/69-68-999


INTERNATIONAL SALON OF PRESS CARTOONS AND SATIRICAL VISUAL ARTS, Timisoara, Romania

Contest (305 KB)


Konkurs Moderne galerije Centra za kulturu Lazarevac za izlagačku sezonu 2020. godine

Konkurs


II Competition of Satirical Drawing Dzhmelyk, Dolyna, Ukraine, 2019

Konkurs

Prijavni list


Pozivaju se zainteresovani kandidati koji imaju svoje ilustracije objavljene u knjigama za decu da pošalju svoje prijave za učešće na BIB 2019.

Prema Statutu BIB-a, selekciona komisija bira predstavnike nacionalne selekcije koji će učestvovati na Bijenalu koji se održava u Oktobru 2019. godine. Kandidati koji su već učestvovali na BIB-u mogu prijaviti svoje radove objavljene u periodu između 2017-2019, dok oni koji se prijavljuju prvi put mogu da prijave radove objavljene tokom proteklih pet godina.

Selekciona komisija ULUPUDS-a, sastavljena od članova Umetničkog saveta će odabrati do 13 predstavnika koji će učestvovati na Bijenalu dečije ilustracije.

kandidati treba da pošalju 10 reprodukcija svojih radova iz maksimalno dve knjige dečije ilustracije objavljene tokom protekle dve godine na adresu: goldenpenbg2019@gmail.com do 20. aprila.

Statut BIB (860 KB)

Prijavni list (300 KB)


Gradska galerija Užice ove godine organizuje 14. Međunarodni grafički bijenale Suva igla 2019.

Konkurs (380 KB)


Konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu: “BeSkrajnost 2019.”

ŽIRIRANA IZLOŽBA

Udruženje Kreativna fabrika, raspisalo je konkurs za kolektivno izlaganje na temu: "BeSkrajnost 2019." BeSkrajnost je autorski projekat Ane Marinović, diplomiranog grafičara, koji treću godinu za redom biti realizovan u okviru Udruženja Kreativna fabrika.


Šta sve može značiti reč "Beskrajnost":
• beskrajanost (prostorna), bezgraničnost, neograničenost, neprekinutost, neizmernost, nesagledivost, nedogled...
• večnost (vremenska), trajnost, dugovečnost, besmrtnost, besprekidnost, neprolaznost, neprekidnost, dugoročnost, neprestanost, dugotrajnost, stalnost, nepromenjivost, beskrajnost, doživotnost, neograničenost, neizbrisivost, nenarušivost, neuništivost, neopozivost, neiscrpnost, neiscrpljivost, neiskorenjivost, vekovečnost...
• BES i KRAJNOST ili kako ti to vidiš?

Na konkurs je potrebno poslati:
1.Fotografije maksimalno dva rada na temu “BeSkrajnost”. Za dvodimenzionalna dela, maksimalna dimenzija 70×70 cm, a za trodimenzionalne radove DxŠxV 50x50x70 cm sa postamentom. Obvezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu. Fotografije radova je potrebno poslati u JPG formatu, u rezoluciji 300 dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
2. Autor: Ime, prezime
3. Kontakt: telefon, email, adresa i grad
4. Cena rada
5. Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije , cena

Fotografije radova i kratak opis poslati do 23.03.2019. na email: izlozbabeskrajnost@gmail.com. Imena odabranih autora biće objavljena do 24.03, putem mail-a koji dostavite.

Izložba će biti otvorena u Art kafe galeriji Tuluz Lotrek, koja se nalazi u Resavskoj ulici br. 24 u Beogradu i trajaće dve nedelje. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti naknadno obavešteni.

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, ilustracija, plakat, kolaž, kaligrafija,…skulpture, mozaik, keramika…

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga i plakata za ulazna vrata je 600 RSD, a za izlagače kojima se radovi vraćaju poštom 800 RSD. Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje i to Post net uplatnicom. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u Noćnu galeriju Petak. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 200 samostalnih izložbi kao i više od 40 kolektivnih izložbi kao što su “Impuls” i “Ja volim grafiku” gde se beogradskoj publici, kroz svoje radove predstavilo preko 150 umetnika u 2018. godini.

Umetnički savet galerije čine:
• Ana Marinović – dipl. grafičar (samostalni umetnik, član slikarsko – grafičke sekcije ULUPUDS-a)
• Edvina Romanović - Hudeckova – Mr likovnih umetnosti
• Igor Markišić - master na odseku grafika i knjiga
• Milena Mitrović – dipl. grafički dizajner i MA visual design-a
• Biljana Ćalić – predsednik udruženja Kreativna fabrika

Srdačno, 
Ana Marinović, dipl. grafičar

email: marinovicana@yahoo.com
kontakt: +381 66 925 23 70


Konkurs za najbolje ilustracije knjiga – 8. festival ilustracije knjige „BookILL fest”

Konkurs


JAVNI KONKURS ZA ANGAŽOVANJE KUSTOSA
Predmet: Nova izložba ULUPUDS-a za mlade do 35 godina starosti

Konkurs (220 KB)


Centar za kulturu Kovin raspisuje javni konkurs za izlaganje u likovnoj galeriji za izlagačku sezonu 2019. godine. Pravo konkurisanja imaju svi umetnici sa teritorije Republike Srbije. Konkurs je otvoren do 15. februara 2019. godine.

Konkurs


Javni konkurs radi prikuplјanja predloga za finansiranje ili sufinansiranje, iz budžeta grada Beograda, projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi

Konkurs


Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva u Republici Srbiji u 2019. godini.

Konkurs je objavlјen u dnevnim novinama Politika i na sajtu Ministarstva kulture i informisanja i otvoren je do 04. februara 2019. godine.

Pravo učešća imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavlјanje delatnosti kulture, pojedinci (umetnici, saradnici, odnosno stručnjaci u kulturi), kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija, koje se finansiraju shodno članu 74. Zakona o kulturi.

Podnosilac prijave je obavezan da dostavi uredno popunjen i overen formular za prijavu na konkurs, u okviru koga je detalјan opis projekta, detalјno razrađen budžet projekta, kao i podaci o stručnim, odnosno umetničkim kapacitetima podnosioca, odnosno realizatora projekta, u pet primeraka za sve oblasti.

Na sajtu Ministarstva mogu se preuzeti formulari za učešće na konkursu, u zavisnosti od oblasti za koju se prijavlјuje.


Udruženje likovnih umetnika Srbije i Sekcija proširenih medijaraspisuju konkurs za TRIJENALE PROŠIRENIH MEDIJA, MULTIMEDIJALNE UMETNOSTI IUMETNOSTI NOVIH MEDIJA - “REKONEKCIJA” 2019.

Termin održavanja Trijenala:  od 16. aprila do 13. maja 2019.

Trijenale proširenih medija, multimedijalne umetnosti i umetnosti novih medija je umetnička manifestacija međunarodnog karaktera koja ima zadatak da javnosti predstavi nove tendencije na savremenoj umetničkoj sceni u oblasti proširenih medija i intermedijalnih umetničkih oblika. Trijenale je otvoreno za nove umetničke koncepcije, pravce, pokrete, metodologije, primenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u umetnosti i inovativne pristupe umetnosti...

Najava (105 KB)

Propozicije (150 KB)

Prijavni list


Javni poziv za izlaganje u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapijiza 2019. godinu

JP Beogradska tvrđava u okviru galerijske delatnosti za 2019. godinu, planira
realizaciju 12 izložbi radova na papiru (crtež, grafika, akvarel, pastel, fotografija,kombinovane tehnike…) i poziva zainteresovane umetnike, članove udruženja likovnih i primenjenih umetnika, kao i studente master i doktorskih studija fakulteta primenjenih i likovnih umetnosti, da dostave materijal za izlaga

Konkurs (130 KB)


ULUPUBIH - Regionalni nagradni konkurs/natječaj za mlade i izložba plakata

Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH ULUPUBIH poziva mlade dizajnere da kreiraju plakat sa temom Suočavanje s prošlošću i uzmu učešće na konkursu/natječaju i izložbi koja će biti otvorena u okviru XXXV Internacionalnog festivala Sarajevska zima 2019. od 21. februara do 02. marta u Galeriji Novi hram.

Konkurs je otvoren do 14. februara 2019 u 24.00 sata CET.

Konkurs


Konkurs za Praško kvadrijenale 2019.

Muzej primenjene umetnosti i Tehnički fakultet, SCEN – Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju – OISTAT centar za Srbiju, Novi Sad su organizatori Nastupa Republike Srbije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2019. godinu.

Link za Javni konkurs za učešće u nacionalnoj selekciji nastupa Srbije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2019. godine


NARODNI MUZEJ UŽICE raspisuje KONKURS ZA LIKOVNE IZLOŽBE U 2019. GODINI

Konkurs


KONKURS ZA KOLEKTIVNO IZLAGANJE NA TEMU REFLEKSIJA

Art galerija - kafe Beti Ford u Beogradu, u okviru autorskog projekta Umetnikov otisak grafičarke Ane Marinović, raspisuje konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi na temu Refleksija 2018.

Konkurs


Konkurs za izlaganje u galeriji Centara za kulturu Sveti Stefan, despot srpski Despotovac za 2019. godinu.

Konkurs


KONKURS NARODNOG MUZEJA U SMEDEREVSKOJ PALANCI ZA DODELU IZLAGAČKIH TERMINA

Narodni muzej u Smederevskoj Palanci raspisuje konkurs za 2019. godinu za održavanje samostalnih i grupnih izložbi iz oblasti likovnih umetnosti u Galeriji moderne umetnosti Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanc, ul. Prvog srpskog ustanka 128, Smederevska Palanka

Konkurs


Međunarodni Klub Žena 17 godina pravi fundraising pod nazivom Međunarodni Dobrotvorni Bazar. Sav prihod sa Bazara se svake godine raspodeljuje projektima čiji su korisnici marginalizovane i ugrožene grupe, a koji se biraju u skladu sa propisanim kriterijumom iz poziva i u zavisnosti od fonda koji se prikupi. Poziv obuhvata i projekte kreativnog i edukativnog tipa. Rok za prijavu je do 31. decembra 2018. godine..

Kontakt: Milica Lundin, predsednica MKŽ, milicalundin@gmail.com


Centar za kulturu Valјevo uz podršku Grada Valјeva raspisuje međunarodni strip konkurs u okviru II STRIP FESTA.

Konkurs je otvoren od 15. oktobra do 20. novembra 2018.

Radove slati na adresu
stripva@gmail.com
ili
Centar za kulturu Valјevo
(strip konkurs)
Ul. Čika Ljubina 5
14 000 Valјevo

Propozicije za učesnike:

Art direktor Valјevskog strip festa
Dejan Bogojević


IZLOŽBA MALE GRAFIKE 2018.

KONKURS
Grafički kolektiv, Beograd, Kosančićev venac 19, tel/fax 2627.785, tel. 3285.923, graficki@eunet.rs, www.grafickikolektiv.org

Konkurs (113 KB)


Konkurs za izlaganje u Gradskoj galeriji savremene umetnosti Smederevo za 2019. godinu

Konkurs


Konkurs udruženja Kreativna fabrika za kolektivno izlaganje na temu: MiniFORMArt

KONKURS 1

Udruženje Kreativna Fabrika raspisalo je konkurs za kolektivno izlaganje na MiniFORMArt 2018. izložbi radova malog formata.

Na konkurs je potrebno poslati:
Do 2 predloga radova u JPG formatu i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: kreativnafabrika@gmail.com, sa naslovom "za MiniFORMart ", najkasnije do 20. novembra 2018. godine.

Fotografije radova je potrebno poslati u jpg. formatu, u rezoluciji 300 dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:
Autor: Ime, prezime
Godina rođenja:
Kontakt: email,tel.,adresa, grad
1.Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije
2.Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije

Imena odabranih autora biće objavljena krajem novembra, putem
mail-a koji dostavite. Izložba će biti otvorena u Art galeriji kluba Tuluz Lotrek, koja se nalazi u Resavskoj ulici br.24 u Beogradu. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti nakandno obavešteni.

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, kolaž...

Dvodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od 30x30cm sa ramom.
Trodimenzionalni radovi ne smeju biti veći od 30x30x30cm sa postamentom. Obvezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu.

Participacija

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga je 600 rsd za umetnike koji dostavljaju i preuzimaju radove iz galerije, 800 rsd za umetnike koji radove šalju iz Srbije, a 10e za umetnike iz inostranstva. Umetnici koji šalju radove, snose troškove poštarine za povratak radova.Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni - dobro kaširani ( nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo Vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slucaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u galeriju Lotrek. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta istih, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 250 samostalnih izložbi kao i više kolektivnih izložbi .

KONKURS 2

Konkurs udruženja Kreativna fabrika za samostalno izlaganje u okviru projekta DosijeUmetnik

Projekat DosijeUmetnik udruženja Kreativna Fabrika i Galerija Art kafea Tuluz Lotrek, koja se nalazi centru grada u Resavskoj ulici br. 24 u Beogradu, poziva sve zainteresovane umetnike, kako afirmisane, tako i neafirmisane, kao i studente umetničkih škola i fakulteta, da se prijave za samostalno izlaganje.

Izložba je žirirana. Pristigle prijave razmotriće Umetnički savet galerije.

Za izlaganje će biti odabrana po 2 umetnika, u jednom mesecu, koji ce svoje radove predstavljati u trajanju od 13 dana.

Cena izlaganja u periodu od dve nedelje iznosi 4000 rsd. Plaćanje kotizacije se vrši samo ukoliko prođete žiriranje.

Svi zainteresovani sumetnici treba da pošalju prijavu na mail: kreativnafabrika@gmail.com, rezultati žiriranja će biti dostavljeni u roku od sedam dana od podnošenja prijave.

Prijava treba da sadrži sledeće podatke:

1. Ime i prezime autora
2. Mesto prebivališta
3. Br. telefona i email adresa
4. Broj radova i njihova tehnika ( crtež, slika, grafika, digitalna grafika, fotografija, dizajn, strip, ilustracija, skulptura...)
5. Nazivi dela i njihove dimenzije
6. Fotografije svojih radova ( od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi) i cene
7. Opis postavke izložbe( kako su radovi opremljeni za izlaganje)
8. Kratku biografiju.

Radove je potrebno opremiti za izlaganje (uramiti ih ili kaširati, I OBAVEZNO STAVITI ZAKAČKU na sredinu rada ili provući žicu ukoiiko je rad uramljen na dve zakačke).

Organizatori izložbe obezbeđuju prostor za izlaganje, kačenje radova, medijsku promociju, izradu plakata kao i potvrdu udruženja Kreativna fabrika o izlagnju. Izlagač može, po sopstvenoj želji, o svom trosku, da izradi katalog ili vizitkarte.

Organizator ne snosi troškove nadoknade štete, ukoliko dođe do oštećenja radova, a oni nisu adekvatno i kvalitetno opremljeni za izlaganje.( stabilne zakačke, dobro fiksirane, ovo se naročito odnosi na clip ramove, čije su zakacke prilično nestabilne i lako spadaju).

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Umetnički savet galerije čine:

Ana Marinović – dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član slikarsko – grafičke sekcije ULUPUDS-a)
Edvina Romanovic-Hudeckova – magistar likovnih umetnosti
Igor Markišić - master na odseku grafika i knjiga
Milena Mitrović – dipl. grafički dizajner i MA visual design-a
Biljana Ćalić – predsednik udruženja Kreativna fabrika (Press KreativnaFabrika)

Fotografije dosadašnjih radova i izlagača možete pogledati na ovom linku: [NjQyMTgzOTU5MjA4MTA3Omh0dHBzXGEvL3d3dy5mYWNlYm9v
ay5jb20vOjo=:https://www.facebook.com/] GalerijaDub / photos?collection_token =100003133068001%3A2305272 732%3A6

DosijeUmetnik je projekat udruženja Kreativna Fabrika, koji postoji već osam godina i koji ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Projekat DosijeUmetnik održava se od decembra 2010. Do sad je radove predstavilo preko trista umetnika.( slikara, grafičara, fotografa, dizajnera i vajara...)


Galerija SKC Novi Beograd, raspisuje konkurs za samostalne izložbe, autorske izložbe i umetničke projekte za izlagačku sezonu 2019. godine.

Konkurs


Galerija SULUJ
Terazije 26-II, 11 000  Beograd, Srbija

I    Izlagačka sezona Galerije SULUJ / 2019
II   Rezidencijalni boravak umetnika - Cite Internationale des Arts / 2019

Konkurs je otvoren od 24.9. do 24.10.2018.

Konkurs

Formular


BEOGRADSKI FESTIVAL MOZAIKA II o jednom i mnoštvu
(autorski projekat Petra Vujoševića)
KUĆA LEGATA, Knez Mihailova 46, Beograd
15. decembar 2018. - 15. januar 2019.

Konkurs i prijava


KONKURS ZA IZLAGANJE U GALERIJI KUĆA LEGATA U 2019. GODINI

Konkurs


KONKURS ZA IZLAGANJE NA 25. Jesenjеm likovnom salonu, GALERIJA CENTRA ZA KULTURU MASUKA, Velika Plana, Srbija

Konkurs je otvoren od 10. do 25. septembra 2018. godine.

Konkurs


Mali likovni salon Narodnog muzeja u Kragujevcu, poziva umetnike, bilo akademski obrazovane ili članove strukovnih udruženja, da pošalјu svoje prijave za izlagačku sezonu 2019. godine.

Prijava treba da sadrži podatke o autoru i kontakt, profesionalnu biografiju, podatke o radovima (dimenzije, tehnika, godine nastanka), fotografije najmanje pet radova, koncept izložbe.

Prijave slati u elektronskoj formi -  muzejkg@gmail.comili na adresu Narodni muzej Kragujevac, Vuka Karadžića 1, 34 000 Kragujevac

Prostor galerije, pogodan je za manje celine, koje konceptom i inventivnošću u pogledu ideje, postupka, tehnike, izvedbe, pomeraju ustalјene okvire savremene umetničke prakse. Na raspolaganju su dve izložbene površine dužine 11 i 5 metara, dok su druge dve strane galerije, staklom odelјene od pešačke zone u centru grada.

Rok za dostavlјanje prijava je 15. decembar 2018. godine.


Šumatovačka – Centar za likovno obrazovanje raspisuje konkurs za samostalne izložbe, autorske izložbe i umetničke projekte koji će biti realizovani u izložbenim prostorima – Galerija Stepenište i Vračarska bašta, u okviru redovnog programa ustanove za 2019. godinu, koji je sufinansiran sredstvima Grada Beograda – Gradski sekretarijat za kulturu.

Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2018. godine.

http://www.sumatovacka.rs/articles/view/1/613/konkurs-za-samostalne-izlozbe,-autorske-izlozbe-i-umetnicke-projekte-u-2019..html?menu_id=62


Društvo likovnih i primenjenih umetnika Zemuna raspisuje KONKURS za samostalne, autorske i grupne izložbe, projekte za izlagačku sezonu 2019. godine u Umetničkoj galeriji Stara kapetanija, Zemun, Kej oslobođenja 8.

Konkurs je otvoren do 04. oktobra 2018. godine.

Konkurs


UDRUŽENJE LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA KRALJEVO I NARODNI MUZEJ KRALJEVO  RASPISUJU KONKURS ZA NOVEMBARSKI  SALON VIZUELNIH UMETNOSTI  I TIM POVODOM POZIVAJU SVE ZAINTERESOVANE LIKOVNE, PRIMENJENE I MULTIMEDIJALNE UMETNIKE  DA UČESTVUJU SVOJIM RADOVIMA.

KONKURS
https://drive.google.com/file/d/
1UBNWcvsJbqtIpfFqLdiBan1omFpY04Uv/view?usp=sharing

COMPETITION
https://drive.google.com/
file/d/1wkBT8v4ubjDe8e837fsBPTHcKMxqjj66/view?usp=sharing

PRIJAVNI LIST
https://drive.google.com/file/
d/1bZyr1ehf3W6tbob0quIEEw_CLwFPZU3D/view?usp=sharing

APPLICATION FORM
https://drive.google.com/file/
d/1qXo9w6doYdeBEbQqg4V8Uv7_K1JCCRDL/view?usp=sharing


Kulturni Centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 X 30.

Konkurs

Formular

Upitnik


Konkurs ZBOGOM BALKAN? ZBOGOM, BALKAN!" organizuje Udruženje alumnista Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori- MAUK.


Selektovani radovi će biti izloženi u Centru savremene umjetnosti Crne Gore u Podgorici, a tri najbolja rada nagradjena.

Konkurs (904 KB)


Redakcija nedelјnika Nove subotičke novine raspisuje Konkurs:
4. DANI SAVREMENE SRPSKE KARIKATURE – SUBOTICA   2018.

Konkurs


CENTAR ZA KULTURU POŽAREVAC - Konkurs za idejno rešenje logotipa festivala Viminacijum - mitovi stari i novi  i za idejno rešenje glavne glumačke nagrade  Zlatna fibula.

Konkurs


Art Distrikt u partnerstvu sa Omladinom JAZAS-a Požarevac i uz podršku grada Požarevca upućuje POZIV za učešće na II Street Art Festivalu koji će se održati od 3-6. avgusta 2018. godine u Požarevcu.

TEMA FESTIVALA: OPTICAL ILLUSION

Poziv je namenjen:

Vizuelnim umetnicima, performatorima, grafiti umetnicima, muralistima, uličnim izvođačima, radioničarima, muzičarima, uličnim sviračima, busking umetnicima, dizajnerima, video mapping umetnicima, pantomimmičarima, majstorima pirotehnike, scenskih i specijalnih efekata kao i svima onima koji imaju ideju kako da grad Požarevac učinimo mestom pozitivne umetničke atmosfere.

Poziv se odnosi na pojedince, trupe i udruženja iz Srbije i inostranstva.

Svoju viziju u obliku crteža, skice, fotografije, video ili tekstualnog materijala zajedno sa kraćom biografijom umetnika, spiskom potrebnog materijala (i procenjenim budžetom) i opreme, vremena potrebnog za realizaciju projekta poslati na artdistrict.rs@gmail.com

Slati linkove ranijih radova a sav drugi materijal u pdf formatu.

Svim učesnicima biće obezbeđen:

materijal
smeštaj
ishrana
legalne javne i privatne površine za izradu projekta, urbanističke dozvole i sl.
tehnička oprema
tehnička ispomoć
PR i prezentacija ostvarenih radova
digitalizacija radova
sertifikati o učešću

Prijave se podnose do 25. jula 2018. u 23.59h.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu www.artdistrict.rs 27. jula 2018.

Odluku o odabranim učesnicima donosi Organizacioni odbor Festivala.

Za sve dodatne informacije: artdistrict.rs@gmail.com


Međunarodno bijenale litografije, 01. novembar 2018., Ustanova kulture Parobrod, Kapetan Mišina 6a, Beograd, Republika Srbija.

Konkurs (1 MB)

Prijavni list (915 KB)

Kontakti:

E-mail: litho.biennale@gmail.com
Tel: +00 381 64 5180978
Fejsbuk: International Biennale of Lithography


Konkurs Matiću u čast za 2018. godinu, Muzej Horeum Margi-Ravno Ćuprija

Konkurs (275 KB)


Konkurs

Galerija Narodnog univerziteta u Vranju raspisuje Konkurs za samostalno izlaganje u 2019. godini.

Konkurs je otvoren od 15. maja do 30. juna 2018. godine.

Molimo da prijave (na CD-u) sa biografijom, opisom projekta, kontakt telefonom, katalog sa najnovije izložbe i fotografije radova sa tehnikom i dimenzijama koje biste izlagali dostavite na adresu:
Galerija Narodnog univerziteta, Kneza Miloša 26, 17500 Vranje, na CD-u ili na e-mail: galerija.narodni.univerzitet@gmail.com

Prijave će biti žirirane od strane Saveta galerije:
- Vesna Marinković Stanković, dipl. slikar
- Goran Stanković,dipl.industrijski dizajner
- Jovana Nastić, dipl.grafičar
- Vladimir Ilić, dipl.grafičar i
- Jelena Stojilјković, dipl. dizajner tekstila.

JU Narodni univerzitet podmiruje troškove dostave radova, (kurirska služba), štampanje kataloga (crno-beli) i putne troškove, (po ceni autobuske karte) samo za autora. Prenoćište za autora ukoliko je udalјenost od Vranja veća od 100 km.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon 017/414-369 i 064/8228213.


GALERIJA ’73 KONKURS ZA IZLAGAČKU 2019. GODINU
15. maj - 15. jun 2018.

Galerija’73 raspisuje konkurs za samostalne izložbe, autorske izložbe i umetničke projekte za izlagačku sezonu 2019. godine. Popunjenu prijavu za konkurs sa potrebnom dokumentacijom poslati u periodu od 15. maja do 15. juna 2018. godine na e-mail: gallery73@gmail.com  ili dostaviti CD/DVD na adresu: Galerija`73, Požeška 83a, 11030 Beograd, tel: 011/35-57-142

Obrazac za prijavu možete preuzeti na sajtu ww.galerija73.com ili u prostorijama galerije.

DOKUMENTACIJA UMETNIČKOG PROJEKTA:

·         Lični podaci
·         Umetnička biografija
·         Opis umetničkog projekta
·         Potrebno je dostaviti 10 fotografija radova 
(ako se prijava šalјe poštom ili donosi lično,fotografije doneti snimlјene na CD/DVD-u).

Konkurs traje od 15. maja do 15. juna 2018. g. Naknadno donete prijave neće biti uzete u razmatranje. Takođe, mole se umetnici da dostavlјaju konkretne projekte koje bi izlagali u našoj galeriji.

Dostavlјene prijave razmatraće Umetnički savet Galerije ’73 koji čine:  Dragan Mileusnić, Vladimir Komad, Jovan I. Rakidžić, Tijana Fišić i Ljubica Milјković.

Rezultati će biti poznati najkasnije do 30. jula tekuće godine.

Radno vreme Galerije' 73: radnim danom od 10 do 20 časova, subotom od 10 do 15 časova.
                      
Galerija '73
Beograd, Požeška 83a
Tel: +381 11 355 71 42
E-mail: gallery73@gmail.com
Web: www.galerija73.com


KONKURS ZA NAGRADU ČASOPISA LIKOVNI ŽIVOT  ZA LIKOVNU KRITIKU

Konkurs

Pozivno pismo


Udruženje likovnih umetnika Srbije u saradnji sa Vitez festom raspisuje konkurs za 1. BIJENALE SAVREMENE CRKVENE UMETNOSTI

Prijava


Javni konkurs radi prikuplјanja predloga za finansiranje ili sufinansiranje, iz budžeta grada Beograda, projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi.

Prijava


MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANјA raspisuje KONKURS za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva u Republici Srbiji u 2018. godini.


Apliciranje za međunarodnu izložbu INOVATIVNI KOSTIM U XXI VEKU, (koja će se održati u Moskvi) 29.02.2018.

Drage kolege,

Organizatori izložbe INOVATIVNI KOSTIM u XXIveku (Moskva) su oduševljeni veliki prilivom prijava u poslednjoj nedelji, te su  posle pažljivog razmatranja, odlučili da produže period za apliciranje do 15. aprila 2018. godine u 18h.

Iz Srbije se do sada prijavilo 32 dizajnera (kostimografa)

Radujemo se novim prijavama!

Srdačan pozdrav,

Ljiljana Petrović, nacionalni kustos za Srbiju
Lara Popović, asistent

Konkurs


Centar za kulturu Majdanpek objavljuje konkurs za učešće na XVI Međunarodnoj izložbi ŽENE SLIKARI u Majdanpeku – SRBIJA, 2018. godine.

Konkurs

Pravilnik

Prijavni list

Nagrade


Konkurs za izlaganje u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici u 2018. godini.

Konkurs je otvoren u periodu 15. januar - 15. februar 2018. godine.

Konkurs

Prijava

Plan galerije (750 KB)


Centar za kulturu pri Narodnom univerzitetu Trstenik raspisao je konkurs za samostalne i grupne izložbe u likovnom salonu za izlagačku 2018. godinu.

Konkurs


Novosadski sajam u 2018. godini, uz više značajnih jubileja, obeležava i 95 godina postojanja. Među prvim priredbama u narednoj godini, od srede, 7. do ponedelјka, 12. marta, biće održana  23. međunarodna izložba umetnosti Art Ekspo i Međunarodni sajam knjiga. U istom terminu, ali od 8. do 10. marta, biće priređen 13. međunarodni sajam obrazovanja Putokazi.

Izložbu umetnosti odlikuje predstavlјanje umetničkih galerija i pojedinaca, tematske postavke, promocija umetničkih rukotvorina i antikviteta, međunarodna likovna kolonija... Jedno od obeležja je i Nagrada Sava Šumanović, koja se dodelјuje za domete u likovnom izrazu. Izložba Art Ekspo je prodajnog i promotivnog karaktera, a u 2017. godini videlo je više od 20.000 posetilaca, za koje je ulaz bio besplatan, uz organizovanu Poklon-igru.

Za detalјnije informacije možete da se obratite menadžeru projekta, Tijani Cicmil Stakić, telefonom na broj: + 381 (0)21/483-01-29, ili e. poštom na adresu: tijana.cicmil@sajam.net

Prijava (310 KB)


Javni poziv za izlaganje u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji za 2018. godinu

Poziv (130 KB)


Konkurs za izlaganje u galeriji Centara za kulturu Sveti Stefan, despot srpski Despotovac za 2018. godinu

Konkurs


NARODNA BIBLIOTEKA KURŠUMLIJA
Karađorđeva 18a, 18430 Kuršumlija
Tel. 027 381-754, E-mail : bibliotekak@mts.rs, www.nbk.org.rs
16.11.2017. god.

Povodom trajnog obeležavanja JUBILEJA 850-TO GODIŠNјICE PODIZANјA PRVIH NEMANJINIH ZADUŽBINA U KURŠUMLIJI, Narodna biblioteka Kuršumlije i opština Kuršumlija raspisuju otvoreni, javni i anonimni KONKURS za likovno idejno rešenje dva murala sa ktitorskim figurama Stefana Nemanje

Konkurs (280 KB)


KONKURS ZA 14. MEĐUNARODNI BIJENALE UMETNOSTI MINIJATURE

Zbog štrajka pošte i povećanog interesovanja umetnika, rok za dostavu radova na konkurs 14. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature produžen je do 1. decembra 2017. godine.

Srdačan pozdrav,
Radoš Gačić,
urednik likovnog programa
Kulturnog centra

Kulturni centar Gornji Milanovac raspisao je konkurs za učešće na 14. međunarodnom bijenalu umetnosti minijature. Otvaranje izlozbe je predviđeno za 23. april 2018. godine. Rok za dostavljanje radova je 20. novembar 2017. godine.

Konkurs

Pravilnik (95 KB)

Prijavni list (32 KB)


KONKURS NARODNOG MUZEJA U SMEDEREVSKOJ PALANCI ZA DODELU IZLAGAČKIH TERMINA

Konkurs


Na osnovu člana 96. Statuta grada Kikinde («Sl. list grada Kikinde» broj 1/2016 i 17/2016) gradonačelnik Grada Kikinde donosi ODLUKU o raspisivanju: JAVNOG OTVORENOG JEDNOSTEPENOG KONKURSA ZA IZRADU IDEJNOG REŠENјA I ZA IZRADU SPOMEN-OBELEŽJA POGINULIM VOJNICIMA I POLICAJCIMA SA PODRUČJA GRADA KIKINDE U RATOVIMA DEVEDESETIH i raspisuje JAVNI OTVORENI JEDNOSTEPENI KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG REŠENјA I ZA IZRADU SPOMEN-OBELEŽJA POGINULIM VOJNICIMA I POLICAJCIMA SA PODRUČJA GRADA KIKINDE U RATOVIMA DEVEDESETIH

Konkurs


UDRUŽENJE LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA KRALJEVO (GRADSKA GALERIJA KRALJEVO)

Konkurs


Konkurs za izradu autorskog idejnog rešenja i izvođenje odabranog predloga murala na temu Valjevo u budućnosti

Konkurs

Sve dodatne informacije zainteresovani za učešće na konkursu mogu pronaći na www.bosis.rs/mural postavljanjem pitanja na mural@bosis.rs ili slanjem poruke na facebook stranici https://www.facebook.com/BosisValjevo/

Za više informacija o konkursu za mural možete se obratiti Mariji Pantelić na mural@bosis.rs ili na 064 64 32 006.