AKTUELNOSTI RAZNO

Razno

Drage koleginice i kolege iz ULUPUDS-a,

Ove godine, pod okriljem Udruženja likovnih umetnika Srbije, pokrenuta je inicijativa za organizaciju prvog Bijenala mladih u Beogradu, koje se oslanja na tradiciju organizovanja jugoslovenskih bijenala mladih u Rijeci i Vršcu.

U okviru ove inicijative raspisan je konkurs za kustosku poziciju, na koji se mogu prijaviti svi zainteresovani do 40 godina starosti. 

Molimo vas da podelite informaciju s vašim članicama i članovima koji mogu biti zainteresovani.

Više informacija o konkursu je dostupno na sajtu
ULUS-a: https://ulus.rs/blog/bijenale-mladih-2021-javni-poziv-za-kustosku-poziciju/

Srdačan pozdrav,
Organizacioni tim Bijenala mladih
 Youth Biennial Organizational Team 


Drage kolege,

Više od 10 godina nije sprovedeno nijedno obimnije istraživanje dizajn scene u Srbiji kao izdvojene oblasti. Svrha ovog upitnika je da napravi presek stanja na dizajn tržištu, sakupe neki osnovni podaci o demografiji i dizajn obrazovanju ali i koliko dugo i za koga radimo, kako smo zadovoljni okruženjem, a posebno gde su mogućnosti da se naša dizajn scena i organizacija unapredi.

Molimo Vas da popunite ovu 6-minutnu anonimnu anketu  kao i da je prosledite kolegama kako bi imali što verodostojniji uzorak i bolju povratnu informaciju sa teritorije cele Srbije. Rezultati našeg istraživanja i analize će biti javno dostupni u elektronskoj formi.

Hvala unapred,

Karijerni centar za studente Beogradske politehnike    

Srdačan pozdrav,

dr um Jelena Drobac Petrović


CULTURE OF SOLIDARITY

We invite you to apply for the European Culture of Solidarity Fund. The Fund supports imaginative cultural initiatives that, in the midst of the global pandemic crisis reinforce European solidarity and the idea of Europe as a shared public space.


Dear Sir/Madame,

I am drawing your attention to our new opportunity that might be of interest to you: British Council has launched an open call for curators to collaborate on our new project FUTURE ECOLOGIES. Through a mix of documentary, (science) fictional and poetic modes, the works in FUTURE ECOLOGIES bring together incisive views on the environment, ecologies and cosmologies, climate change, the Anthropocene, colonisation and extractive industries, urban futures and sustainability. We are seeking one curator from each of the Western Balkans countries to respond to the themes explored by UK-based artists in the moving image exhibition, FUTURE ECOLOGIES.

Please take some time to review the call and I hope you’ll find it inspirational to refer curators from ULUPUDS or wider network in Serbia to apply. 

The call is open in all the countries of Western Balkans. This is a unique opportunity to work with LUX, the leading collection of artists’ film and video in the UK, to network with the UK artists, and to design and develop public engagement through visual arts in your country. We would be really pleased with an opportunity to work with ULUPUDS on this upcoming project. 

All details of the call are at this link.

Happy to answer any questions.

Best Wishes,

Jelena Maksimović Markov│Customer Experience Manager Western Balkans and Israel
British Council│ Bulevar vojvode Bojovića 6–8 │11000 Belgrade│Serbia
 
T +381 (0)11 3023 800│M +381 (0)63 603 549│BCTN (internal) 8467 2836
jelena.maksimovic@britishcouncil.org

www.britishcouncil.org

The British Council is the United Kingdom's international organisation for cultural relations and educational opportunities. A registered charity: 209131 (England and Wales) SC037733 (Scotland).


Izazov za dizajnere i arhitekte!

Dizajnirajte luksuzne tapete sa strukturom. 

Birajte i strukturu i štampu. Moguće je napraviti i samo strukturu bez štampe. 

Koristite  srebrenu i zlatnu boju. Naravno i u kombinaciji sa punim kolorom (CMYK)

Osim tapeta, možete štampati reljefne čestitke, pozivnice, kutije... 

Ostalo je u domenu vaše mašte. Znamo da u Srbiji mašte ne nedostaje. Zato Vas i pozivamo.

Sve je ovo moguće i u Srbiji!

Pozivamo Vas da dodjete na prezentaciju,  novih mogućnosti. 

Pokazaćemo vam način korišćenja, kao i kako da vaš dizajn najlakše prilagodite za vrhunske rezultate

Uputićemo vas i na štamparije u Srbiji, koje su ovu tehnologiju već usvojili.

Vidimo se u utorak 28 januara 2020 u 15h.Prezentacija će trajati 2h.

Kontakt: Marko Marinković Marko@sitotehnika.rs , tel 0603026030.

Adresa Jugoslovenska br.2, Bgd-Železnik (industrijska zona LOLA).

Vaša SITOTEHNIKA.


Prodajem stan u suterenu, centar grada 32-36m2 pogodan za Atelje.

Za sve informacije

Predrag Caranović
tel. 063 73 44 091


Poštovani hteo sam da vas obavestim o otvaranju Grafičkog centra Kvaka Centar.

Kvaka Centar nudi usluge izgrade umetničkih grafika u tehnikama litografije i Duboke štampe od ideje do realizacije vodi Jovan Jović diplomirani grafičar likovnih umetnosti Flu Beograd, majstor litografije i duboke štampe, iskustvo sam stekao radom u grafičkom centru Flu Beograd 

kontakt tel- 0603393117
e-mail jvn_jovic@yahoo.com
facebook Security Check Required


POSEBNA PONUDA POVODOM 150 GODINA OD ROĐENJA FRENKA LOJDA RAJTA 

Knjiga koja se može opisati kao arhitektonska biografija.Najvažniji događaji, najznačajnija dela kao i mesta, prilike, odnosi i ideje koji su uticali na život i stvaralaštvo čuvenog arhitekte.

Robert Makarter FRENK LOJD RAJT samo do kraja juna 605 dinara (knjižarska cena 1.210 dinara) poručite u Cliovoj web knjižari

Za porudžbine telefonom i dodatne informacije možete se obratiti na brojeve telefona (011) 3288 472 i 262 4344 ili e-poštom na forum@clio.rs


Monografija EKSPRESIONIZAM U SRPSKOJ ARHITEKTURI, autora dr Đorđa Alfirevića, u izdanju Orionarta iz Beograda.

Svi zainteresovani koji bi kupili knjigu mogu se obratiti direktno izdavaču www.orionart.rs


Izdajem dve sobe za atelje likovnim i primenjenim umetnicima ili muzičarima kod Beograđanke sa pogledom na park, dobra osvetljenost, visina 3.60 metara oko 50 m2, grejanja TA. Telefon: 069/132-1349.


Knjiga MOZAIK U SRBIJI 1950-2015 autorke Olivere Gavrić Pavić u izdanju ULUPUDS-a je izašla iz štampe i može se naći u knjižari Kolarčeve zadužbine Aleksandar Belić na Studentskom Trgu i knjižari Dereta u Knez Mihailovoj 46.

O knjizi


POPUST NA KURSEVE STRANIH JEZIKA I BESPLATNA ŠKOLA PLETENJA ZA ČLANOVE BIBLIOTEKE MILUTIN BOJIĆ

Biblioteka Milutin Bojić, koja poslednjih mesec dana obezbeđuje brojne pogodnosti za svoje članove, dobila je još jednog partnera. Reč je o Školi stranih jezika Tulumba, koja članovima naše biblioteke daje popust od 10 odsto za kurseve italijanskog, španskog, francuskog, norveškog i turskog jezika. Uz to, ova škola stranih jezika kao dodatnu pogodnost za naše članove daje i besplatnu obuku pletenja.

Kursevi stranih jezika i pletenja održavaju se u prostorijama Škole stranih jezika Tulumba, Zrenjaninski put 94, Beograd, a za bliže informacije o cenama zainteresovani mogu da pozovu na broj 062/8097-532, ili da posete sajt ove škole www.skolatulumba.com .

Biblioteka Milutin Bojić dosad je obezbedila velike popuste za svoje članove kod šest izdavačkih kuća (Arhipelag, Klio, Mate, Plato, Prometej, Sezam Book ), kao i poklon-knjigu prilikom naručivanja prve knjige preko Net knjižare ( www.netknjizara.rs ). Takođe, popusti mogu da se ostvare i kod oftalmoloških kuća Lensoptik i Optika Borča, turističke agencije Sabra, veterinarske ordinacije Petar centar.

O svim pogodnostima detaljnije informacije možete da pronađete na našem veb-sajtu ( www.milutinbojic.org.rs ) , u našem matičnom odeljenju u Ilije Garašanina 5, kao i u svim ostalim ograncima naše biblioteke, koji se nalaze na teritoriji opštine Palilula.

Napominjemo da članovi Biblioteke Milutin Bojić mogu da podižu knjige u bilo kojoj biblioteci na teritoriji grada Beograda, a samo s našom članskom kartom mogu da ostvaruju navedene pogodnosti.


Prodajem peć za keramiku u jako dobrom stanju italijanska

1 . tri prstena
2. do 1260 stepeni C
3. 285 litara
4. prečnik 67 cm unutrašnji
5. visina 80 cm unutrašnja
6. 155 kg
7. 9,9 Kw
8. sa podizačem poklopca i pločama
9. sa kompletnim automatskim upravljanjem

1100,00 Evra Veljković Zoran 064 158 11 93


PONUDA ZA SAĆASTU FOLIJU

Folija se isporučuje u rolnama od 1.2 metra širine i 150 metara dužine, ukupno 180m2.

Folija je dvoslojna sa prečnikom saća (mehurića) od 10mm.

Cena folije iznosi 6.600,00 din/rolna+18%pdv.

U cenu je uračunat transport do vaše adrese.

Kontakt:
Jovanović Branimir, tel: 024-548-230; 063-8223711


Prodajem 8 komada ramova za izlaganje slika. Ramovi su veličine 140x104 cm, sa drvenim okvirom jednostavnog (kvadratnog) preseka i specijalnim staklom koje ne odbija svetlost. Ramovi su posluzili na izložbi slika održanoj u Novom Sadu, tokom marta 2008. godine.

Cena 30 €u/kom

Kontakt 064/143-62-05, Fedja


Prodajem ispravnu polovnu peć za pečenje keramike, unutrašnjih dimenzija 33cm x 35cm x 46cm, marke Podmore (engleska), radne temperature do 1300 C.Cena 700 E.

Ana Stipsić, član Sekcije keramike
tel: 063 1172552


Fabria Art, umetnički papir

Ponuda

Kontakt:
mr Svetlana Jelenković direktor
Kolarčeva 7/5, Beograd
011 32 48 097, 063 223 967, fabria@eunet.rs


ŠTAFELAJI, PALETE...

Borislav Dimitrijević, član Dizajn sekcije izrađuje i prodaje razne vrste štafelaja, paleta, kao i drugu opremu za rad umetnika.

Kontakt: 011/802-7279, 063/867-9805


Prodaje se:

•  Keramička peć od 80l za temperature do 1200 0 C  sa metalnim postoljem (Fiseković)

•  Keramička peć od 120l za temperature do 1000 0 C  sa metalnim postoljem Italijanska, sa termormoregulatorom I sondom

•  Kuglični mlin za glazuru sa porcelanskim teglastim bubnjevima, različite zapremine i sa porcelanskim kuglama za mlevenje glazure

•  Zidni ekstruder

Mihajlo Petrović

dipl.dizajner keramike

tel. studio: 011/ 645 93 73

mob: 064/260 60 35

Adresa Studia : Đorđa Kratovca 30a

e-mail: info@damm-keramika.com

http://www.damm-keramika.com

http://blog.damm-keramika.com