AUTORSKI SERVIS

Konkursi

Udruženje likovnih umetnika Srbije u saradnji sa Vitez festom raspisuje konkurs za 1. BIJENALE SAVREMENE CRKVENE UMETNOSTI

Prijava


Javni konkurs radi prikuplјanja predloga za finansiranje ili sufinansiranje, iz budžeta grada Beograda, projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi.

Prijava


MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANјA raspisuje KONKURS za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva u Republici Srbiji u 2018. godini.


Apliciranje za međunarodnu izložbu INOVATIVNI KOSTIM U XXI VEKU, (koja će se održati u Moskvi) 29.02.2018.

Drage kolege,

Organizatori izložbe INOVATIVNI KOSTIM u XXIveku (Moskva) su oduševljeni veliki prilivom prijava u poslednjoj nedelji, te su  posle pažljivog razmatranja, odlučili da produže period za apliciranje do 15. aprila 2018. godine u 18h.

Iz Srbije se do sada prijavilo 32 dizajnera (kostimografa)

Radujemo se novim prijavama!

Srdačan pozdrav,

Ljiljana Petrović, nacionalni kustos za Srbiju
Lara Popović, asistent

Konkurs


Centar za kulturu Majdanpek objavljuje konkurs za učešće na XVI Međunarodnoj izložbi ŽENE SLIKARI u Majdanpeku – SRBIJA, 2018. godine.

Konkurs

Pravilnik

Prijavni list

Nagrade


Konkurs za izlaganje u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici u 2018. godini.

Konkurs je otvoren u periodu 15. januar - 15. februar 2018. godine.

Konkurs

Prijava

Plan galerije (750 KB)


Centar za kulturu pri Narodnom univerzitetu Trstenik raspisao je konkurs za samostalne i grupne izložbe u likovnom salonu za izlagačku 2018. godinu.

Konkurs


Novosadski sajam u 2018. godini, uz više značajnih jubileja, obeležava i 95 godina postojanja. Među prvim priredbama u narednoj godini, od srede, 7. do ponedelјka, 12. marta, biće održana  23. međunarodna izložba umetnosti Art Ekspo i Međunarodni sajam knjiga. U istom terminu, ali od 8. do 10. marta, biće priređen 13. međunarodni sajam obrazovanja Putokazi.

Izložbu umetnosti odlikuje predstavlјanje umetničkih galerija i pojedinaca, tematske postavke, promocija umetničkih rukotvorina i antikviteta, međunarodna likovna kolonija... Jedno od obeležja je i Nagrada Sava Šumanović, koja se dodelјuje za domete u likovnom izrazu. Izložba Art Ekspo je prodajnog i promotivnog karaktera, a u 2017. godini videlo je više od 20.000 posetilaca, za koje je ulaz bio besplatan, uz organizovanu Poklon-igru.

Za detalјnije informacije možete da se obratite menadžeru projekta, Tijani Cicmil Stakić, telefonom na broj: + 381 (0)21/483-01-29, ili e. poštom na adresu: tijana.cicmil@sajam.net

Prijava (310 KB)


Javni poziv za izlaganje u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji za 2018. godinu

Poziv (130 KB)


Konkurs za izlaganje u galeriji Centara za kulturu Sveti Stefan, despot srpski Despotovac za 2018. godinu

Konkurs


NARODNA BIBLIOTEKA KURŠUMLIJA
Karađorđeva 18a, 18430 Kuršumlija
Tel. 027 381-754, E-mail : bibliotekak@mts.rs, www.nbk.org.rs
16.11.2017. god.

Povodom trajnog obeležavanja JUBILEJA 850-TO GODIŠNјICE PODIZANјA PRVIH NEMANJINIH ZADUŽBINA U KURŠUMLIJI, Narodna biblioteka Kuršumlije i opština Kuršumlija raspisuju otvoreni, javni i anonimni KONKURS za likovno idejno rešenje dva murala sa ktitorskim figurama Stefana Nemanje

Konkurs (280 KB)


KONKURS ZA 14. MEĐUNARODNI BIJENALE UMETNOSTI MINIJATURE

Zbog štrajka pošte i povećanog interesovanja umetnika, rok za dostavu radova na konkurs 14. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature produžen je do 1. decembra 2017. godine.

Srdačan pozdrav,
Radoš Gačić,
urednik likovnog programa
Kulturnog centra

Kulturni centar Gornji Milanovac raspisao je konkurs za učešće na 14. međunarodnom bijenalu umetnosti minijature. Otvaranje izlozbe je predviđeno za 23. april 2018. godine. Rok za dostavljanje radova je 20. novembar 2017. godine.

Konkurs

Pravilnik (95 KB)

Prijavni list (32 KB)


KONKURS NARODNOG MUZEJA U SMEDEREVSKOJ PALANCI ZA DODELU IZLAGAČKIH TERMINA

Konkurs


Na osnovu člana 96. Statuta grada Kikinde («Sl. list grada Kikinde» broj 1/2016 i 17/2016) gradonačelnik Grada Kikinde donosi ODLUKU o raspisivanju: JAVNOG OTVORENOG JEDNOSTEPENOG KONKURSA ZA IZRADU IDEJNOG REŠENјA I ZA IZRADU SPOMEN-OBELEŽJA POGINULIM VOJNICIMA I POLICAJCIMA SA PODRUČJA GRADA KIKINDE U RATOVIMA DEVEDESETIH i raspisuje JAVNI OTVORENI JEDNOSTEPENI KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG REŠENјA I ZA IZRADU SPOMEN-OBELEŽJA POGINULIM VOJNICIMA I POLICAJCIMA SA PODRUČJA GRADA KIKINDE U RATOVIMA DEVEDESETIH

Konkurs


UDRUŽENJE LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA KRALJEVO (GRADSKA GALERIJA KRALJEVO)

Konkurs


Konkurs za izradu autorskog idejnog rešenja i izvođenje odabranog predloga murala na temu Valjevo u budućnosti

Konkurs

Sve dodatne informacije zainteresovani za učešće na konkursu mogu pronaći na www.bosis.rs/mural postavljanjem pitanja na mural@bosis.rs ili slanjem poruke na facebook stranici https://www.facebook.com/BosisValjevo/

Za više informacija o konkursu za mural možete se obratiti Mariji Pantelić na mural@bosis.rs ili na 064 64 32 006.


Otvorena izložba fotografija JKP Gradske pijace u galeriji Ozon

Predrag Veinović, direktor JKP Gradske pijace otvorio je 22. jula 2013. godine u galeriji Ozon izložbu fotografija koje su predstavljene na foto konkursu „Najlepša fotografija sa pijace“, u organizaciji JKP Gradske pijace i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije- Ulupuds .

Povod za organizovanje izložbe je nedavno završen foto konkurs na kom je učestvovalo 75 učesnika sa preko 200 fotografija. Naša želja je da  pored nagrađenih , prikažemo i fotografije koje su napravili i drugi kreativni sugrađani. Na fotografijama se vidi bogatstvo ponude i šarenolikost proizvoda na pijacama, a neki od umetnika su predstavili i   prave poljoprivredne proizvođače.– rekao je Predrag Veinović, direktor JKP Gradske pijace.

Sa pobedničkim fotografijama foto konkursa Najlepša fotografija sa pijace, Gradske pijace su aplicirale na međunarodnom konkursu za objavljivanje u  Wold Union of Wholesale Markets 2014 pijačnom kalendaru, koje će biće prezentovane tokom WUWM konferencije u Santjagu de Čile od 23. do 25. oktobra 2013. godine.

Izložba je bila otvorena za posetioce u periodu od  22. do 24 jula od 12 do 20 časova.


JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD i Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS - rezultati javnog konkurs za izbor najbolje fotografije sa temom pijace i pijačne prodaje prehrambenih proizvoda

Na konkurs se prijavilo 75 autora a u uži izbor je ušlo 16 autora, od kojih je 3 autora osvojilo nagrade.

Žiri je radio u sastavu: Nataša Putnik, pomoćnik direktora JKP Gradske pijace
Vukica Mikača, ULUPUDS, likovni umetnik fotografije, Igor Mandić, ULUPUDS, likovni umetnik fotografije i doneo jednoglasnu odluku.

Nagrađeni su sledeći autori:

Vladimir Ilić - prva Nagrada (30.000 dinara)
Ana Kostić - druga Nagrada (20.000 dinara)
Ljubiša Tešić - treća Nagrada (10.000 dinara)

Žiri čestita nagrađenim autorima.


JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD i Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS raspisuju javni konkurs za izbor najbolje fotografije sa temom pijace i pijačne prodaje prehrambenih proizvoda

Poslate fotografije mogu biti sa bilo koje pijačne veleprodaje i pijaca na otvorenom ili zatvorenom prostoru, širom zemlje.

Fotografija može da prikazuje ljude, sveže proizvode ili samo prodajno mesto.

Jedini uslov je da na fotografiji bude prikazana prodaja hrane.

Izbor radova će izvršiti tročlani žiri, sastavljen od predstavnika JKP Gradske pijace i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije. Izabrani radovi će učestvovati na međunarodnom konkursu za objavljivanje u WUWM 2014 pijačnom kalendaru i biće prezentovane tokom WUWM konferencije koja će se održati u Santiago de Chile od 23 do 25. oktobra 2013. godine.

Dodeljuju se 3 novčane nagrade:

prva nagrada 30.000 dinara

druga nagrada 20.000 dinara

treća nagrada 10.000 dinara

Fotografije sa kojima se učestvuje na konkursu mogu biti crno bele ili u boji i vertikalnog ili horizontalnog formata. M oraju imati odnos stranica 3x2 ili 2x3 i minimalnu veličinu od 25 cm x 16 cm (16 cm x 25 cm) u rezoluciji minimum 300 dpi, i poslate u jpeg (max Compresion od 8 do 10) ili tiff formatu. Fotografije izvan ove specifikacije neće biti prihvačene.

Rok za predaju radova je 8 dana od dana objavljivanja konkursa (konkurs je objavljen u listu Politika 27.06. 2013. godine). .

Žiri će doneti odluku u roku od 8 dana od dana zaključenja konkursa.

Radove dostaviti na email: fotokonkurspijace@gmail.com

Žiri:
Vukica Mikača, likovni umetnik fotografije (ULUPUDS)
Igor Mandić, likovni umetnik fotografije (ULUPUDS)
Nataša Putnik, pomoćnik direktora (JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD)