AUTORSKI SERVIS

Konkursi

Centar za kulturu Majdanpek objavljuje konkurs za učešće na XVI Međunarodnoj izložbi ŽENE SLIKARI u Majdanpeku – SRBIJA, 2018. godine.

Konkurs

Pravilnik

Prijavni list

Nagrade


Konkurs za izlaganje u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici u 2018. godini.

Konkurs je otvoren u periodu 15. januar - 15. februar 2018. godine.

Konkurs

Prijava

Plan galerije (750 KB)


Centar za kulturu pri Narodnom univerzitetu Trstenik raspisao je konkurs za samostalne i grupne izložbe u likovnom salonu za izlagačku 2018. godinu.

Konkurs


Novosadski sajam u 2018. godini, uz više značajnih jubileja, obeležava i 95 godina postojanja. Među prvim priredbama u narednoj godini, od srede, 7. do ponedelјka, 12. marta, biće održana  23. međunarodna izložba umetnosti Art Ekspo i Međunarodni sajam knjiga. U istom terminu, ali od 8. do 10. marta, biće priređen 13. međunarodni sajam obrazovanja Putokazi.

Izložbu umetnosti odlikuje predstavlјanje umetničkih galerija i pojedinaca, tematske postavke, promocija umetničkih rukotvorina i antikviteta, međunarodna likovna kolonija... Jedno od obeležja je i Nagrada Sava Šumanović, koja se dodelјuje za domete u likovnom izrazu. Izložba Art Ekspo je prodajnog i promotivnog karaktera, a u 2017. godini videlo je više od 20.000 posetilaca, za koje je ulaz bio besplatan, uz organizovanu Poklon-igru.

Za detalјnije informacije možete da se obratite menadžeru projekta, Tijani Cicmil Stakić, telefonom na broj: + 381 (0)21/483-01-29, ili e. poštom na adresu: tijana.cicmil@sajam.net

Prijava (310 KB)


Javni poziv za izlaganje u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji za 2018. godinu

Poziv (130 KB)


Umetnički savet Univerzitetske galerije u Kragujevcu raspisao je Konkurs za izbor programskog sadržaja Univerzitetske galerije za period od 01. februara do 31. decembra 2018. godine u cilјu organizovanja, promovisanja i predstavlјanja:

Programski sadržaji Univerzitetske galerije u Kragujevcu u kalendarskoj 2018. godini organizovaće se u okviru Univerzitetske galerije i Univerzitetske letnje scene. Pravo učešća na Konkursu imaju, pojedinačno ili grupno, nastavnici, saradnici i studenti Univerziteta u Kragujevcu, kao i afirmisani naučnici i umetnici iz zemlјe i inostranstva u navedenim oblastima.

Konkurs (1 MB)


Konkurs za izlaganje u galeriji Centara za kulturu Sveti Stefan, despot srpski Despotovac za 2018. godinu

Konkurs


NARODNA BIBLIOTEKA KURŠUMLIJA
Karađorđeva 18a, 18430 Kuršumlija
Tel. 027 381-754, E-mail : bibliotekak@mts.rs, www.nbk.org.rs
16.11.2017. god.

Povodom trajnog obeležavanja JUBILEJA 850-TO GODIŠNјICE PODIZANјA PRVIH NEMANJINIH ZADUŽBINA U KURŠUMLIJI, Narodna biblioteka Kuršumlije i opština Kuršumlija raspisuju otvoreni, javni i anonimni KONKURS za likovno idejno rešenje dva murala sa ktitorskim figurama Stefana Nemanje

Konkurs (280 KB)


KONKURS ZA 14. MEĐUNARODNI BIJENALE UMETNOSTI MINIJATURE

Zbog štrajka pošte i povećanog interesovanja umetnika, rok za dostavu radova na konkurs 14. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature produžen je do 1. decembra 2017. godine.

Srdačan pozdrav,
Radoš Gačić,
urednik likovnog programa
Kulturnog centra

Kulturni centar Gornji Milanovac raspisao je konkurs za učešće na 14. međunarodnom bijenalu umetnosti minijature. Otvaranje izlozbe je predviđeno za 23. april 2018. godine. Rok za dostavljanje radova je 20. novembar 2017. godine.

Konkurs

Pravilnik (95 KB)

Prijavni list (32 KB)


KONKURS NARODNOG MUZEJA U SMEDEREVSKOJ PALANCI ZA DODELU IZLAGAČKIH TERMINA

Konkurs


Na osnovu člana 96. Statuta grada Kikinde («Sl. list grada Kikinde» broj 1/2016 i 17/2016) gradonačelnik Grada Kikinde donosi ODLUKU o raspisivanju: JAVNOG OTVORENOG JEDNOSTEPENOG KONKURSA ZA IZRADU IDEJNOG REŠENјA I ZA IZRADU SPOMEN-OBELEŽJA POGINULIM VOJNICIMA I POLICAJCIMA SA PODRUČJA GRADA KIKINDE U RATOVIMA DEVEDESETIH i raspisuje JAVNI OTVORENI JEDNOSTEPENI KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG REŠENјA I ZA IZRADU SPOMEN-OBELEŽJA POGINULIM VOJNICIMA I POLICAJCIMA SA PODRUČJA GRADA KIKINDE U RATOVIMA DEVEDESETIH

Konkurs


Kulturni centar GRAD, Braće Krsmanović 4, Prodajna izložba savremene keramike

https://www.facebook.com/events/186656508549251


UDRUŽENJE LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA KRALJEVO (GRADSKA GALERIJA KRALJEVO)

Konkurs


Galerija SULUJ

I   Konkurs za samostalne izložbe i autorske projekte – Galerija SULUJ / Izlagačka sezona 2018
II  Konkurs - Rezidencijalni boravak  umetnika - Cite Internationale des Arts  /  2018

Umetnički savet SULUJ-a raspisuje konkurse za selekciju za dva odvojena projekta čiji je jedinstveni  nosilac pred (su)finansijerima – Republičkim ministarstvom za kulturu i informisanje i Gradskim sekretarijatom za kulturu Beograda.

Konkurs je otvoren od 23. oktobra do 23. novembra 2017. godine.

Konkurs

Formular


Internacionalni Bienalni  Memorijal  Kolaža i Asamblaža  Jovan Marković Kamen

Obaveštenje

Konkurs


Ustanova Spomen-park Kragujevački oktobar iz Kragujevca raspisuje KONKURS Za izbor izložbi  koje će biti uvrštene uprogram Gradske galerije Mostovi Balkana za 2018. godinu

Konkurs


IZLOŽBA MALE GRAFIKE 2017. Kuća grafike - otisak mesta, Galerija Grafički kolektiv

Konkurs (370 KB)


Centar za unapređenje životne sredine je otvorio poziv za izlagački program u okviru 8. Međunarodnog festivala zelene kulture Green Fest, koji će biti održan od 14. do 17. novembra 2017, u Domu omladine Beograda.

Poziv


Grafički kolektiv raspisuje konkurs za samostalne i autorske izložbe u 2018. godini.

Konkurs


Izložba SALON U OKTOBRU
Paviljon Cvijeta Zuzorić, oktobar 2017.

Izložba Salon u oktobru otvorena je 12. oktobra 2017. godine u 19.00 sati u Paviljonu Cvijeta Zuzorić.

Nagrade Salona u oktobru

Spisak primljenih autora i radova za izložbu Salon u oktobru


UDRUŽENJE LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA  KRALJEVO I NARODNI MUZEJ KRALJEVO RASPISUJU KONKURS ZA NOVEMBARSKI  SALON VIZUELNIH UMETNOSTI  I TIM POVODOM POZIVA SVE ZAINTERESOVANE LIKOVNE, PRIMENJENE I MULTIMEDIJALNE UMETNIKE  DA UČESTVUJU SVOJIM RADOVIMA.

Konkurs

Prijavni list


PRVI MEĐUNARODNI KONGRES ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST

Prvi međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST će se održati 07. i 08. oktobra 2017. u renomiranom i atraktivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke, u samom centru Beograda. Kongres organizuju Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

O kongresu


5. međunarodni događaj O ARHITEKTURI
6 – 16. decembar 2017. godine

OTVORENI POZIV za učešće na izložbi

Galerija nauke i tehnike, Srpska akademija nauka i umetnosti, Đure Jakšića 2, Beograd

Aplikacije za učešće na izložbi  (ilustracija rada i kratki opis 70-100 reči) slati na info@strand.rs  najkasnije do 15. septembra 2017. godine.

Konkurs


Šumatovačka – Centar za likovno obrazovanje raspisuje konkurs za samostalne izložbe, autorske izložbe i umetničke projekte koji će biti realizovani u izložbenim prostorima – Galerija Stepenište i Vračarska bašta, u okviru redovnog programa ustanove za 2018. godinu, koji je sufinansiran sredstvima Grada Beograda – Gradski sekretarijat za kulturu.

Konkurs je otvoren do 30. septembra  2017.

Konkurs


Centar za kulturu Grocka raspisuje Konkurs za samostalne, autorske i grupne izložbe zaizlagačku sezonu 2018. godine. Konkurs je otvoren do 25. septembra 2017. godine.

Savet galerije daje prednost umetničkim prijavama koje pokazuju individualnost pristupa likovnim medijima i zaokružen idejni koncept. Takođe, smatra dobrodošlim prijave koje uklјučuju interakciju sa osobenim spomeničkim identitetom i arhitekturom Rančićeve kuće, pripadajućom baštom ili javnim prostorima Grocke, u cilјu predstavlјanja umetnosti i njenih izražajnih mogućnosti lokalnoj zajednici, kao i povezivanja likovnog programa Centra za kulturu Grocka sa sredinom u kojoj deluje.
Savet galerije u sastavu istoričar umetnosti Zorica Atić, slikar Mika Lovre i slikar i istoričar umetnosti Jelena Hinić, žiriraće pristigle prijave.
Prijave mogu podneti akademski obrazovani umetnici, članovi ULUS-a, ULUPUDS-a, kao i afirmisani neakademski stvaraoci, koji nisu izlagali u Centru za kulturu Grocka u protekle 2 godine.

Konkursna prijava/formular treba da sadrži:
- podatke o autoru (ime i prezime, adresa, e-mail i kontakt telefon)
- idejnu koncepciju (do 2000 karaktera)
- fotografije/jpg radova (min. 5 fotografija)
- podatke o radovima (tehnika, dimenzije, godina nastanka)
- profesionalnu biografiju
- predlog dodatnih programa (ukoliko su planirani) tokom trajanja izložbe.

Galerijski prostor Centra za kulturu Grocka nalazi se u originalnom ambijentu Rančićeve kuće (60m2), staroj srpskoj kući s početka 19. veka. Objekat je zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda kao spomenik kulture od velikog značaja. Izložbe su prostorno orjentisane u dve prostorije opremlјene izlagačkim vitrinama. Takav raspored idealan je za manje i srednje formate, sitnu plastiku, te su izlagači zamolјeni da koncept izložbe prilagode navedenom prostoru i duhu objekta. Kuća raspolaže i velikom baštom parkovskog tipa koja se koristi kao letnja muzička scena, ali i izlagački prostor na otvorenom (za forme u prostoru otporne na atmosferalije). Video materijal, instalacije u prostoru i sl. dobrodošli su kao dodatni program.

Prijave za konkurs sa potrebnom dokumentacijom treba poslati najkasnije do 25. septembra 2017. godine. Poželјno je da prijave budu u elektronskoj formi.
Konkursne prijave slati na e-mail adresu: centargrocka@gmail.com


Ukoliko umetnici nisu u mogućnosti da dokumentaciju pošalјu elektronskim putem, mogu poslati prijavu (sa naznakom “Za konkurs”) poštom na adresu:
Centar za kulturu Grocka (Rančićeva kuća), Majevička 9, 11306 Grocka.
Konkursni materijal se ne vraća. 
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
 
Uslovi izlaganja i obaveze izlagača biće naknadno definisane. Napomena: umetnik je u obavezi da rad po izboru ostavi legatu Centra za kulturu Grocka.

Rezultati konkursa i spisak prihvaćenih prijava biće objavlјeni krajem novembra 2017. godine na sajtu Centra za kulturu Grocka. 

Kontakt za dodatne informacije:
Centar za kulturu Grocka - Rančićeva kuća,
Zorica Atić, 011 850 23 21, 064 64 73 750,
e-mail: centargrocka@gmail.com
 
Formular za prijavlјivanje na Konkurs


Galerija Čedomir Krstić Pirot raspisuje konkurs za samostalne, autorske i grupne izložbe, kao i umetničke projekte za izlagačku sezonu 2018.godine. Prijave za konkurs sa potrebnom dokumentacijom poslati do 15. septembra 2017.godine. 

Poželjno je da prijave budu u elektronskom formatu.      

Konkurs     


KONKURS MALA GRAFIKA – NOVI SAD 2017.

Galerija La Vista iz Novog Sada, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, raspisuje javni konkurs za umetničku grafiku pod nazivom Mala grafika – Novi Sad 2017.

I nagrada 300 evra
II nagrada 200 evra
III nagrada 100 evra
prijava do 30. septembra 2017.

više informacija o konkursu i uslovima učešća
https://drive.google.com/open?id=0B3KH6j2LxKvQZWRwd01ISkpyUlE
sve informacije o konkursu biće objavlјivane na zvaničnoj Fejsbuk stranici
http://www.fb.com/mala.grafika.novisad

PROPOZICIJE KONKURSA
Poziv je otvoren za sve likovne stvaraoce sa teritorije Republike Srbije. U obzir dolaze sve grafičke tehnike visoke, duboke i ravne štampe u kojima se realizuje originalna umetnička grafika (akvatinta, bakropis, bakrorez, suva igla, mecotinta, litografija, linorez, drvorez, linogravura, kolografija kao i kombinacije istih).

Crteži, skice, digitalni printovi, monotipije, fotokopije i fotografije neće biti prihvaćeni na konkursu.

Na konkursu se prihvataju samo originalni grafički listovi, nastali i otisnuti u poslednje 3 godine (2015-2017.).

Svi priloženi radovi moraju biti realizovani kao grafike otisnute na papiru ne većem od 18 x 18 cm.

Svaki učesnik konkuriše sa jednim radom i sa temom po sopstvenom izboru.
Svaki učesnik dostavlјa poštom svoj grafički otisak i svi radovi koji stignu do 30. septembra 2017. godine biće prihvaćeni na konkursu.

Izložba će biti selektovana i žirirana. Selekciju će obaviti stručni žiri koji će dodeliti i tri novčane nagrade.

Izložba selektovanih radova održaće se od 23. oktobra do 06. novembra 2017. godine u Galeriji La Vista u Novom Sadu.

Organizator će izraditi katalog izložbe u boji u štampanoj i elektronskoj formi (PDF) sa katalogizacijom i sertifikate / potvrde o učešću, koje svi selektovani učesnici dobijaju besplatno.
Radovi se nakon završetka konkursa vraćaju učesnicima.

Kontakt za dodatne informacije
telefon: 063/517-757
e-mail: malagrafikans@gmail.com
Fejsbuk stranica: http://www.fb.com/mala.grafika.novisad

S poštovanjem,
Galerija La Vista
Mite Ružića 2, 21000 Novi Sad, Srbija


Konkurs za izradu autorskog idejnog rešenja i izvođenje odabranog predloga murala na temu Valjevo u budućnosti

Konkurs

Sve dodatne informacije zainteresovani za učešće na konkursu mogu pronaći na www.bosis.rs/mural postavljanjem pitanja na mural@bosis.rs ili slanjem poruke na facebook stranici https://www.facebook.com/BosisValjevo/

Za više informacija o konkursu za mural možete se obratiti Mariji Pantelić na mural@bosis.rs ili na 064 64 32 006.


KONKURS - UDRUŽENJE LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA KRALJEVO, (GRADSKA GALERIJA KRALJEVO), PETI INTERNACIONALNI SALON GRAFIKE

Konkurs


6. Trijenalo tapiserije, Novi Sad 2017.
http://www.atelje61.org.rs/Trijenale.html

Konkurs (125 KB)


Otvorena izložba fotografija JKP Gradske pijace u galeriji Ozon

Predrag Veinović, direktor JKP Gradske pijace otvorio je 22. jula 2013. godine u galeriji Ozon izložbu fotografija koje su predstavljene na foto konkursu „Najlepša fotografija sa pijace“, u organizaciji JKP Gradske pijace i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije- Ulupuds .

Povod za organizovanje izložbe je nedavno završen foto konkurs na kom je učestvovalo 75 učesnika sa preko 200 fotografija. Naša želja je da  pored nagrađenih , prikažemo i fotografije koje su napravili i drugi kreativni sugrađani. Na fotografijama se vidi bogatstvo ponude i šarenolikost proizvoda na pijacama, a neki od umetnika su predstavili i   prave poljoprivredne proizvođače.– rekao je Predrag Veinović, direktor JKP Gradske pijace.

Sa pobedničkim fotografijama foto konkursa Najlepša fotografija sa pijace, Gradske pijace su aplicirale na međunarodnom konkursu za objavljivanje u  Wold Union of Wholesale Markets 2014 pijačnom kalendaru, koje će biće prezentovane tokom WUWM konferencije u Santjagu de Čile od 23. do 25. oktobra 2013. godine.

Izložba je bila otvorena za posetioce u periodu od  22. do 24 jula od 12 do 20 časova.


JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD i Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS - rezultati javnog konkurs za izbor najbolje fotografije sa temom pijace i pijačne prodaje prehrambenih proizvoda

Na konkurs se prijavilo 75 autora a u uži izbor je ušlo 16 autora, od kojih je 3 autora osvojilo nagrade.

Žiri je radio u sastavu: Nataša Putnik, pomoćnik direktora JKP Gradske pijace
Vukica Mikača, ULUPUDS, likovni umetnik fotografije, Igor Mandić, ULUPUDS, likovni umetnik fotografije i doneo jednoglasnu odluku.

Nagrađeni su sledeći autori:

Vladimir Ilić - prva Nagrada (30.000 dinara)
Ana Kostić - druga Nagrada (20.000 dinara)
Ljubiša Tešić - treća Nagrada (10.000 dinara)

Žiri čestita nagrađenim autorima.


JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD i Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS raspisuju javni konkurs za izbor najbolje fotografije sa temom pijace i pijačne prodaje prehrambenih proizvoda

Poslate fotografije mogu biti sa bilo koje pijačne veleprodaje i pijaca na otvorenom ili zatvorenom prostoru, širom zemlje.

Fotografija može da prikazuje ljude, sveže proizvode ili samo prodajno mesto.

Jedini uslov je da na fotografiji bude prikazana prodaja hrane.

Izbor radova će izvršiti tročlani žiri, sastavljen od predstavnika JKP Gradske pijace i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije. Izabrani radovi će učestvovati na međunarodnom konkursu za objavljivanje u WUWM 2014 pijačnom kalendaru i biće prezentovane tokom WUWM konferencije koja će se održati u Santiago de Chile od 23 do 25. oktobra 2013. godine.

Dodeljuju se 3 novčane nagrade:

prva nagrada 30.000 dinara

druga nagrada 20.000 dinara

treća nagrada 10.000 dinara

Fotografije sa kojima se učestvuje na konkursu mogu biti crno bele ili u boji i vertikalnog ili horizontalnog formata. M oraju imati odnos stranica 3x2 ili 2x3 i minimalnu veličinu od 25 cm x 16 cm (16 cm x 25 cm) u rezoluciji minimum 300 dpi, i poslate u jpeg (max Compresion od 8 do 10) ili tiff formatu. Fotografije izvan ove specifikacije neće biti prihvačene.

Rok za predaju radova je 8 dana od dana objavljivanja konkursa (konkurs je objavljen u listu Politika 27.06. 2013. godine). .

Žiri će doneti odluku u roku od 8 dana od dana zaključenja konkursa.

Radove dostaviti na email: fotokonkurspijace@gmail.com

Žiri:
Vukica Mikača, likovni umetnik fotografije (ULUPUDS)
Igor Mandić, likovni umetnik fotografije (ULUPUDS)
Nataša Putnik, pomoćnik direktora (JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD)