AUTORSKI SERVIS

Konkursi

NBKM - Blok Gallery raspisuje konkurs za samostalne izložbe, autorske izložbe i umetničke projekte za izlagačku sezonu 2016. godine.

Popunjenu prijavu za konkurs sa potrebnom dokumentacijom (CD/DVD) u periodu od 27.aprila  završno sa  15.05.2015. godine,  poslati MAILOM ili lično dostaviti na adresu: BLOKGALLERY , Jurija Gagarina 221, 11070 Novi Beograd, tel: 011/6151675

 Obrazac za prijavu možete preuzeti  na sajtu opštine Novi Beograd www.opstina novi beograd (novobeogradska kulturna mreza – blok gallery), www.ulupuds.org.rs, ili u prostorijama  Blok galerije.

Tekst konkursa

Konkurs


Međunarodni nagradni konkurs za idejno rešenje tapiserije ATELJEA 61

Konkurs (170 KB)


KONKURS ZA NAJBOLJE ILUSTRACIJE KNJIGA
4. Festival ilustracije knjige „BookILL Fest”

O Festivalu

Festival ilustracije knjige „BookILL Fest” po četvrti put organizuju Banatski kulturni centar i Novosadski sajam u okviru 21. međunarodnog salona knjige u Novom Sadu . Salon knjige će se održati od 18. do 25. aprila 2015. godine, a sam Festival ilustracije knjige 20. aprila 2015. na Novosadskom sajmu.

„BookILL Fest” podrazumeva internet konkurs za najbolju ilustraciju namenjenu knjizi, izložbu printova izabranih i nagrađenih radova, proglašenje pobednika i neke prateće programe .

Cilj Festivala

Ilustrovanje knjiga je važna, ali i specifična oblast u procesu dizajniranja i grafičkog oblikovanja knjiga, zbog čega „BookILL Fest” teži da skrene pažnju na ilustraciju i ilustratore u javnosti, ali i na izdavače koji brinu o opremi svojih knjiga.

Ilustrovana knjiga je umetnički objekat koji potpisuju koautori: pisac i ilustrator. Organizator konkursa već godinama pokušava da afirmiše princip po kojem su u njoj tekstualni deo i njena vizuelna komponenta (ilustracija) podjednako važni, pri čemu bi i pisac i ilustrator trebalo da budu podjednako vrednovani, poštovani i uvažavani.

Konkursi za ilustraciju knjige su retki u svetu, a time je značaj ovog Festivala veći.

Propozicije konkursa

Konkurs je otvoren za autore iz celog sveta.

Svaki autor šalje 4 ilustracije knjige i to: obavezno bar 1 ilustraciju naslovne strane knjige i po sopstvenom izboru 3 ilustracije iz knjige, u digitalnoj formi (JPG, TIFF, ili PSD formatu, RGB modu, 300-600 dpi, do formata A4).

Sve poslati na e-mail adresu bookillfest@gmail.com

Mogu se slati ilustracije rađene u svim likovnim i grafičkim tehnikama ili kompjuterskim doradama. Dolazi u obzir i fotografija koja je u funkciji ilustracije knjige.

Mogu se slati i neobjavljena likovno-dizajnerska rešenja koja još nemaju izdavača, kao i objavljene knjige, kao skenirani gotovi radovi ili samo kao projekti. Ukoliko autor želi, može klasičnom poštom poslati i knjigu, eventualno i CD sa narezanim crtežima i podacima, na sledeću adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273 Novo Miloševo.

Autori, takođe, treba u e-mailu da pošalju svoje podatke: ime, prezime, adresa, telefon, kratka profesionalna biografija i nazive radova, kao i u okviru koje, od dole navedenih, kategorija šalju svoje radove. Obavezno treba navesti da li je knjiga objavljena ili je još u projektu.

Radove slati do 5. aprila 2015. godine.

Kategorije za slanje radova:

1. Ilustracija pesničke knjige

2. Ilustracija prozne knjige

3. Ilustracija knjige za decu

4. Foto-ilustracija knjige

Žiri/Umetnički savet

Žiri, koji će prethodno selektovati ilustracije za izložbu, potom će i nagraditi ilustracije (po jedna nagrada za svaku od navedenih kategorija).

Proglašenje pobednika i izložba

Proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se 20. aprila 2015. godine na Novosadskom sajmu, kao i otvaranje izložbe printova selektovanih i nagrađenih radova.

Detaljan program Festivala biće objavljen po završetku konkursa.


Gradska galerija Užice poziva zainteresovane umetnike da učestvuju na 12. međunarodnom grafičkom bijenalu SUVA IGLA Užice 2015.

Sve informacije vezane za Bijenale kao i potrebne formulare možete preuzeti na Web prezentaciji Bijenala http://www.drypoint.org/


Poštovani,

Niš Art Foundation je neprofitna organizacija osnovana u nameri da afirmiše i bude podrška mladim likovnim umetnicima sa prostora Srbije.

U tom cilju, Niš Art Fondacija deveti put raspisuje konkurs za radove mladih umetni ka od 18 do 35 godina starosti u disciplinama: crtež, grafi ka , sli ka i skulptura. Nagradni fond za ovu priliku iznosi bruto 18.000 eura.

Kao dodatak uz ovo kratko obaveštenje prilažemo Vam oglas konkursa i prijavni list, za koje Vas molimo da ih istaknete na oglasnoj tabli Vaše ustanove i da postavite na Vaš sajt (ako postoji mogućnost) kao i da ih prosledite mreži Vaših korisnika, kako bi sve potrebne informacije bile dostupne svim zainteresovanim kandidatima.

Prijavni list mora biti uredno popunjen da bi prijava bila razmatrana.

Za sve dodatne informacije ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

S poštovanjem,

Niš Art Foundation

Kej Mike Paligorića 6

Kontakt telefoni: 066/293-901 i 018/293-901 i 018/293-900

n.a.f@eunet.rs
www.naf.org.rs

Konkurs
Prijavni list
Propratno pismo za ustanove
Propratno pismo za slanje emailom


Projekat Udruženja Kreativna Fabrika: DosijeUmetnik KONKURS ZA SAMOSTALNE IZLOŽBE U APRILU, MAJU I JUNU 2015.


Galerija-kafe Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br. 14 u Beogradu poziva sve zainteresovane umetnike, kako afirmisane, tako i neafirmisane, kao i studente umetnickih skola i fakulteta, da se prijave za samostalno izlaganje. Ako je veca grupa umetnika zainteresovana za organizovanje kolektivnih izlozbi otvorena je i ta mogucnost, samo sto je to neophodno napomenuti u prijavi. Konkurs je otvoren za izlaganje u mesecima: aprilu maju i junu 2015.

Pozivamo i umetnike koji su vec izlagali kod nas u starom prostoru u Nusicevoj ulici, ukoliko imaju nove radove, da se prijave za izlaganje u novom p rostoru u Lominoj 14.

Za izlaganje ce biti odabrana po 2 umetnika, u jednom mesecu, koji ce svoje radove predstavljati u trajanju od 14 dana.

Od marta 2015. uvedena su nova pravila za izlagace, koja podrazumevaju kotizaciju, kako bi se namirili troskovi organizatora izlozbe vezani za zakup prostora, pripremu, kacenje, najvljivanje dogadjaja, i izradu plakata i izdavanje potvrde o izlagnju. Izlagac moze, po sopstvenoj zelji da izradi katalog izlozbe i vizitkarte.

Cena izlaganja za period od 14 dana je 3000 rsd. Placanje kotizacije se vrsi, ukoliko prodjete ziriranje, na dan predaje radova.

Svi zainteresovani umetnici treba da posalju prijavu na mail: kafegalerijafreedom@gmail.com

Prijava treba da sadrzi sledece podatke:
1. Ime i prezime autora
2. Mesto prebivalista
3. Broj radova i njihova tehnika ( crtez, slika, grafika, dig. grafika,fotografija, dizajn, strip,ilustracija, skulptura...)
4. Nazivi dela i njihove dimenzije
5. Fotografije svojih radova ( od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi)
6. Opis postavke izlozbe (da li su radovi opremljeni I kako, da li ce biti kasirani…) .
7. Kratku biografiju.

Pristigle prijave razmotrice Umetnicki savet galerije. Rezultati ce biti dostavljeni na Vasu email adresu.

Napomena: Izlagacki prostor je duzine 12m i visine 3.5m. Postoje lanci i kuke na koje se mogu okaciti slike. Radove je potrebno opremiti za izlaganje( uramiti ih ili kasirati, I OBAVEZNO STAVITI ZAKACKE kako bi mogli da se okace)

Fotografije dosadasnjih radova i izlagaca mozete pogledati na ovom fb pejdzu: @[NjQyMTgzOTU5MjA4MTA3Omh0 dHBzXGEvL3d3dy5mYWNlYm9vay 5jb20vOjo=:https://www.facebook.com/]GalerijaDub/photos?collection_token =100003133068001%3A2305272 732%3A6

Dosije UMETNIK je projekat Udruženja Kreativna Fabrika, koji ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Projekat Dosije UMETNIK. održava se od decembra 2010. Do sad je predstavljeno preko 80 umetnika.( slikara, grafičara, fotografa, dizajnera i vajara ...


KONKURS za učešće na projektu, kolektivnoj izložbi Beograd – grad u kome stvaram

Konkurs
Formular


Dear artist,

We would be honoured by your participation at the International Biennial of watercolour 'Castra 2015' which will take place from 29 th August to 30 th September 2015 in Ajdovščina, Slovenia.

We will award 10 purchase prizes of a total worth of € 10,500.

The application form duly filled out and complete with two photos of the watercolours that you are going to send to the contest have to be sent by 29 th March 2015 to the following address: bienale@castra.si

We are looking forward to hearing from you soon.

Faithfully yours,

Franc Golob, executive secretary of the Biennial

APPLICATION FORM
CALL FOR ENTRY


Cafe La Libertad, poziva sve zainteresovane slikare, kako afirmisane, tako i neafirmisane, kao i studente umetničkih škola i fakulteta, da se prijave za izlaganje u Café-u La Libertad!

Konkurs je otvoren za izlaganje u aprilu i maju 2015.god.

Za izlaganje će biti odabrana 3 umetnika, u jednom mesecu, koji će svoje radove predstavljati u trajanju od 10 dana.

Popunjenu prijavu za konkurs koja treba da sadrži sledeće podatke: ime, prezime, mesto prebivališta, broj radova, tehnika (crtež, slika, grafika, dig. grafika, fotografija, dizajn, strip, ilustracija...) nazivi dela i njihove dimenzije, kratku biografiju, kao i fotografije svojih radova (od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi) i opis postavke, treba poslati na e-mail. cafelalibertad@gmail.com .

Rezultati konkursa i vaši termini za izložbu će biti dostavljeni na Vašu email adresu .

Dimenzije izložbenih površina su: 400cm x 130cm, 100cmx 130cm.

Napomena: Galerija ne poseduje izložbena stakla i ramove, tako da je potrebno radove opremiti za izlaganje (uramiti ih, napraviti zakačke, kako bi mogli da se okače).

Prijavni obrazac .


KONKURS za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva u Republici Srbiji u 2015. godini

Na osnovu člana 76. Zakona o kulturi („Službeni glasnik RS“, broj 72/09) i Pravilnika o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta Republike Srbije („Službeni glasnik RS“, br. 57/10, 90/11, 61/13) a u skladu sa Uredbom o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja („Službeni glasnik RS“, br. 8/12 i 94/13)

MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA

raspisuje K O N K U R S

za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva u Republici Srbiji u 2015. godini

Opširnije:http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/k-o-n-k-u-r-s-za-finansiranje-i--sufinansiranje-projekata-iz-oblasti-savremenog-stvaralastva-u-republici-srbiji-u-2015--godini

Formular

Konkurs za sve navedene oblasti otvoren je od 2. februara do 3. marta 2015. godine.

Pravo učešća na konkursu posredstvom ULUPUDS-a imaju samo članovi Udruženja.

Članovi ULUPUDS-a dužni su da Sekretarijatu Udruženja podnesu potvrdu o plaćenim članarinama. zaključno sa članarinom za 2015. godinu.

Takođe, podnosioci projekta potpisuju u Sekretarijatu izjavu o ličnoj odgovornosti za namensko trošenje i pravdanje utrošenih budžetskih sredstava, o čemu će izveštaj podneti u propisanom roku.

Stručna služba ULUPUDS-a


UDRUŽENJE LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA  KRALJEVO RASPISUJE KONKURS ZA TREĆI INTERNACIONALNI SALON GRAFIKE I TIM POVODOM POZIVA SVE ZAINTERESOVANE UMETNIKE DOMAĆE I IZ INOSTRANSTVA, KAO I STUDENTE ZAVRŠNIH GODINA UMETNIČKIH FAKULTETA

PROPOZICIJE KONKURSA

- UMETNIK MOŽE DA UČESTVUJE SA NAJVIŠE JEDNOM GRAFIKOM -    FORMAT GRAFIKE MAKSIMALNE VELIČINE 100*70 cm, NEĆE SE UVAŽAVATI MONOTIPIJE, FOTOKOPIJE I FOTOGRAFIJE.

- NA IME KOTIZACIJE  ZAINTERESOVANI UČESNICI IZ SRBIJE TREBA DA UPLATE NA ŽIRO RAČUN UDRUŽENJA 1 000,00 DINARA, UMETNICI IZ INOSTRANSTVA NE PLAĆAJU KOTIZACIJU, IZLOŽBA ĆE BITI SELEKTOVANA, UMETNICIMA KOJI NE PRODJU SELEKCIJU KOTIZACIJA SE NE VRAĆA.UMETNICI KOJI DONIRAJU SVOJU GRAFIKU NE PLAĆAJU KOTIZACIJU.

Ž.R: 310-207265-91

- ORGANIZATOR SNOSI VEĆINU TROŠKOVA

- ORGANIZATOR SE OBAVEZUJE DA ODŠTAMPA KATALOG KOJI SVI UČESNICI  DOBIJAJU BESPLATNO

- UMETNICI ŠALJU GRAFIKU UZ POPUNJEN PRIJEMNI FORMULAR, POŠTOM ILI LIČNO O SVOM TROŠKU, A BIOGRAFIJU ŠALJU ELEKTRONSKIM PUTEM NA MAIL UDRUŽENJA

- ORGANIZATOR NE PRHVATA ODGOVORNOST NANETE ŠTETE PRI TRANSPORTU I SLANJU  RADOVA

- ORGANIZATOR ZADRŽAVA ORGINALNU AMBALAŽU U KOJU VRAĆA GRAFIKE NAKON IZLOZBE POŠTOM UMETNICIMA NA NAVEDENU ADRESU O NJIHOVOM TROŠKU

- OTVARANJE IZLOŽBE PLANIRANO JE ZA 03.03.2015. U 19h, U SLUČAJU OPRAVDANIH OKOLNOSTI OVAJ DATUM SE MOZE IZMENITI

- IZLOŽBA ĆE BITI SELEKTOVANA I ŽIRIRANA. I, II i III NAGRADA PROGLASIĆE SE NA OTVARANJU IZLOŽBE. NAGRADE SU SAMOSTALNE IZLOŽBE U GALERIJI NAŠEG UDRUŽENJA U 2016-estoj godini.

- KONKURS JE OTVOREN DO 20.02.2015. godine, RADOVI KOJI STIGNU POSLE NAVEDENOG DATUMA NEĆE SE UZIMATI U OBZIR 

RADOVE MOŽETE POSLATI NA SLEDEĆU ADRESU:

UDRUŽENJE LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA KRALJEVO, CARA LAZARA 51/1, 36 000 KRALJEVO

TELEFON:

064/ 19 62 403, 064/ 89 51 706
E- MAIL :  kvlikovniprimenjeni@gmail.com
web:http://  www.kvlikovniprimenjeni.com/

RADNO VREME : OD PONEDELJKA DO PETKA OD 8 DO 14h . PREDSEDNIK UDRUŽENJA LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA KRALJEVO

IVAN MILUNOVIĆ, diplomirani slikar


Javni poziv za izlaganje u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji za 2015. godinu

Javni poziv

Prijavni list


KONKURS od 01.02. - 30.06.2015.
VI Međunarodna izložba „Umetnost u minijaturi“ MajdanArt 2015

15. GODINA MAJDANARTA

www.majdanart.com , mitart@open.telekom.rs,
030 583 663, 063 326 955

Majdanpek, Petrovac na Mlavi, Beograd


Udruženje MAJDANART Majdanpek

( Za izložbu “Umetnost u minijaturi” )

Ul. Karađorševa 38/1

19250 Majdanpek, SRBIJA

UKUPAN FOND ZA NAGRADE 5.000 EURA

(smeštaj i hrana učesnika umetničkih radionica, novčane nagrade, souvenir, sertifikat, skulptura izložbe, )

Ukupno se dodeljuje 5 nagrada. + ZLATNA MEDALJA POSETILACA

1 ( jedna )Velika nagrada izložbe – GRAND PRIX.
4 ( četiri ) Ravnopravne Prve nagrade – po jedna za svaku kategoriju.

+ 1(jedna) Zlatna medalja posetilaca (dodeljuje se nakon zatvaranja izlozbe)

4 (četiri) Pohvale žirija.

ORGANIZATOR: Udruženje za umetnost, kulturu i turizam "MajdanArt" , Majdanpek, Srbija

SUORGANIZATOR:

- Muzej primenjene umetnosti Beograd, Vuka Karadžića 18, Beograd

- Matica iseljenika i Srba u regionu, Nušićeva 4, Beograd

-Zavičajni muzej Petrovac na Mlavi, Srpskih vladara 163, Petrovac na Mlavi

- Galeriji "Krug" , Srpskih Vladara bb, Petrovac na Mlavi

DIMENZIJE:

Dvodimenzionalno umetničko delo : max. 7,5 x 10 cm, maksimalno sa paspartuom: 15 x 18 cm.

Trodimenzionalna dela :maksimalna: 10 x 10 x 10 cm , bez postolja.

RADOVI NE MORAJU BITI URAMLJENI

UMETNICI IZ INOSTRANSTVA UKOLIKO RADOVE DOSTAVLJAJU POŠTOM UČESTVUJU SAMO U KATEGORIJI 1 i 4,

RADOVE DOSTAVLJAJU ISKLJUČIVO BEZ RAMA U OBIČNOJ POŠILJCI!

IZLOŽBENE KATEGORIJE:

1 - Slikarstvo, crtež, grafika, mix medija / kombinovana tehnika

2 - Skulptura, reljef, mozaik, keramika, staklo, porcelan …(umetnici iz inostranstva NE POŠTOM)

3 - Dizajn nakita …(umetnici iz inostranstva NE POŠTOM)

4 - Digital art i fotografija – Foto/digital art

ROKOVI:

Konkurs je otvoren od 01. februara do 30. juna 2015. godine,

Odluka žirija biće objavljena do 20. jula 2015. godine,

Izložba se organizuje u period od 12.09. – 21.11.2015.

U Majdanpeku, Petrovacu na Mlavi i Beogradu – Srbija.
Vraćanje radova autorima 30 dana a najkasnije 60 dana nakon zatvaranja izložbe.

Naknade za učešće na konkursu - KOTIZACIJA

Umetnici iz inostranstva naknadu za učešće plaćaju u evrima (40) ili američkim dolarima (50).

Umetnici iz Republike Srbije naknadu za učešće na konkursu plaćaju u dinarima (1.700).

UPLATA KOTIZACIJE

Autori iz inostranstva, kotizaciju placaju na osnovu (INSTRUCTION FOR PAYMENT)

Autori iz Srbije, kotizaciju pla ćaju na:

Korisnik: Udruženje MajdanArt

Svrha plaćanja: Kotizacija za izložbu “Umetnost u minijaturi”

Poziv na broj: 2015

Iznos po kategoriji: 1.700,00 dinara

Tekući račun: 205 – 151984 - 36

ADRESA:

Radove, prijavni formular i potvrdu o uplati kotizacije dostaviti lično ili poštom

najkasnije do 30. juna 2015. godine na adresu:

Udruženje MAJDANART Majdanpek

( Za izložbu “Umetnost u minijaturi” )

Ul. Karađorševa 38/1

19250 Majdanpek, SRBIJA


Konkurs za izlaganje u galeriji Centara za kulturu Sveti Stefan, despot srpski Despotovac za 2015.godinu

Centara za kulturu Sveti Stefan, despot srpski Despotovac raspisuje konkurs za izlaganje slika, grafika, fotografija, lutaka, kostima, scenogarfskih slika ili fotografija (maketa), skulptura manjih formata, keramike, tekstila, arhitektonskih skica- projeka ta i dizajna.

Za konkurs je neophodno podneti:

•  Koncept izložbe /opis projekta

•  Vizuelnu dokumentaciju (fotografije i video dokumentaciju dostaviti na CD/DVD)

•  Profesionalnu biografiju, kontakt podatke

Tlocrt i fotografije galerije možete naći na www.facebook.czkdespotovac

Konkursne prijave/projekte razmatra Umetnički savet galerije (Ivanka Živković, Anđelka Bojović, Vesna Knežević i Vlatka Milenković)

Konkursni materijal neće biti vraćen.

Umetnički savet galerije pregledaće prispele prijave do 10.februara 2015.godine, a učesnici konkursa biće obavešteni o rezultatima do 15.februara 2015.godine.

Galerija Centra za kulturu Sveti Stefan, despot srpski Despotovac izdaće katalog izložbe koju organizuje i obezbediti prevoz radova, a autor se obavezuje da ostavi jedan rad sa izložbe u vlasništvo Centru za kulturu „Sveti Stefan, despot srpski“ Despotovac.

Prijave dostaviti na adresu: centar za kulturu Sveti Stefan, despot srpski, ul. D.S.Lazarevića br.2, 35213 Despotovac, sa naznakom (za Konkurs).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti direktoru Centra za kulturu Vlatki Milenković na telefon 035/611-047.


Galerija SKC Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 152a, raspisuje KONKURS IV Bijenale akvarela malog formata – april, 2015.

Konkurs


Poštovani,

Pozivamo Vas da se prijavite na konkurs za dodelu Godišnjih nagrada u oblasti pronalazaka, dizajnerskih rešenja i tehničkih unapređenja. Predmet konkursa su rešenja koja su ostvarena u periodu 1. oktobar 2013. do 30. septembar 2014. godine i koja su primenjena ili se mogu primeniti u privredi Beograda.

Pravilnik o uslovima za dodelu nagrada za najbolje pronalaske, dizajnerska rešenja i tehnička unapređenja, možete preuzeti sa internet stranice Privredne komore Beograda http://www.kombeg.org.rs .

Predloge treba pripremiti prema sadržaju prijave za dodelu Godišnjih nagrada Privredne komore Beograda datog u prilogu ovog dopisa, i zajedno sa popunjenim formularom za podatke o autorima , dostaviti na adresu:

PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA 
Centar za ekologiju
- za nagradu Komore - 11000 B E O G R A D
Kneza Miloša 12

najkasnije do 28 januara 201 5 . godine.

Izbor najboljih i najuspešnijih pronalazaka, dizajnerskih rešenja i tehničkih unapređenja obaviće Žiri Privredne komore Beograda, u čijem sastavu se nalaze eminentni stručnjaci iz različitih oblasti.

Z a detaljnije informacije možete se obratiti tel. 2641-355, lokal 113  ili putem el. pošte: inovacije@kombeg.org.rs    

S poštovanjem,

Jelena Plavanski, Rukovodilac Centar za ekologiju

Privredna Komora Beograda
Kneza Miloša 12, 11000 Beograd
Republika Srbija

Te l:      +381-11-264-13-55 lok. 113
Fa ks :    +381-11-361-80-03
Mob :     +381-64-876-00-30

E -mail:    jelenap@kombeg.org.rs
Web:        www.kombeg.org.rs

Formular

Sadržaj prijave

Izjava o tačnosti podataka

Pozivno pismo (85 KB)


CENTAR ZA SCENSKI DIZAJN, ARHITEKTURU I TEHNOLOGIJU – OISTAT CENTAR ZA SRBIJU, Novi Sad i MUZEJ PRIMENJENE UMETNOSTI, Beograd kao organizatori raspisuju OPŠTI I POZIVNI KONKURS za učešće u IZLOŽBI NACIONALNE POSTAVKE NASTUPA SRBIJE na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2015. godine

Praško kvadrijenale najznačajnija je svetska manifestacija posvećena scenografiji, scenskom dizajnu i scenskom prostoru. Osnovana 1967. godine, ova manifestacija danas predstavlja široku platformu za istraživanje različitih oblasti scenskog stvaralaštva – od artikulacije fizičkog prostora za igru i dizajna dekora, kostima, zvuka i svetla u pozorištu, preko umetničkih i kustoskih praksi iniciranih ukrštanjem i preklapanjem arhitekture, scenskih i vizuelnih umetnosti, do site-specific projekata i upotrebe prostora savremenog grada kao pozornice.

Konkursni materijal za Praško kvadrijenale - Nacionalna postavka

Nastup Srbije u Nacionalnoj postavci Praškog kvadrijenala 2015. godine inspirisan je pozicijom i značajem politike u savremenom društvu, kao i relacijom koju politika uspostavlja sa umetnošću i kulturom danas i procesima koji se u tim odnosima stvaraju.

Pravo učešća imaju umetnici i svi oni čije delo može da se smatra delom iz različitih domena scenske arhitekture i dizajna, izvođačkih i vizuelnih umetnosti (scenografija, kostimografija, arhitektura i dizajn scenskog prostora, dizajn svetla, dizajn zvuka, fotografija, video, instalacija, animacija, slikarstvo, ples, režija, dramaturgija…)

Rok za predaju konkursnih radova je utorak, 20. januar 2015. godine, u podne (12.00 sati). Sve informacije o konkursu, pogledajte na sajtu Scen-a:
www.scen.uns.ac.rs

Konkurs Praško kvadrijenale scenskog dizajna i scenskog prostora 2015. (950 KB)


Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu

Konkurs za prijavu projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Beograda u 2015.

Na osnovu člana 76. Zakona o kulturi („Službeni glasnik Republike Srbije”, broj 72/09), člana 64. Odluke o Gradskoj upravi grada Beograda („Službeni list grada Beograda”, br. 51/08, 61/09, 6/10, 23/10, 32/10 i 42/12) i u skladu sa Pravilima o uslovima, postupku i kriterijumima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Beograda VI-02 broj 110-2/14 od 31. oktobra 2014. godine


GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA

Sekretarijat za kulturu raspisuje KONKURS ZA PRIJAVU PROJEKATA U KULTURI KOJI SE FINANSIRAJU I SUFINANSIRAJU IZ BUDŽETA GRADA BEOGRADA U 2015. GODINI

Predmet konkursa su projekti u kulturi, za oblasti:

– književno stvaralaštvo;

– kulturno-obrazovnu;

– zaštitu kulturnih dobara;

– muzičko stvaralaštvo;

– amatersko stvaralaštvo;

– scensko stvaralaštvo;

– vizuelne umetnosti i

– kinematografiju i audio-vizuelno stvaralaštvo.

Pravo podnošenja prijave na konkurs imaju ustanove kulture čiji osnivač nije grad Beograd, udruženja u kulturi, umetnici, kao i drugi subjekti u kulturi.

Podnosilac prijave koji nema status pravnog lica u prijavi dostavlja podatke o pravnom licu, sa sedištem na teritoriji grada Beograda, preko koga se projekat realizuje.

Prijave se podnose na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada Beograda www.beograd.rs (rubrika „Gradski oglasi, konkursi i tenderi”).

Uslovi, postupak i kriterijumi za izbor projekata propisani su Pravilima o uslovima, postupku i kriterijumima za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Beograda koja se mogu preuzeti sa sajta Grada Beograda www.beograd.rs (rubrika „Gradski oglasi, konkursi i tenderi”).

Prijava sadrži podatke o podnosiocu prijave, oblasti na koju se projekat odnosi, statusu podnosioca prijave, podatke o projektu i finansijske pokazatelje.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama koje izlaze za teritoriju grada Beograda, zaključno sa 5. decembrom 2014. godine. Prijave poslate poštom, moraju nositi žig sa datumom, ne kasnijim od 5. decembra 2014. godine, ili biti dostavljene do 15.30 sati na pisarnici Gradske uprave grada Beograda, u Ulici kraljice Marije 1.

Projekat koji je predmet prijave dostavlja se u pet primeraka (po mogućstvu i u elektronskom obliku) na adresu: Gradska uprava grada Beograda - Sekretarijat za kulturu, Ulica kraljice Marije br. 1, Beograd.

Neće se razmatrati prijave podnosilaca koje nisu dostavljene u roku za podnošenje prijava, kao i prijave podnosilaca koji nisu ispunili obaveze iz ugovora, zaključenih sa Sekretarijatom za kulturu, iz prethodnih godina.

Konkurs se ne odnosi na projekte u oblasti izdavaštva i filmske produkcije.

Komisije će završiti sa radom u roku od 60 dana od dana zaključenja konkursa, a rezultati konkursa biće proglašeni u skladu sa aktima Grada Beograda koji regulišu budžet grada za 2015. godinu i biće objavljeni na zvaničnoj internet strani grada Beograda.

Prijava
Pravilnik ( 145 KB )


OBAVEŠTENJE O NAGRADNOM KONKURSU
FONDACIJE VLADIMIR VELIČKOVIĆ

MLADI UMETNICI, LIKOVNI STVARAOCI DO 40 GODINA STAROSTI, MOGU DONETI SVOJ PORTFOLIO U ŠTAMPANOM OBLIKU DO A4 FORMATA (REPRODUKCIJE CRTEŽA, BIOGRAFIJU SA KONTAKTOM) U GALERIJU HAOS (ILI POSLATI POŠTOM NA ADERSU DOSITEJEVA BR. 3, 11000 BEOGRAD) OD 1. DO 10. DECEMBRA 2014. OD 12 DO 20 SATI (PON-SUB) KAKO BI ŽIRI ODABRAO NAJBOLJEG U CRTAČKOM UMEĆU ZA NAGRADU ZA CRTEŽ KOJA SE DODELJUJE IZ OVE FONDACIJE


Poštovani,

Hteli bismo da Vas obavestimo da će se dana 16. maja 2015.g. u Muzeju Dom humora i satire u Gabrovu, Republika Bugarska, održati HHІІ. Međunarodni bijenale humora i satire u umetnosti pod sloganom Svet je opstao, zato što se smejao.

Organizatori upućuju poziv za učešće na konkursima Bijenalea svim slikarima, umetničkim savezima, institutima, kulturnim centrima, redakcijama i izdavaštvima na teritoriji Republike Srbije koji bi želeli da se uključe.

S tim u vezi, Ambasada Republike Bugarske u Beogradu poziva svih zainteresovanih za učešće i dostavlja u prilogu uslove i prijavu za učešće (na engleskom jeziku).

Više informacija moguće je pronaći i na internet stranici Doma humora i satire -  http://www.humorhouse.bg/engl/bienale/condition.html .

Rok za dobijanje radova u Domu humora i satire je 01. mart 2015.g.


Vera Georgieva
First secretary
Embassy of the Republic of Bulgaria in Belgrade
11000 Belgrade, Bircaninova 26
Tel: +38 111 361 39 80
Fax: +38 111 361 11 36

Konkurs (2.15 MB)


Projekat Udruženja Kreativna Fabrika – DOSIJE UMETNIK – KONKURS ZA SAMOSTALNE IZLOŽBE U JANUARU  i FEBRUARU 2015.

Kafe - Galerija Freedom, koja se preselila na novu lokaciju  u centru grada u Lominoj ulici br. 14  u Beogradu, poziva sve zainteresovane umetnike, kako afirmisane, tako i neafirmisane, kao i studente umetnickih skola i fakulteta, da se prijave za samostalno izlaganje. Ako  je veca grupa umetnika zainteresovana za organizovanje kolektivnih izlozbi otvorena je i ta mogucnost, samo sto je to neophodno napomenuti u prijavi.

Konkurs je otvoren za izlaganje u mesecu DECEMBRU 2014.  Kao i JANUARU 2015.

Za izlaganje ce biti odabrana po 4 umetnika, u jednom mesecu, koji ce svoje radove predstavljati u trajanju od 7 dana. Otvaranja izlozbi ce biti svakog četvrtka u 19h.

Svi zainteresovani umetnici treba da posalju prijavu na mail: 
kafegalerijafreedom@gmail. com

Pozivamo i umetnike koji su vec izlagali kod nas u starom prostoru u Nusicevoj ulici, ukoliko imaju nove radove, da se prijave ya iylaganje u novom prostoru u Lominoj 14.

Odabranii umetnici ce, ukoliko im je to potrebno, dobiti potvrdu o izlaganju, sa pecetom naseg udruzenja-Kreativna Fabrika.

Prijava treba da sadrzi sledece podatke:

• Ime i prezime autora

• Mesto prebivalista

• Broj radova i njihova tehnika ( crtez, slika, grafika, dig. grafika,fotografija, dizajn, strip,ilustracija, skulptura...)

• Nazivi dela i njihove dimenzije

• Fotografije svojih radova ( od 5 do 10, JPG formata u rezoluciji do 200dpi)

• Opis postavke izlozbe (da li su radovi opremljeni I kako, da li ce biti kasirani…) .

• Kratku biografiju

Pristigle prijave razmotrice Umetnicki savet galerije. Rezultati ce biti dostavljeni na Vasu email adresu.

Napomena:

Izlagacki prostor je duzine 12m  i visine  3.5m. Postoje lanci i kuke na koje se mogu okaciti slike.

Radove je potrebno opremiti za izlaganje( uramiti ih ili zalepiti na kartone, napraviti zakacke i sl. kako bi mogli da se okace ili zalepe za panoe galerije)

Fotografije dosadasnjih radova i izlagaca mozete pogledati na ovoj fb stranici. Link za fb stranicu:

https://www.facebook.com/ GalerijaDub / photos?collection_token
=100003133068001%3A2305272 732%3A6


Dosije UMETNIK je projekat Udruženja Kreativna Fabrika, koji ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji rad promovišemo su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Projekat Dosije UMETNIK. održava se od decembra 2010. Do sad je predstavljeno preko 80 umetnika.( slikara, grafičara, fotografa, dizajnera i vajara...)


Udruženje O3one, uz podršku Sekretarijata za očuvanje životne sredine grada Beograda, organizuje foto konkurs pod nazivom Dišite.

Tema konkursa je očuvanje životne sredine, ne samo u ekološkom, već i u sociološkom i kulturološkom smislu. Ovaj konkurs bi trebalo da probudi razmišljanje o novoj dimenziji ekologije- o kulturi življenja kao osnovi čistog“ života.

Ovim putem Vas pozivamo na saradnju sa molbom da ovo obaveštenje podelite sa svojim kolegama putem web sajta ili nam dozvolite da na oglasnoj tabli vašeg fakulteta postavimo plakat, kako bismo zaintresovane obavstili o ovom konkursu i kako bismo što veći broj ljudi animirali na učešće.

Na sajtu http://www.o3one.rs/ se nalaze detalji o konkursu.

S poštovanjem,

Miljana Marinko
PR Representative

Uzun Mirkova 10, Beograd
tel: 011/2636 830, fax: 011/3036 020
mob: 062/8002 119


JAVNI POZIV za učešće na KONKURSU ZA IZBOR SUVENIRA OPŠTINE DESPOTOVAC

Konkurs


Konkurs za izlaganje u galeriji Centara za kulturu Sveti Stefan, despot srpski Despotovac za 2014. godinu

  Konkurs


Tradicionalna izložba Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna ZEMUNSKI SALON 2014 ove godine se održava u terminu 5-30 novembra 2014. u Galeriji „Stara kapetanija“, Zemun, Kej oslobođenja 8

Možete dostaviti jedan rad, galerijskog formata nastao u poslednjih godinu dana.

u Galeriju Stara kapetanija, Zemun, Kej oslobođenja 8

petak 10. oktobra - ( 11-13 i 17-19 h) , subota 11. oktobra ( 11- 14 h)

Uz rad je neophodno dostaviti i reprodukciju rada u elektronskoj formi !

kontakt: 2612 023

Participacija za izložbu je 500,00 dinara.

Uplatu izvršite na žiro račun:

Društvo likovnih i primenjenih umetnika

svrha uplate: Participacija za izložbu

broj: 355- 1006908-81


Za sve članove ULUPUDS-a, objavljujemo KONKURS za učešće na GODIŠNJOJ OKTOBARSKOJ IZLOŽBI SLIKARSKO GRAFIČKE SEKCIJE 2014.

Konkurs

Prijava


KONKURS ZA IZLAGANJE U GALERIJI KUĆE VOJNOVIĆA Kulturnog centra Inđija tokom 2015. godine

Konkurs je otvoren od 25. septembra do 25. oktobra 2014. godine za samostalne i grupne izložbe. Umetnički savet galerije razmatraće i predložene promocije, diskusije, prezentacije, projekte.

Konkurs


KONKURS POMERANJE GRANICA

Konkurs

Prijava

Prijave slati na e-mail: pomeranjegranica@gmail.com

Kontakt osoba Snežana Pešić-Rančić Mob. 063 /7513291

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, Republika Srbija

Nosioci projekta članovi sekcije TiSO: Snežana Pešić-Rančić i Maja Gecić


POZIV KOSTIMOGRAFIMA ZA UČESTVOVANJE NA IZLOŽBI KOSTIMOGRAFIJE U MOSKVI

U Moskvi, u muzeju Bakhrushin (Bakhrushin State Central Theatre Museum) održaće se tokom juna i jula 2015. godine Svetska izložba kostimografije. Organizator je OISTAT, a kurator za srpsku izložbu je Miodrag Tabački (ULUPUDS).

- Izložba treba da predstavi različita kostimografska ostvarenja za period od dvadeset pet godina – od 1990 do 2015. godine. Namera je da se prikaže razvoj ideja, materijala i tehnologije u celom svetu. Izložba treba da proširi horizonte, da inspiriše izlagače i posmatrače, kao i da arhivira i sačuva ove istorijske materijale za buduće umetnike i za publiku.

- Očekuju se kostimografski projekti za pozorišne predstave, operu, plesne predstave, film, performans, modu ...

- Broj učesnika nije ograničen.

- Izlagači treba preko regionalnih kuratora da prilože do pet priloga (fotografije, skice ili oba) za istu predstavu, a mogu učestvovati sa do tri predstave. Prihvataju se i nerealizovani projekti od umetničkog značaja kao i studentski radovi sa jedinstvenim i originalnim konceptom. Izvestan broj realizovanih kostima će takođe biti izložen. Poželjno je učestvovanje i kuratora.

- Odabrani radovi će biti prikazani kroz printove na izložbi u izložbenom prostoru muzeja Bakhrushin u Moskvi (jun – juli 2015), neki će biti predstavljeni kroz digitalni portfolio. Većina radova će biti štampana u katalogu izložbe.

- Minimalna rezolucija za štampanje na formatu 24 ”x36” je 3600x5400, ili 150DPI u 100% v eličini (24 ”x36”) prednost ima 300DPI

Uz ime i prezime autora priložiti (na engleskom jeziku):

1. Naziv predstave, ime ličnosti i glumca

2. Mesto i vreme nastanka produkcije

3. Ime reditelja / koreografa

4. Imena ostalih dizajnera (scenograf, majstor svetla...)

5. Ime fotografa

6. Biografiju izlagača (kostimografa) ili druge prikladne informacije

7. Dokaz o autorskom vlasništvu (samo napisati da je rad vaše autorstvo)

Skenirane radove uz potrebne podatke slati na adresu:
sceniko2013@gmail.com
do 20.10.2014.

Selekcija radova ce se obaviti u ULUPUDS-u i finalno kod organizatora u Moskvi.

Miodrag Tabački, kurator izložbe ,
Za pitanja - 0638661429


Umetnički savet SULUJ-a raspisuje konkurse za selekciju za dva odvojena projekta čiji je jedinstveni nosilac pred (su)finansijerima – Republičkim ministarstvom za kulturu i informisanje i Gradskim sekretarijatom za kulturu Beograda

I Konkurs za samostalne izložbe i autorske projekte- izlagačka sezona 2015. godine

II Konkurs za rezidencijalni boravak umetnika u srpskim ateljeima pri CITE Internationale des Arts Paris tokom 2015. godine

Konkurs

Formular


Grafički kolektiv raspisuje konkurs za samostalne i autorske izložbe u galeriji 2015. godine

Grafički kolektiv već sedmu deceniju u svojoj programskoj koncepciji zadržava jednu od vodećih uloga promotera aktuelnosti na savremenoj likovnoj/vizuelnoj sceni, a posebnu pažnju posvećuje grafici i grafičkom dizajnu.

Za konkurs je potrebno dostaviti :

1. CV (odštampanu radnu biografiju) i kontakt (adresa, telefon, email)

2. opis projekta (do 2000 karaktera)

3. vizuelnu dokumentaciju (3-5 radova – originali bez ramova, deo prezentacije može i na CD-u)

4. kataloge sa samostalnih izložbi

Na konkursu mogu da učestvuju svi građani Republike Srbije i strani državljani.

Zbog poznatih vanrednih finansijskih okolnosti Grafički kolektiv je prinuđen da uvede participaciju za samostalne izložbe koja iznosi 40.000 dinara; za grafičare debitante 20.000 dinara. Tokom 2014. godine ukinuta je novčana naknada Sekretarijata za kulturu grada Beograda za samostalne izložbe.

Uslovi:

Galerija obezbeđuje:

prostor ( http://www.grafickikolektiv.org/html/galerijaplan.php ), stručnu pomoć za pripremu materijala koji prati izložbu (katalog, predgovor, cv, prelom, pozivnica, informacija za štampu), prezentaciju izložbe u medijima, slanje pozivnica elektronskom poštom, zakazivanje TV snimanja, ažuriranje prikaza izložbe na internet strani GK, obezbeđivanje postavke i demontiranja izložbe, dežurstvo u galeriji, rad sa publikom, održavanje higijene i obezbeđivanje drugih tehničkih uslova u izložbenom prostoru.

Izlagač obezbeđuje:

transport radova, putni trošak i smeštaj, drugi štampani i promotivni materijal (po dogovoru)

Prijem radova: od 10. do 20. septembra 2014 .

Radovi se dostavljaju lično ili poštom, a njihovo preuzimanje je po završetku konkursa, u roku od 10 dana.

Prijave koje budu nepotpune i koje stignu nakon ovog roka neće biti razmatrane.

Upravni odbor Grafičkog kolektiva selektuje konkursni materijal. O rezultatima konkursa učesnici će biti obavešteni putem mejla i na sajtu Grafičkog kolektiva www.grafickikolektiv.org


BEOGRADSKA FOTO JESEN 2014
4. Međunarodni Salon Projektovanih Fotografija

Sekcije-teme

A - Slobodna tema, u boji
B - Život u gradu
C - U slobodno vreme
D - Muzika, pesma i igra
E - Arhitektura, neobične gradnje
F - Slobodna tema, monohromno

Nagrade FIAP/PSA/UPI/FSS/Zlatne/Srebrne/ B ronzane medalje/Pohvale... ukupno 97 nagrada.

Popust za klubove i foto-grupe: 20%

Katalog DVD-ROM katalog, sa nagradjenim i svim primljenim fotografijma, dobiće svi učesnici .

Pravila izložbe i OnLine registracija na www.fotogram.in.rs

Poslednji dan za prijavljivanje radove: 20. oktobar 2014.

Goran MALIĆ , EFIAP
Predsenik salona


Visoka turistička škola strukovnih stuudija, Nacionalna galerija Beograd i autor konkursa-Nataša Brkić, raspisuju 8. EX-YU konkurs za grafiku

Informacija

Propozicije


Ustanova za kulturu, informisanje i obrazovanje Kulturno – informativni centar Mladost Futog - GALERIJA KIC MLADOST FUTOG objavljuje KONKURS za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2015. godinu za oblast savremene likovne umetnosti, fotografije, dizajna i primenjene umetnosti, mulitimedijalne projekte i programe.

Konkurs


Grupa AMETIST u saradnji sa Malom galerijom ULUPUDS-a organizuje izložbu: MOZAIK MALOG FORMATA IX

Na izložbi mogu učestvovati svi domaći i strani umetnici koji se bave mozaikom.

Izložba se otvara u ponedeljak 06. oktobra 2014. godine u 19.00 sati

Konkurs


Kulturni Centar Zrenjanin a i autor projekta mr Milutin Mićić raspisuju likovni konkurs 30 X 30

Konkurs


UDRUŽENJE LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA KRALJEVO RASPISUJE KONKURS ZA NOVEMBARSKI SALON VIZUELNIH UMETNOSTI.

Konkurs


KONKURS UDRUŽENJA LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA KRALJEVO

GRADSKA GALERIJA KRALJEVO RASPISUJE KONKURS ZA IZLAGANJE U SLOBODNIM TERMINIMA U GALERIJI, U 2015 . GODINI , I TIM POVODOM POZIVA SVE ZAINTERESOVANE LIKOVNE, PRIMENJENE I MULTIMEDIJALNE UMETNIKE DA UČESTVUJU . KONKURS JE OTVOREN ZA SAMOSTALNE I GRUPNE IZLOŽBE .

GALERIJI DOSTAVITI

•  ZAHTEV ZA IZLAGANJE

•  BIOGRAFIJU

•  NAJMANJE TRI RADA (slikarska, vajarska, crtačka, grafička, iz oblasti primenjenih umetnosti, proširenih medija) ILI CD SA FOTOGRAFIJAMA RADOVA

•  OPISOM TEHNIKE I FORMATA RADOVA

•  KATALOGE ILI PROPRATNI MATERIJAL SA PREDHODNIH IZLOŽBI

•  KONTAKT TELEFON I ADRESU AUTORA

KOKURS JE OTVOREN DO 30 .11 .2014 .
ZAHTEVI PRISTIGLI NAKON TOG DATUMA NEĆE SE RAZMATRATI

ZAHTEVE ZA IZLAGANJE MOŽETE DOSTAVITI NA SLEDEĆU ADRESU ILI E- MAIL :

GRADSKA GALERIJA UDRUŽENJA LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNIKA KRALJEVO

CARA LAZARA 51/1,36000 KRALJEVO

TELEFON GALERIJE

064/ 895 17 06 , 064/196 24 03

E- MAIL

KVLIKOVNIPRIMENJENI@GMAIL.COM ;

Web:kvlikovniprimenjeni.com

RADNO VREME OD 10 DO 14 ČASOVA, I OD 18 DO 20 ČASOVA.

PREDSEDNIK UDRUŽENJA I UPRAVNOG ODBORA

IVAN MILUNOVIĆ, diplomirani slikar


Društvo likovnih i primenjenih umetnika Zemuna, Zemun, Kej oslobođenja 8, žiro račun: 355-1006908-81

KONKURS za samostalne i autorske izložbe i projekte za 2015 . godinu

Konkurs je otvoren od 26. avgusta do 12. septembra

potrebnu dokumentaciju dostaviti u štampanoj i elektronskoj formi :

- Prijava sa koncepcijom izložbe

- Radna biografija

- Katalog sa poslednje izložbe

- Deset reprodukcija radova - predlog za izložbu

- Participacija 1.500 dinara

Pojedinim ponuđenim izložbama sa konkursa, koje se budu uklapale u koncepciju, obeležićemo važne datume:

- DAN PLANETE ZEMLJE

- EVROPSKI DAN DUNAVA

- DAN DRVETA ili DAN AKVARELA

- SVETSKI DAN FOTOGRAFIJE

- SVETSKI DAN MUZIKE

dodatne informacije: tel. 2612 023, 064 21 4004 2, email : s.kapetanija@gmail.com

Radno vreme: utorak-petak 11-13 i 17-20, subota i nedelja 11-14, ponedeljkom zatvoren


Udruženje građana DEMODE, raspisuje konkurs za najbolju fotografiju za profesionalne i ostale fotografe u Srbiji i regionu (ex Yu).

Konkurs


INDIASERBIA Vas poziva da učestvujete u prvom INDIASERBIA foto takmičenju 2014. organizovanom u partnerstvu sa Ambasadom Indije u Srbiji, Brand Serbia, EXIT fondacijom i Ideaworks Design & Strategy Pvt Ltd.
Opširnije: http://www.indiaserbia.com

Ljubiša Tešić
Predsednik Sekcije Umetničke Fotografije ULUPUDS-a

Poziv za takmičenje (575 KB)


Cafe La Libertad -konkurs za izlaganje je otvoren u septembru i oktobru 2014. godine.

Konkurs

Prijava


OPŠTINSKA UPRAVA POŽEGA ( www.pozega.org.rs ) je objavila POZIV za učešće na Konkursu za dizajn organizovanom kao postupak koji prethodi dodeli ugovora o javnoj nabavci usluga:

IZRADA IDEJNOG REŠENjA I IZVOĐENjE SPOMEN OBELEŽJA POSVEĆENOG MILOŠU OBRENOVIĆU

Konkursna dokumentacija na sajtu www.pozega.org.rs ili na Portalu Uprave za javne nabavke http://portal.ujn.gov.rs/

Predmet nabavke je izrada idejnog rešenja i izvođenje spomenika Knjaza Miloša Obrenovića, na mestu Gradskom trgu u Požegi (Trg Slobode br. 9), a na osnovu prvonagrađenog idejnog rešenja.

Sprovođenje konkursa za dizajn i dodela nagrada za idejno rešenje, prethodi dodeli ugovora o javnoj nabavci usluga, tako da se ugovor dodeljuje prvonagrađenom učesniku na konkursu. Prema načinu i predaji rada. Konkurs je anonimni.


OPIS I ZAHTEV U VEZI DIZAJNA, ODNOSNO PROJEKTA:

Idejno rešenje Spomen obeležja treba da ispunjava sledeće uslove:

- da osmišljava zadati prostor za spomen obeležje, tako da spomenik bude pozicioniran unutar zadatog prostora Gradskog trga, na platou ispred zgrade Opštinske uprave Opštine Požega (Trg Slobode br. 9), koji je arhitektonskim projektom predviđen za spomenik. Spomenik sa postamentom mora biti minimalne visine 3 m, a maksimalne visine 4 m, a celokupan zadati prostor mora biti osmišljen kao jedinstvena celina;

- u pogledu stila izrade spomenika naručilac se odlučuje za figurativno rešenje u vidu trodimenzionalne figure;

- materijal predviđen za izradu spomen obeležja mora biti: trajni materijal.

- u idejno rešenje spomen obeležja neophodno je na adekvatan vizuelni način uključiti tekst, koji glasi:

„ KNjAZ MILOŠ OBRENOVIĆ (1783- 1860)

rodonačelnik novovekovne srpske države

„Eto tamo polazi Zuban, da planira u Požezi varoš, budite mu dakle i vi na ruci, i opravite ga dalje predpomenutoga posla radi“ 12. marta 1832. g odine “


NAČIN I ROK ZA PREDAJU DIZAJNA, ODNOSNO PROJEKTA:

Učesnici na konkursu su obavezni da u roku određenom za predaju dizajna, odnosno idejnog rešenja, dostave ponudu koja se sastoji iz delova:

1. Konkursni rad

2. Zatvorena koverta sa podacima o učesniku na konkursu i dokazima o ispunjavanju uslova za učešće u postupku javne nabavke

⃰1. Konkursni rad treba obavezno da sadrži:

a) Tekstualni deo:

- Obrazloženje idejnog rešenja na najviše dve strane, sa umanjenim grafičkim prikazom rešenja na A4 formatu, u pet primerka. Tekst treba da sadrži informaciju o osnovnoj ideji, konceptu i primenjenom materijalu za izradu obeležja.

- Procena cene izvođenja spomenika po stavkama izrađena u dinarima.

Procena cene sastoji se iz:

1. dela na ime autorskog honorara (procena se daje u bruto iskazu);

2. dela koji se odnosi na zanatske troškove izvođenja spomen obeležja (livnica, kamenorezac, ili sl) koji se iskazuje u vidu tehničke specifikacije – opis po pozicijama, jediničnim cenama, količinama i koji se daje u bruto iskazu; opisom pozicije obuhvatiti troškove materijala i troškove izvođenja;

3. dela koji koji se odnosi na ostale ili zavisne troškove (postamenta, troškovi prevoza, postavljanja na predviđeno mesto, eventualne troškove osvetljenja, elemenata hortikulture, dodatih električnih instalacija i dr.).

Procena cene izvođenja (tačka 2. i 3.), bez autorskog honorara, ne može preći vrednost od ukupno 1.200.000,00 dinara; deo procene cene na ime autorskog honorara (tačka 1.) ne može preći vrednost od ukupno 700.000,00 dinara (sve u bruto iskazu)

b) Grafički deo / prilozi raspoređeni na formatu dimenzija do 100 h 70cm:

- Situacija sa rešenjem partera zadatog prostora i okruženja sa naznačenim osvetljenjem i eventualnim elementima hortikulture, dodatnim električnim instalacijama i slično). Razmera plana terena je: šira situacija 1:200 i uža situacija 1:100 (oba prikaza su sastavni deo konkursne dokumentacije);

- Crtež, fotomontaža, ili kompjuterska grafika koja prikazuje rešenje spomenika unutar zadatog prostora, koji jasno predstavlja ideju autora;

- Trodimenzionalni model ili figura (visine od 70 do 80 cm);

- Portret knjaza Miloša Obrenovića u razmeri 1:1 i

- Dodatni materijal po potrebi: detalji i slično.

v) Oprema Konkursnog rada:

- Konkursni rad, odnosni svi grafički i tekstualni prilozi moraju biti na srpskom jeziku;

- Konkursni rad mora imati spisak svih priloga, a svi prilozi moraju biti označeni autorskom šifrom po izboru, od 5 slova i / ili brojeva u gornjem desnom uglu;

- Svi grafički prilozi dostavljaju se na formatu do 100 h 70cm, sa spiskom svih grafičkih priloga i šifrom u gornjem desnom uglu;

- Svi tekstualni prilozi dostavljaju se na A4 formatu u 5 (pet) primerka, označeni šifrom u gornjem desnom uglu. Listovi treba da su numerisani na način: „strana ___ od _____ strana“;

- Uz Konkursni rad, svi učesnici na konkursu obavezni su da dostave i CD sa naznačenom šifrom na kojem su svi grafički prilozi dati u PDF ili JPG formatu, u rezoluciji 300.

- Grafički i tekstualni prilozi i CD pakuju se u neprozirnu mapu dimenzija do 100 h 70 cm, koja je u gornjem desnom uglu vidno označena autorskom šifrom.

Napomena: U konkursnom radu ne sme se nigde pojaviti ime autora ili bilo kakav prepoznatljiv znak koji bi se kosio sa zahtevom anonimnosti konkursa.

g) Dokumentacija koju naručilac obezbeđuje učesnicima na Konkursu:

- Konkursna dokumentacija sa Programom Konkursa kao njenim sastavnim delom;

- Knjaz Miloš Obrenović – biografija sa fotografijama (prilog)

- Kopija arhivskog dokumenta - Pismo M. Obrenovića Jovanu Obrenoviću o slanju Lazara Zubana (prilog)

- Grafički prilog 1 : uža situacija R=1:100 (Pozicija spomenika na Trgu, u odnosu na zgradu SO i bliže okruženje)

- Grafički prilog 2 : šira situacija R=1:200 (Pozicija spomenika na Trgu)

- Fotografije 1, 2, 3 – pogleda sa zgrade SO (fotografije prostora predviđenog za postavku spomenika na Gradskom trgu u Požegi)

- Grafički prilog 3: fasada zgrade SO i okolnih objekata sa visinskim kotama

2. Zatvorena koverta sa naznakom na licu koverte: “Učesnik na konkursu“ i autorskom šifrom u gornjem desnom uglu koverte, treba obavezno da sadrži:

- osnovne podatke o učesniku na konkursu prema Uputstvu za sačinjavanje ponude koje je sastavni deo Konkursne dokumentacije.

- Dokaze o ispunjenosti uslova za učešće u postupku javne nabavke prema Uputstvu za dokazivanje ispunjenosti uslova koje je sastavni deo Konkursne dokumentacije i ostale priloge po zahtevu naručioca bliže opisane u Uputstvu za sačinjavanje ponude;

- U ovoj koverti učesnik može da dostavi i Izjavu kojom ne pristaje na objavu imena autora nakon završetka Konkursa, ako rad ne bude nagrađen. Ukoliko takva izjava izostane, smatraće se da autor pristaje na kasniju objavu imena.

ZATVORENU KOVERTU sa podacima o učesniku i dokazima o ispunjavanju uslova za učešće u postupku javne nabvke OTVARA ŽIRI NAKON IZVRŠENE SELEKCIJE NAGRAĐENIH ŠIFRIRANIH RADOVA.

Svi delovi ponude se dostavljaju u zatvorenoj koverti, kutiji, ili sl, zatvorenoj na način da se može sa sigurnošću tvrditi da se otvara prvi put, poštom na adresu:

- Opštinska uprava Požega, 31210 Požega, Trg Slobode br. 9

ili

- neposredno svakog radnog dana od 7-15 časova preko pisarnice Opštine,

u roku od 90 (devedeset) dana od dana objave poziva 01.08.2014. godine, a najkasnije do poslednjeg dana 30.10.2014. godine do 12,00 časova.

ROK POČINjE DANOM OBJAVLjIVANjA POZIVA, A ZAVRŠAVA SE 30.10.2014. GODINE U 12,00 ČASOVA.

KRITERIJUM ZA IZBOR NAJPOVOLjNIJE PONUDE:

Elementi Realativni značaj (ponder)

- originalnost i likovni kvalitet ponuđenog idejnog rešenja; - 80 ponderskih poena

- cena izrade spomen obeležja u celini u trajnom materijalu prema ponuđenom rešenju - 20 ponderskih poena

ŽIRI:

Naručilac imenuje žiri u sastavu:

1. mr Slađana Petrović Varagić, istoričar umetnosti, direktor Kulturnog centra Požega, predsednik Žirija;

2. dr Nikola Šuica, istoričar umetnosti, teoretičar i likovni kritičar, profesor na Fakultetu likovnih umetnosti, član žirija ;

3. mr Gabriel Glid, diplomirani akademski umetnik – vajar, profesor na Fakultetu likovnih umetnosti, član žirija;

4. Oliver Stanković, diplomirani arhitekta, jedan od autora projekta Rekonstruisanog Gradskog trgu u Požegi, član žirija;

5. Nada Krasić, načelnik Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Opštinske uprave Požega, član žirija;

6. Predrag Spasojević, načelnik Odeljenja za pravne i skupštinske poslove Opštinske uprave Požega, član žirija;

7. Gordana Stević, direktor Narodne biblioteke Požega, član žirija;

8. Mišo Marković, dipl. istoričar, direktor OŠ „Petar Leković“ Požega, član žirija;

9. Ana Jovićević, dipl. pravnik, radnik Opštinske uprave Požega, član žirija.

Odluka Žirija obavezuje naručioca da u daljem toku postupka javne nabavke zaključi ugovor o javnoj nabavci radova na izvođenju spomenika posvećenog Knjazu Milošu Obrenoviću na Gradskom Trgu u Požegi sa prvonagrađenim učesnikom na Konkursu.

Samo ponuda učesnika u Konkursu koja ispunjava uslove za učešće određene u Zakonu o javnim nabavkama („Sl. Glasnki RS“ br 124/2012) i u tački 4. Konkursne dokumentacije, smatraće se prihvatljivom i biće vrednovana na osnovu kriterijuma za ocenu dizajna, odnosno projekta.

NAGRADE:

Naručilac dodeljuje 3 (tri) nagrade u neto iznosu od ukupno 450.000 dinara i to:

I nagrada: 200.000,00 dinara;

II nagrada: 150.000,00 dinara;

III nagrada: 100.000,00 dinara;

Isplatu nagrada će u bruto iznosu snositi naručilac.

Žiri zadržava pravo da ne dodeli predviđene nagrade, ukoliko smatra da pristigli konkursni radovi ne zadovoljavaju predviđene zahteve.

Završetkom Konkursa, kao dela postupka javne nabavke i dodelom nagrada, prestaju sve obaveze naručioca prema drugonagrađenom i trećenagrađenom učesniku. Njihovi radovi ostaju vlasništvo naručioca koji ih može koristiti u celosti, ili u pojedinostima, uz poštovanje autorskih prava učesnika konkursa (za publikovanje u katalogu, Biltenu Opštine Požega ili za organizovanje izložbe konkursnih idejnih rešenja).

Prvonagrađenom učesniku na Konkursu dodeljuje se ugovor o javnoj nabavci usluga, pod uslovima predviđenim Konkursnom dokumentacijom naručioca, a idejno rešenje i izvedeni spomenik postaju vlasništvo naručioca.

Sladjana Petrovic Varagic
direktor / manager

Kulturni centar Pozega / Cultural Centre Pozega
Knjaza Milosa 8, 31210 Pozega
Tel: +381 31 812 421
Mob: +381 69 740 290
Fax: +381 31 3825 151

E-mail: kcpozega@gmail.com , galerijapozega@gmail.com

Web site: www.kcpozega.rs , FB: www.facebook.com/kulturni.pozega


POZIV ZA UČESTVOVANJE PUTUJUĆA IZLOŽBA ĆIRILICE i MEĐUNARODNA IZLOŽBA KALIGRAFIJE na 59. Međunarodnom sajmu knjiga oktobar 2014. godine:

Pozivamo umetnike pisma, kaligrafe, krasnopisce i tipografe, projektante azbuka, grafičke i industrijske dizajnere, istoričare, poštovaoce kulture i pisma da učestvuju sa svojim radovima na našim izložbama.

Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE u svom sedmogodišnjem radu i javnim nastupima, na Beogradskom Sajmu knjiga, i drugim sajamskim manifestacijama, gostovanjima po Srbiji kao PUTUJUĆA IZLOŽBA ĆIRILICE i na RADIONICAMA ĆIRILICE, koje se često održavaju uz izložbe i gostovanja, kao i na svojim gostovanjima u inostranstvu (Švedska, Italija, Hrvatska, Crna Gora, Republika Srpska, Liban, Sirija, Turska, Francuska) prikazuje radove najpoznatijih i ostalih talentovanih kaligrafa i tipografa, upućuje u osnove kaligrafije na akreditovanim seminarima radnike u obrazovanju, a u radionicama omladinu i zainteresovane. Učesnici u našim aktivnostima su kaligrafi, tipografi, dizajneri azbuka, grafički i industrijski dizajneri, svi kojima je naše pismo nadahnuće u radu i stvaranju. Do sada smo imali preko 80 nastupa u Srbiji i deset u inostranstvu.

Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE želi, da se organizuje značajna međunarodna izložba kaligrafije i na pripremama za taj projekat radi već dve godine.

Smatramo da je ovaj projekat značajan za predstavljanje naše kulture i umetnika u Srbiji i u međunarodnim razmerama.

Najznačajniji su nastupi na Sajmu knjiga u Beogradu svake godine u oktobru, sajmu GRAFIMA I ETNOHRANA, a kasnije u ostalim mestima u Srbiji i inostranstvu.

Opšta obaveštenja

•  Učesnici: kaligrafi, i tipografi, projektanti azbuka, grafički i industrijski dizajneri, istoričari, poštovaoci kulture i pisma,

•  Kaligrafije, tipografske azbuke i ostali radovi treba da se šalju u digitalnom obliku 300 tačaka po inču za izložbeni format 50 h 70 sm,

•  Radovi treba da se šalju na sledeću adresu:

kulturacirilice @ gmail . com ,

•  Kratka biografija i slika autora šalje se sa poslatim radom,

•  Prijem radova do 10. oktobra 2014. godine,

•  Izložba će biti najpre na 59. Međunarodnom Beogradskom Sajmu knjiga. Kasnije će biti organizovana kao putujuća izložba u Srbiji i inostranstvu.

Udruženje građana KULTURA ĆIRILICE će da pripremi i štampa za izlaganje odabrane radove o svom trošku i uz pomoć sponzora. Sa radovima na izložbi će da se postupa sa najvećom pažnjom, ali organizator nije odgovoran za mogući gubitak ili oštećenja u transportu i izlaganju.

Organizator zadržava pravo da koristi prihvaćena i izložena dela za objavljivanje, izlaganje i sl. bez plaćanja u bilo kom obliku.

Podrazumeva se da autor, koji je poslao svoje radove za ovu izložbu, prihvata gore pomenuta pravila. Autoru pripadaju sva moralna prava i odgovoran je za ostala prava za svoja dela.

Udruženje građana, KULTURA ĆIRILICE
Ivan Stratimirović, Pop Lukina 12, 103607 Beograd, Srbija


Galerija SKC Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 152a
www.skc.rs

KONKURS ZA IZLAGANJE

Raspisuje konkurs za sezonu septembar, 2014 – jun, 2015. godinu, za održavanje samostalnih i grupnih izložbi.

Uslovi konkursa:

•  Obrazložen predlog izložbe u pisanoj ili elektronskoj formi

•  Najmanje pet fotografija radova u štampanoj ili elektronskoj formi

•  Biografiju autora kao i umetničku biografiju

Galerija za realizaciju izložbe štampa 100 pozivnica – obostrano kolor ( 10 x 21 cm ) i obezbeđuje prostor. Ako dođe do bitnih promena uslova, umetnik- grupa autora, će biti blagovremeno obavešten.

Pravo na konkurisanje imaju svi diplomirani umetnici, članovi umetničkih udruženja kao i studenti umetničkih akademija.

Sve informacije se mogu dobiti na telefon 011 26 94 944 ; 064 4611 756 ili 064 837 4112 ili na e-mail ljiljana.subotic@gmail.com.

Konkurs je otvoren u periodu jun – avgust, 2014.

Ljiljana Subotić
Urednik Galerije


KONKURS CENTRA ZA KULTURU GROCKA ZA IZLAGAČKU SEZONU 2015.

Centar za kulturu Grocka raspisuje Konkurs za samostalne, autorske i grupne izložbe za izlagačku sezonu 2015. godine. Konkurs je otvoren do 15. septembra 2014. godine.

Savet galerije u sastavu: Zorica Atić (dipl. istoričarka umetnosti, urednica likovnog programa CKG), Anamarija Vartabedijan (magistar umetnosti - slikarstvo), Višnja Kisić (dipl. istoričarka umetnosti i MA kulturne politike i menadžmenta) žiriraće pristigle prijave.

Savet galerije za Izlagačku sezonu 2015. prednost daje umetničkim prijavama koje iskazujuindividualnost pristupa likovnim medijima i zaokružen idejni koncept. Takođe, smatra dobrodošlim prijave koje uključuju interakciju sa osobenim spomeničkim identitetom i arhitekturom Rančićeve kuće, pripadajućom baštom ili javnim prostorima Grocke, u cilju predstavljanja umetnosti i njenih izražajnih mogućnosti lokalnoj zajednici i povezivanja likovnog programa Centra za kulturu Grocka sa sredinom u kojoj deluje. Prijave podnose akademski obrazovani umetnici, članovi ULUS-a, ULUPUDS-a, kao i afirmisani neakademski stvaraoci, koji nisu izlagali u Centru za kulturu Grocka u protekle 2 godine.

Konkursna prijava/formular treba da sadrži:

- Podatke o autoru (ime i prezime, adresa, e-mail i kontakt telefon)

- Idejnu koncepciju (do 2000 karaktera)

- Fotografije dela koja bi izlagali (min. 7 fotografija)

- Podatke o radovima (tehnika, dimenzije, godina nastanka)

- Profesionalnu biografiju

- Predlog dodatnih programa (ukoliko su planirani) tokom trajanja izložbe

Važno: Galerijski prostor Centra za kulturu Grocka nalazi se u originalnom ambijentu Rančićeve kuće (60m2), staroj srpskoj kući s početka 19. veka. Objekat je zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda kao spomenik kulture od velikog značaja. Izložbe su prostorno orjentisane u dve prostorije opremljene izlagačkim vitrinama. Ovakav raspored idealan je za manje i srednje formate, sitnu plastiku, te molimo izlagače da koncept izložbe prilagode navedenom prostoru i duhu objekta.

Kuća raspolaže i velikom baštom parkovskog tipa koja se koristi kao letnja muzička scena, ali i izlagački prostor na otvorenom (za forme u prostoru otporne na atmosferalije). Video materijal, instalacije u prostoru i sl. dobrodošli su kao dodatni program.

Prijave za konkurs sa potrebnom dokumentacijom slati do 15. septembra 2014. godine. Poželjno je da prijave budu u elektronskoj formi:

- Konkursne prijave slati na e-mail adresu: centargrocka@gmail.com .

- Ukoliko niste u mogućnosti da dokumentaciju pošaljete elektronskim putem , prijavu sa naznakom „Za konkurs“ možete poslati poštom na sledeću adresu:

Centar za kulturu Grocka, Smederevski put 174, 11306 Grocka

- Uslovi izlaganja i obaveze izlagača definišu se naknadno.

Napomena: Konkursni materijal se ne vraća.

Rezultati konkursa i spisak prihvaćenih prijava biće objavljeni krajem septembra meseca 2014. godine na sajtu Centra za kulturu Grocka, www.kulturagrocka.rs

Za dodatne informacije:

Centar za kulturu Grocka, Rančićeva kuća 011 850 23 21

Zorica Atić, urednica likovnog programa 064 64 73 750


KONKURS POMERANJE GRANICA

Projekat Pomeranje granica za temu ima brisanje linije razdvajanja između primenjene i likovne umetnosti sa polazištem iz oblasti tekstila i odevanja, nadilazeći kovencionalni pristup tradicionalno – moderno u primenjenom.

Cilj projekta je da prikaže i približi širokoj publici nove aspekte aktuelnog umetničkog istraživanja na različite načine : izložba, predavanja, panel diskusije i radionica . Pored ovog cilja težnja projekta je na oživljavanju umetničke scene i privlačenju mladih stvaralaca da se uključe .

Koncept dela i savremni izraz su ključni elementi predloženih dela i tema, sa polazištem za umetničko promišljanje u tekstilu i odevanju.

Projektat je generisan kao izložba sekcije TiSO (Tekstil i savremno odevanje) ULUPUDS-a. Imajući u vidu temu, koja ne daje ograničenja u tehnikama i materjalu, konkurs je otvoren za sve članove ULUPUDS-a i drugih reprezentatvnih profesionalnih udruženja , kao i za studente umetničkih škola i fakulteta.

Konkurs je otvoren do prvog oktobra 2014. godine, žiriranje kao i rezultati konkursa će biti prezentovani do kraja oktobra 2014.godine.

Izložba i prateći program će se održati u izložbenom holu RTS, Takovska 10, Beograd u decembru 2014.godine.

Predviđeno je da će žiri za izložbeni deo dodeliti tri nagrade.

USLOVI IZLAGANJA za izložbeni deo

Svaki učesnik može da konkurše sa najviše tri rada ili celine koji su nastali u poslednje dve godine. Prilažu se fotografije ili skice rada (vizuelni prikaz) sa dimenzijama i pisano obrazloženje k oncepcije rada. Materijal se priprema prema sledećim propozicijama:

a ) za žiriranje: JPG format, RGB mod, fajl veličine do 500 kb, popunjena prijava

b) za katalog: Skenirani materijal dimenzije 18 cm. po dužnoj strani, snimljen u rezoluciji 300 pixel/inchu, Tif ili EPS format, CMYK mode, i biografija autora do 300 reči.

Prijave slati na mejl: pomeranjegranica@gmail.com

Konkurs za prateći program

Ideja pratećeg programa je prikazati i uvesti najširu publi ku u različite aspekte savremenog umetničkog izražavanja koji počivaju u vizuelnoj umetnosti kroz predavanja i edukativne radionice. Pozivaju se svi zainteresovani da predlože koncept predavanja (u trajanju do 20 minuta) ili jednodnevne radionice iz različitih oblasti vizuelne umetnosti.

Prijave slati na mejl: pomeranjegranica@gmail.com

Kontakt osoba Snežana Pešić-Rančić Mob. 063 /7513291

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, Republika Srbija

Nosioci projekta članovi sekcije TiSO: Snežana Pešić-Rančić i Maja Gecić

Konkurs

Prijava


Otvorena izložba fotografija JKP Gradske pijace u galeriji Ozon

Predrag Veinović, direktor JKP Gradske pijace otvorio je 22. jula 2013. godine u galeriji Ozon izložbu fotografija koje su predstavljene na foto konkursu „Najlepša fotografija sa pijace“, u organizaciji JKP Gradske pijace i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije- Ulupuds .

Povod za organizovanje izložbe je nedavno završen foto konkurs na kom je učestvovalo 75 učesnika sa preko 200 fotografija. Naša želja je da  pored nagrađenih , prikažemo i fotografije koje su napravili i drugi kreativni sugrađani. Na fotografijama se vidi bogatstvo ponude i šarenolikost proizvoda na pijacama, a neki od umetnika su predstavili i   prave poljoprivredne proizvođače.– rekao je Predrag Veinović, direktor JKP Gradske pijace.

Sa pobedničkim fotografijama foto konkursa Najlepša fotografija sa pijace, Gradske pijace su aplicirale na međunarodnom konkursu za objavljivanje u  Wold Union of Wholesale Markets 2014 pijačnom kalendaru, koje će biće prezentovane tokom WUWM konferencije u Santjagu de Čile od 23. do 25. oktobra 2013. godine.

Izložba je bila otvorena za posetioce u periodu od  22. do 24 jula od 12 do 20 časova.


JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD i Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS - rezultati javnog konkurs za izbor najbolje fotografije sa temom pijace i pijačne prodaje prehrambenih proizvoda

Na konkurs se prijavilo 75 autora a u uži izbor je ušlo 16 autora, od kojih je 3 autora osvojilo nagrade.

Žiri je radio u sastavu: Nataša Putnik, pomoćnik direktora JKP Gradske pijace
Vukica Mikača, ULUPUDS, likovni umetnik fotografije, Igor Mandić, ULUPUDS, likovni umetnik fotografije i doneo jednoglasnu odluku.

Nagrađeni su sledeći autori:

Vladimir Ilić - prva Nagrada (30.000 dinara)
Ana Kostić - druga Nagrada (20.000 dinara)
Ljubiša Tešić - treća Nagrada (10.000 dinara)

Žiri čestita nagrađenim autorima.


JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD i Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS raspisuju javni konkurs za izbor najbolje fotografije sa temom pijace i pijačne prodaje prehrambenih proizvoda

Poslate fotografije mogu biti sa bilo koje pijačne veleprodaje i pijaca na otvorenom ili zatvorenom prostoru, širom zemlje.

Fotografija može da prikazuje ljude, sveže proizvode ili samo prodajno mesto.

Jedini uslov je da na fotografiji bude prikazana prodaja hrane.

Izbor radova će izvršiti tročlani žiri, sastavljen od predstavnika JKP Gradske pijace i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije. Izabrani radovi će učestvovati na međunarodnom konkursu za objavljivanje u WUWM 2014 pijačnom kalendaru i biće prezentovane tokom WUWM konferencije koja će se održati u Santiago de Chile od 23 do 25. oktobra 2013. godine.

Dodeljuju se 3 novčane nagrade:

prva nagrada 30.000 dinara

druga nagrada 20.000 dinara

treća nagrada 10.000 dinara

Fotografije sa kojima se učestvuje na konkursu mogu biti crno bele ili u boji i vertikalnog ili horizontalnog formata. M oraju imati odnos stranica 3x2 ili 2x3 i minimalnu veličinu od 25 cm x 16 cm (16 cm x 25 cm) u rezoluciji minimum 300 dpi, i poslate u jpeg (max Compresion od 8 do 10) ili tiff formatu. Fotografije izvan ove specifikacije neće biti prihvačene.

Rok za predaju radova je 8 dana od dana objavljivanja konkursa (konkurs je objavljen u listu Politika 27.06. 2013. godine). .

Žiri će doneti odluku u roku od 8 dana od dana zaključenja konkursa.

Radove dostaviti na email: fotokonkurspijace@gmail.com

Žiri:
Vukica Mikača, likovni umetnik fotografije (ULUPUDS)
Igor Mandić, likovni umetnik fotografije (ULUPUDS)
Nataša Putnik, pomoćnik direktora (JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD)