AUTORSKI SERVIS

Konkursi

Galerija SKC Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 152a
www.skc.rs

KONKURS ZA IZLAGANJE

Raspisuje konkurs za sezonu septembar, 2014 – jun, 2015. godinu, za održavanje samostalnih i grupnih izložbi.

Uslovi konkursa:

•  Obrazložen predlog izložbe u pisanoj ili elektronskoj formi

•  Najmanje pet fotografija radova u štampanoj ili elektronskoj formi

•  Biografiju autora kao i umetničku biografiju

Galerija za realizaciju izložbe štampa 100 pozivnica – obostrano kolor ( 10 x 21 cm ) i obezbeđuje prostor. Ako dođe do bitnih promena uslova, umetnik- grupa autora, će biti blagovremeno obavešten.

Pravo na konkurisanje imaju svi diplomirani umetnici, članovi umetničkih udruženja kao i studenti umetničkih akademija.

Sve informacije se mogu dobiti na telefon 011 26 94 944 ; 064 4611 756 ili 064 837 4112 ili na e-mail ljiljana.subotic@gmail.com.

Konkurs je otvoren u periodu jun – avgust, 2014.

Ljiljana Subotić
Urednik Galerije


KONKURS CENTRA ZA KULTURU GROCKA ZA IZLAGAČKU SEZONU 2015.

Centar za kulturu Grocka raspisuje Konkurs za samostalne, autorske i grupne izložbe za izlagačku sezonu 2015. godine. Konkurs je otvoren do 15. septembra 2014. godine.

Savet galerije u sastavu: Zorica Atić (dipl. istoričarka umetnosti, urednica likovnog programa CKG), Anamarija Vartabedijan (magistar umetnosti - slikarstvo), Višnja Kisić (dipl. istoričarka umetnosti i MA kulturne politike i menadžmenta) žiriraće pristigle prijave.

Savet galerije za Izlagačku sezonu 2015. prednost daje umetničkim prijavama koje iskazujuindividualnost pristupa likovnim medijima i zaokružen idejni koncept. Takođe, smatra dobrodošlim prijave koje uključuju interakciju sa osobenim spomeničkim identitetom i arhitekturom Rančićeve kuće, pripadajućom baštom ili javnim prostorima Grocke, u cilju predstavljanja umetnosti i njenih izražajnih mogućnosti lokalnoj zajednici i povezivanja likovnog programa Centra za kulturu Grocka sa sredinom u kojoj deluje. Prijave podnose akademski obrazovani umetnici, članovi ULUS-a, ULUPUDS-a, kao i afirmisani neakademski stvaraoci, koji nisu izlagali u Centru za kulturu Grocka u protekle 2 godine.

Konkursna prijava/formular treba da sadrži:

- Podatke o autoru (ime i prezime, adresa, e-mail i kontakt telefon)

- Idejnu koncepciju (do 2000 karaktera)

- Fotografije dela koja bi izlagali (min. 7 fotografija)

- Podatke o radovima (tehnika, dimenzije, godina nastanka)

- Profesionalnu biografiju

- Predlog dodatnih programa (ukoliko su planirani) tokom trajanja izložbe

Važno: Galerijski prostor Centra za kulturu Grocka nalazi se u originalnom ambijentu Rančićeve kuće (60m2), staroj srpskoj kući s početka 19. veka. Objekat je zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda kao spomenik kulture od velikog značaja. Izložbe su prostorno orjentisane u dve prostorije opremljene izlagačkim vitrinama. Ovakav raspored idealan je za manje i srednje formate, sitnu plastiku, te molimo izlagače da koncept izložbe prilagode navedenom prostoru i duhu objekta.

Kuća raspolaže i velikom baštom parkovskog tipa koja se koristi kao letnja muzička scena, ali i izlagački prostor na otvorenom (za forme u prostoru otporne na atmosferalije). Video materijal, instalacije u prostoru i sl. dobrodošli su kao dodatni program.

Prijave za konkurs sa potrebnom dokumentacijom slati do 15. septembra 2014. godine. Poželjno je da prijave budu u elektronskoj formi:

- Konkursne prijave slati na e-mail adresu: centargrocka@gmail.com .

- Ukoliko niste u mogućnosti da dokumentaciju pošaljete elektronskim putem , prijavu sa naznakom „Za konkurs“ možete poslati poštom na sledeću adresu:

Centar za kulturu Grocka, Smederevski put 174, 11306 Grocka

- Uslovi izlaganja i obaveze izlagača definišu se naknadno.

Napomena: Konkursni materijal se ne vraća.

Rezultati konkursa i spisak prihvaćenih prijava biće objavljeni krajem septembra meseca 2014. godine na sajtu Centra za kulturu Grocka, www.kulturagrocka.rs

Za dodatne informacije:

Centar za kulturu Grocka, Rančićeva kuća 011 850 23 21

Zorica Atić, urednica likovnog programa 064 64 73 750


Ustanova Spomen-park Kragujevački oktobar iz Kragujevca raspisuje KONKURS Za izbor izložbi koje će biti uvrštene u program Gradske galerije Mostovi Balkana za 2015 . godinu

Zainteresovani umetnici pored prijave za svoje projekte samostalnih i kolektivnih izložbi, treba da dostave biografiju, opis izložbe, fotografije radova koje bi izlagali sa naznačenim dimenzijama, ili isti materijal na CD-u, katalog sa ranije održane izložbe.

Pravo da konkurišu imaju autori koji tri pune godine nisu imali izložbu u Galeriji.

Konkurs je otvoren od 7. juna do 7. jula 20 14 . godine.

Dokumentaciju kandidati mogu predati lično, ili dostaviti poštom na sledeću adresu:

Gradska galerija Mostovi Balkana
Kralja Petra I br. 29 , 34000 Kragujevac

Kontakt osobe: Katarina Babić, kustos , Nenad Ristović, kustos

Telefon: 034 338 451
E - mail : mostovibalkana@spomenpark.rs
www.spomenpark.rs

Konkurs


KONKURS POMERANJE GRANICA

Projekat Pomeranje granica za temu ima brisanje linije razdvajanja između primenjene i likovne umetnosti sa polazištem iz oblasti tekstila i odevanja, nadilazeći kovencionalni pristup tradicionalno – moderno u primenjenom.

Cilj projekta je da prikaže i približi širokoj publici nove aspekte aktuelnog umetničkog istraživanja na različite načine : izložba, predavanja, panel diskusije i radionica . Pored ovog cilja težnja projekta je na oživljavanju umetničke scene i privlačenju mladih stvaralaca da se uključe .

Koncept dela i savremni izraz su ključni elementi predloženih dela i tema, sa polazištem za umetničko promišljanje u tekstilu i odevanju.

Projektat je generisan kao izložba sekcije TiSO (Tekstil i savremno odevanje) ULUPUDS-a. Imajući u vidu temu, koja ne daje ograničenja u tehnikama i materjalu, konkurs je otvoren za sve članove ULUPUDS-a i drugih reprezentatvnih profesionalnih udruženja , kao i za studente umetničkih škola i fakulteta.

Konkurs je otvoren do prvog oktobra 2014. godine, žiriranje kao i rezultati konkursa će biti prezentovani do kraja oktobra 2014.godine.

Izložba i prateći program će se održati u izložbenom holu RTS, Takovska 10, Beograd u decembru 2014.godine.

Predviđeno je da će žiri za izložbeni deo dodeliti tri nagrade.

USLOVI IZLAGANJA za izložbeni deo

Svaki učesnik može da konkurše sa najviše tri rada ili celine koji su nastali u poslednje dve godine. Prilažu se fotografije ili skice rada (vizuelni prikaz) sa dimenzijama i pisano obrazloženje k oncepcije rada. Materijal se priprema prema sledećim propozicijama:

a ) za žiriranje: JPG format, RGB mod, fajl veličine do 500 kb, popunjena prijava

b) za katalog: Skenirani materijal dimenzije 18 cm. po dužnoj strani, snimljen u rezoluciji 300 pixel/inchu, Tif ili EPS format, CMYK mode, i biografija autora do 300 reči.

Prijave slati na mejl: pomeranjegranica@gmail.com

Konkurs za prateći program

Ideja pratećeg programa je prikazati i uvesti najširu publi ku u različite aspekte savremenog umetničkog izražavanja koji počivaju u vizuelnoj umetnosti kroz predavanja i edukativne radionice. Pozivaju se svi zainteresovani da predlože koncept predavanja (u trajanju do 20 minuta) ili jednodnevne radionice iz različitih oblasti vizuelne umetnosti.

Prijave slati na mejl: pomeranjegranica@gmail.com

Kontakt osoba Snežana Pešić-Rančić Mob. 063 /7513291

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, Republika Srbija

Nosioci projekta članovi sekcije TiSO: Snežana Pešić-Rančić i Maja Gecić

Konkurs

Prijava


Foto kino klub POŽAREVAC Veljka Dugoševića 14, 12000 Požarevac raspisuje konkurs za 34. Međunarodni salon umetničke fotografije 15. OKTOBAR

Prijava

Propozicije (200 KB)


Udruženje građana Volim Banovce iz Banovaca, poziva zainteresovane pojedince ili grupe umetnika da učestvuju na takmičenju za izbor Naj EKO skulpture (umetničkog dela) izrađenog od predmeta koje je izbacio Dunav.

Učesnici u projektu mogu da upotrebe do10% ne-Dunaskog materijala koji sami donesu.

Mesto održavanja: Stari Banovci, obala Dunava

Datum održavanja: 21.07.2014. od 11h do 16h

Uslovi:

* Materijal za izradu svih predmeta mora biti od predmeta koje je izbacio Dunav (drvo, kamenje, školjke, otpad od plastike, stakla...) i tu se sakuplja. Do 10% materijala učesnici mogu sami doneti i ne mora biti "Dunavkog porekla".

*Umetnički predmeti mogu biti skulpture, mozaici, nameštaji svi predmeti iz grane primenjene umetnosti.

*Umetnici za sakupljanje materijala i izradu predmeta imaju na raspolaganju 5 sati (od 11h do 16h)

* Žiri u sastavu:

1. Bojan Kovačević, magistar arhitekture i član ULUPUDS-a

2. Milena Marjanović, istoričar umetnosti

3. Robert Slavik, dipl. arhitekta unutrašnje arhitekture

4. Savo Popović, istoričar umetnosti

proglasiće I, II i III mesto i podeliti prigodne nagrade.

Svoje učešće možete prijaviti do 10.07.2014.god

Sva dela nastala na ovoj manifestaciji biče korišćena za promociju ekologije i kulture i biće izložena u prigodoj galeriji.

Učesnicima manifestacije biće poslužen ručak ( autentičan, lokalni specijalitet).

Broj učesnika je ograničen, a grupe mogu brojati do 3 člana.

Za sve informacije možete se obratiti na ovu e-mail adresu ili na telefone:

Tamara Žižić, organizator: 061 6832 165

Marina Živanović, organizator: 063 315 655


Udruženje umetnika iljubitelja umetnosti ŠIROKA STAZA, Zemun KONKURS za Međunarodnu izložbu MEMORIJAL MBĐ 5

  Konkurs


Otvorena izložba fotografija JKP Gradske pijace u galeriji Ozon

Predrag Veinović, direktor JKP Gradske pijace otvorio je 22. jula 2013. godine u galeriji Ozon izložbu fotografija koje su predstavljene na foto konkursu „Najlepša fotografija sa pijace“, u organizaciji JKP Gradske pijace i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije- Ulupuds .

Povod za organizovanje izložbe je nedavno završen foto konkurs na kom je učestvovalo 75 učesnika sa preko 200 fotografija. Naša želja je da  pored nagrađenih , prikažemo i fotografije koje su napravili i drugi kreativni sugrađani. Na fotografijama se vidi bogatstvo ponude i šarenolikost proizvoda na pijacama, a neki od umetnika su predstavili i   prave poljoprivredne proizvođače.– rekao je Predrag Veinović, direktor JKP Gradske pijace.

Sa pobedničkim fotografijama foto konkursa Najlepša fotografija sa pijace, Gradske pijace su aplicirale na međunarodnom konkursu za objavljivanje u  Wold Union of Wholesale Markets 2014 pijačnom kalendaru, koje će biće prezentovane tokom WUWM konferencije u Santjagu de Čile od 23. do 25. oktobra 2013. godine.

Izložba je bila otvorena za posetioce u periodu od  22. do 24 jula od 12 do 20 časova.


JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD i Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS - rezultati javnog konkurs za izbor najbolje fotografije sa temom pijace i pijačne prodaje prehrambenih proizvoda

Na konkurs se prijavilo 75 autora a u uži izbor je ušlo 16 autora, od kojih je 3 autora osvojilo nagrade.

Žiri je radio u sastavu: Nataša Putnik, pomoćnik direktora JKP Gradske pijace
Vukica Mikača, ULUPUDS, likovni umetnik fotografije, Igor Mandić, ULUPUDS, likovni umetnik fotografije i doneo jednoglasnu odluku.

Nagrađeni su sledeći autori:

Vladimir Ilić - prva Nagrada (30.000 dinara)
Ana Kostić - druga Nagrada (20.000 dinara)
Ljubiša Tešić - treća Nagrada (10.000 dinara)

Žiri čestita nagrađenim autorima.


JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD i Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS raspisuju javni konkurs za izbor najbolje fotografije sa temom pijace i pijačne prodaje prehrambenih proizvoda

Poslate fotografije mogu biti sa bilo koje pijačne veleprodaje i pijaca na otvorenom ili zatvorenom prostoru, širom zemlje.

Fotografija može da prikazuje ljude, sveže proizvode ili samo prodajno mesto.

Jedini uslov je da na fotografiji bude prikazana prodaja hrane.

Izbor radova će izvršiti tročlani žiri, sastavljen od predstavnika JKP Gradske pijace i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije. Izabrani radovi će učestvovati na međunarodnom konkursu za objavljivanje u WUWM 2014 pijačnom kalendaru i biće prezentovane tokom WUWM konferencije koja će se održati u Santiago de Chile od 23 do 25. oktobra 2013. godine.

Dodeljuju se 3 novčane nagrade:

prva nagrada 30.000 dinara

druga nagrada 20.000 dinara

treća nagrada 10.000 dinara

Fotografije sa kojima se učestvuje na konkursu mogu biti crno bele ili u boji i vertikalnog ili horizontalnog formata. M oraju imati odnos stranica 3x2 ili 2x3 i minimalnu veličinu od 25 cm x 16 cm (16 cm x 25 cm) u rezoluciji minimum 300 dpi, i poslate u jpeg (max Compresion od 8 do 10) ili tiff formatu. Fotografije izvan ove specifikacije neće biti prihvačene.

Rok za predaju radova je 8 dana od dana objavljivanja konkursa (konkurs je objavljen u listu Politika 27.06. 2013. godine). .

Žiri će doneti odluku u roku od 8 dana od dana zaključenja konkursa.

Radove dostaviti na email: fotokonkurspijace@gmail.com

Žiri:
Vukica Mikača, likovni umetnik fotografije (ULUPUDS)
Igor Mandić, likovni umetnik fotografije (ULUPUDS)
Nataša Putnik, pomoćnik direktora (JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD)