AKTUELNOSTI RAZNO

Razno

Poštovani,

Nedavno je iz štampe izašla kapitalna knjiga Istorija srpske umetnosti, XVIII-XXI vek autora Slobodana Maldinija u dva odvojena izdanja, na srpskom i engleskom jeziku. U  knjizi je opisan i Vaš umetnički rad i objavljene ilustracije Vaših najznačajnijih dela, zbog čega pretpostavljam da predstavlja mogući predmet Vašeg interesovanja.

Knjiga predstavlja plod desetogodišnjeg rada autora na istraživanju polja istorije likovnih umetnosti i arhitekture Srbije i najznačajnije izdanje u ovoj oblasti. Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu ovo kapitalno izdanje nagrađeno je sa ukupno četiri nagrade, što je najviše nagrađena publikacija ovogodišnjeg sajma.

Zadovoljstvo mi je da Vam ponudim da kupite direktno od mene kao autora svoj primerak knjige, po najnižoj ceni na tržištu koja je 12.000 dinara za izdanje na srpskom jeziku. Ovom kupovinom ćete finansijski pomoći moje saradnike i mene, a ja ću uz kupljenu knjigu svakom od dvadesetoro prvih kupaca pokloniti primerak mojih kapitalnih knjiga: Atlasa likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije - 21. vek čija je najniža cena u prodaji kod nas 7.000 dinara, ili  3. i 4. tom moje Enciklopedije arhitekture ili 1. i 2. tom moje Enciklopedije arhitrekture, čija je najniža prodajna cena na našem tržištu 12.000 dinara.

Knjige ću Vam dostaviti lično na adresu u Beogradu, bez uključenih troškova isporuke. Za slanje knjiga pouzećem brzom poštom, dodaću na iznos cenu kurirske službe ili pošte.

Strane u knjizi na kojima su objavljena Vaša dela možete da pogledate na Jutjub internet adresi: https://www.youtube.com/watch?v=y1kyj9bKlNw

Detaljniji opis knjige pročitajte u priloženom flajeru.

Indeks imena ličnosti koje se nalaze u knjizi šaljem u prilogu.

Moje objavljene knjige koje se nalaze u prodaji preko internet knjižare Amazon, uključujući Istoriju srpske umetnosti, XVIII-XXI vek kao i kapitalne knjige koje poklanjam uz nju prvim kupcima, možete da pogledate na sledećoj internet adresi: https://www.amazon.com/s/ref=sr_pg_3?fst=p90x%3A1&rh=
i%3Aaps%2Ck%3Aslobodan+maldini&page=3&keywords=
slobodan+maldini&ie=UTF8&qid=1542624976

Tehničke karakteristike knjige: dimenzije 24x22x8cm; broj stranica 848, hartija fini kunstdruk 150gr; tip poveza tvrdi povez, karton d4mm.

O knjizi (1.6 MB)

Srdačan pozdrav,

Slobodan Maldini
maldini.slobodan@gmail.com
064 2024904


DRUGI MEĐUNARODNI KONGRES
ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST

Drugi međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST će se održati 06. i 07. oktobra 2018. godine, u Jugoslovenskoj kinoteci, u Beogradu, u organizaciji Udruženja EKOKULT+, Magazina za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA i Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta Crne Gore i Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Drugi međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST


Poštovani hteo sam da vas obavestim o otvaranju Grafičkog centra Kvaka Centar.

Kvaka Centar nudi usluge izgrade umetničkih grafika u tehnikama litografije i Duboke štampe od ideje do realizacije vodi Jovan Jovic diplomirani grafičar likovnih umetnosti Flu Beograd, majstor litografije i duboke štampe, iskustvo sam stekao radom u grafičkom centru Flu Beograd 

kontakt tel- 0603393117
e-mail jvn_jovic@yahoo.com
facebook Security Check Required


KONKURS ZA NAGRADU ČASOPISA LIKOVNI ŽIVOT  ZA LIKOVNU KRITIKU

Konkurs

Pozivno pismo


Poštovani,

Sa zadovolјstvom Vas obaveštavamo da Novosadski sajam u 2018. godini, uz više značajnih jubileja, obeležava i 95 godina postojanja. Među prvim priredbama u narednoj godini, od srede, 7. do ponedelјka, 12. marta, biće održana  23. međunarodna izložba umetnosti „Art Ekspo“ i Međunarodni sajam knjiga. U istom terminu, ali od 8. do 10. marta, biće priređen 13. međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“.

Izložbu umetnosti odlikuje predstavlјanje umetničkih galerija i pojedinaca, tematske postavke, promocija umetničkih rukotvorina i antikviteta, međunarodna likovna kolonija... Jedno od obeležja je i Nagrada „Sava Šumanović“, koja se dodelјuje za domete u likovnom izrazu. Izložba „Art Ekspo“ je prodajnog i promotivnog karaktera, a u 2017. godini videlo je više od 20.000 posetilaca, za koje je ulaz bio besplatan, uz organizovanu Poklon-igru.
Pozivamo Vas da u godini jubileja budete sa nama i iskoristite sve prednosti nastupa na Novosadskom sajmu.

Za detalјnije informacije možete da se obratite menadžeru projekta, Tijani Cicmil Stakić, telefonom na broj: + 381 (0)21/483-01-29, ili e. poštom na adresu: tijana.cicmil@sajam.net

Prijava (310 KB)

U očekivanju da ćete se odazvati našem pozivu i da ćemo zajednički organizovati kvalitetan događaj, srdačno Vas pozdravlјamo.


PRVI MEĐUNARODNI KONGRES ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST

Prvi međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST će se održati 07. i 08. oktobra 2017. u renomiranom i atraktivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke, u samom centru Beograda. Kongres organizuju Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

O kongresu


5. međunarodni događaj O ARHITEKTURI - OTVORENI POZIV za učešće na izložbi, 6–16. decembar 2017 #IZLOŽBA
Galerija nauke i tehnike, Srpska akademija nauka i umetnosti, Đure Jakšića 2, Beograd

Aplikacije za učešće na izložbi  (ilustracija rada i kratki opis 70-100 reči) slati na info@strand.rs  najkasnije do 15. septembra 2017. godine.

Više o uslovima izlaganja i registraciji pogledati na http://strand.rs/2017/architecture/exhibition/

Konkurs


POSEBNA PONUDA POVODOM 150 GODINA OD ROĐENJA FRENKA LOJDA RAJTA 

Knjiga koja se može opisati kao arhitektonska biografija.Najvažniji događaji, najznačajnija dela kao i mesta, prilike, odnosi i ideje koji su uticali na život i stvaralaštvo čuvenog arhitekte.

Robert Makarter FRENK LOJD RAJT samo do kraja juna 605 dinara (knjižarska cena 1.210 dinara) poručite u Cliovoj web knjižari

Za porudžbine telefonom i dodatne informacije možete se obratiti na brojeve telefona (011) 3288 472 i 262 4344 ili e-poštom na forum@clio.rs


THE FUTURE IS INVISIBLE / BUDUĆNOST JE U NEVIDLJIVOM

Izložba Akademije za dizajn medija i tehnologiju, Mastriht, Holandija (MAMDT) u saradnji sa Studentskim Kulturnim Centrom.
19. - 22. april, Galerija SKC

Osmišljena kao paralelni događaj i ekstenzija Resonate festivala, a u duhu novih tendencija u novim i proširenim medijima, izložba ‘The future is invisible’ se bazira na spoju umetnosti, novih tehnologija i dizajna. Koncept izložbe se bavi eksperimentalnim diskursom na temu sve intenzivnije minijaturizacije i ubrzanog razvoja nano tehnologija. Projekat je rezultat saradnje Tom Luytena, MAMDT i Predraga Končara, srpskog vizuelnog umetnika i odraz je sve intenzivnije saradnje domaćih i inostranih umetnika.

Živimo u interesantnom vremenu. Naši postojeći i neadekvatni sistemi koji ubrzano troše resurse su nas podstakli na razvoj novih, naprednih tehnologija i znanja koja imaju perspektivu da reše deo globalnih problema. Značajan deo naprednih tehnologija koje će ozbiljno uticati na našu budućnost je baziran na nanotehnologiji, čineći budućnost ‘nevidljivom’. Suprotstavljanje nevidljivih mehanizama i vidljivih posledica istih, otvara prostor za umetnički eksperiment i kritičko razmišljanje o ne tako dalekoj budućnosti. Izloženi radovi su rezultat saradnje više disciplina u obuhvataju printove, video, interaktivne instalacije i digitalnu umetnost. Inspiraciju za iste su umetnici našli između ostalog i u razlaganju materijala na nano čestice, egipatskoj mitologiji, kao i nano kristalima koji u sebi sadrže podatke o trenutnom globalnom status quo.

Svi izloženi umetnici su studenti ili saradnici Mastriške Akademije.

Predrag Končar


ZA OPSTANAK GRAFIČKOG KOLEKTIVA

DRAGI PRIJATELjI, ŽELIMO DA VAS OBAVESTIMO DA JE NAŠA INSTITUCIJA, GRAFIČKI KOLEKTIV, NA PRAGU NESTANKA

Grafički kolektiv, institucija nezaobilazna na kulturnoj mapi Beograda, Srbije, Evrope i sveta, primoran je da naprečac napusti svoj galerijski prostor u kome se nalazi od 1949. godine, bez vidnog rešenja o novom primerenom mestu živlјenja! Restitucija je neumolјiva. Ranija nepravda nažalost dovodi do druge, žrtva, u ovom slučaju, je ustanova koja već 68 godina sa uspehom afirmiše i neguje vizuelnu umetnost (umetničku grafiku, grafički dizajn, crtež, fotografiju i druge oblike likovne prakse). U ovim promenama cena je gubitak identiteta i brisanja simbola kulture koji su stvarani decenijama. U  simbole trajanja Grafičkog kolektiva utkani su sećanje kulturne javnosti koja je u ovim programima upoznala rad preko 1500 umetnika, prvi performans u Srbiji, pojavu novog likovnog izraza oličenog kroz grupu Mediala, mnogih debitanata, kasnije poznatih umetnika, stubova srpske umetničke scene, akademika, svetski afirmisanih umetnika: Vladimir Veličković, Stojan Ćelić, Leonid Šejka, Hirošiga, Šaraku, Exat, Vazareli, Anderle, Grupa Zebra, Šagal, Dali, Boško Karanović, Bogdan Kršić, Sreten Stojanović, Lazar Vujaklija, Mladen Srbinović, Milo Milunović, Dado Đurić, Uroš Tošković, Ero, Brunovski, Vislava Šimborska, Madervel, Dubravka Ugrešić... Deo nacionalnog kulturnog kapitala su oko 2.000 samostalnih, autorskih, monografskih, studijskih, retrospektivnih i kolektivnih izložbi i drugih događaja posvećenih vizuelnoj umetnosti. U kontekstu sistema Grafičkog kolektiva je i Kolekcija sa preko 5000 radova koja predstavlјa prvu zbirku savremene posleratne grafike u Srbiji. Grafički kolektiv je dugo bio jedina institucija ove vrste, u kojoj se kontinuirano predstavlјala umetnost grafike, crteža, fotografije, ilustarcije i grafičkog dizajna, u vreme kada to nije bio slučaj u celokupnoj našoj umetničkoj sceni.
Grafički kolektiv je za mnoge generacije umetnika, književnika i intelektualaca bio i ostao kultno mesto ne samo za izlaganje umetničkih dela, već i mesto susreta i razmene ideja i aktuelnosti između domaće i svetske kulturne scene. Sinergija različitih kreativnih aktera učinila je da Grafički kolektiv postane baštinik tradicije ali i medijator savremene umetnosti i Kuća umetnika čije je trajanje neophodno.

Nestanak Grafičkog kolektiva značio bi brisanje značajnog dela nacionalne kulture, utkane u mrežu savremenih svetskih tokova. U očima domaće i strane javnosti delovalo bi kao čin neshvatlјive autodestrukcije, i svakako bi doveo do značajnog osiromašenja na kulturnoj mapi Beograda i Srbije, i nestanka interakcije sa mnogim  institucijama i istanutim umetnicima širom sveta.

Grafički kolektiv je prinuđen na iselјenje sa Obilićevog venca 27, 2018. godine.

Molimo Vas da svojim potpisom ove peticije date podršku

ZA OPSTANAK GRAFIČKOG KOLEKTIVA koja bi sprečila njegovo nestajanje!!!

Peticija se može potpisati na veb adresi https://www.peticije24.com/za_opstanak_grafikog_kolektiva#sign  ili u Grafičkom kolektivu, Obilićev venac 27.

Ljiljana Ćinkul. ist.um.


Symposium / Artist’s residency exploring notions and issues relating to the dysfunctionalities in Contemporary Art, impacting upon contemporary practices, Limassol, Cyprus.

Call for Participation


Iz štampe je izašla monografija EKSPRESIONIZAM U SRPSKOJ ARHITEKTURI, autora dr Đorđa Alfirevića, u izdanju Orionarta iz Beograda.

Svi zainteresovani koji bi kupili knjigu mogu se obratiti direktno izdavaču www.orionart.rs


Brook Hill Internacionalna škola raspisuje konkurs za Art & Design
profesora.


Za sve dodatne informacije, stojim Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Ms Marina Ristanović

Marketing manager


BROOK HILL INTERNATIONAL SCHOOL
tel: +381 11 36913 10
AUGUSTA CESARCA 2, BELGRADE

http://www.brookhill.edu.rs/

HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/BROOKHILLINTERNATIONAL
SCHOOLBELGRADE

Konkurs


Knjiga MOZAIK U SRBIJI 1950-2015 u izdanju ULUPUDS-a je izašla iz štampe i može se naći u knjuižarma: 

BEOGRAD: “Aleksandar Belić” na Studentskom Trgu kod Kolarčeve zadužbine, knjižara “Dereta” u Knez Mihailovoj 46, knjižare Zavoda za udžbenike, Obilićev venac 5 i Pamotićeva 1a, knjižara Službenog glasnika, Zemun,  Glavna 18, NIŠ: knjižara Zavoda za udžbenike, Trg kralja Aleksandra 3, knjižara Službenog glasnika, Vožda Karađorđa 14, NOVI SAD: knjižara Zavoda za udžbenike, Matice srpske 1, knjižara Službenog glasnika, Jevrejska 13, KRAGUJEVAC:   knjižara Službenog glasnika, Nikole Pašića 9, KRUŠEVAC: knjižara Službenog glasnika, Mirka Tomića 37, VRŠAC: knjižara Službenog glasnika, Trg Save Kovačevića 12, KRALJEVO: knjižara Službenog glasnika, Omladinska 9, NOVI PAZAR: knjižara Službenog glasnika, 28. Novembra br. 21, KOSOVSKA MITROVICA: knjižara Službenog glasnika, Knjaza Miloša D 4/6


Izdajem dve sobe za atelje likovnim i primenjenim umetnicima ili muzičarima kod Beograđanke sa pogledom na park, dobra osvetljenost, visina 3.60 metara oko 50 m2, grejanja TA. Telefon: 069/132-1349.


Knjiga MOZAIK U SRBIJI 1950-2015 autorke Olivere Gavrić Pavić u izdanju ULUPUDS-a je izašla iz štampe i može se naći u knjižari Kolarčeve zadužbine Aleksandar Belić na Studentskom Trgu i knjižari Dereta u Knez Mihailovoj 46.

O knjizi


Ponuda životnog osiguranja za decu i zdravstvenog štednog osiguranja Generali Osiguranje Srbija


Providence (190 KB)
Junior (160 KB)
Stipendijska lična renta ( 160 KB)
Premium protect ( 240KB)

Gordana Bunčić, Savetnik
M. +381 64 200 67 40
gordana.buncic@generali.rs

Direkcija za prodaju osiguranja života
Sektor za internu prodaju
Generali Osiguranje Srbija a.d.o.
Vladimira Popovića 8, 11000 Beograd Srbija T.

+381 11 222 3540 F.
+381 11 711 9096


Poštovani,

Knjiga "Atlas likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije - 21. vek" ušla je u završnu fazu štampanja. S ponosom možemo da kažemo da smo ostvarili vredno i korisno delo koja će u dužem vremenskom periodu biti svetionik i mesto gde će svako moći da pronađe detaljne i bogato ilustrovane informacije o danas aktivnim srpskim najznačajnijim umetnicima primenjenih umetnosti. Od početne ideje da napravimo knjigu obima oko 400 strana, došli smo do knjige koja sadrži biografije i radove 410 umetnika na 800 strana, sa više od 2150 ilustracija u boji.

Konačno izdanje štampano je u dimenzijama 22x29,5 cm, u punom koloru, na finoj kunstdruk hartiji, sa tvdim plastificiranim koricama debljine 3mm. Umesto da štampamo dva toma od po 400 strana ili čak četiri toma od po 200 strana, odlučili smo se za ekonomičnu varijantu štampanja jednog toma od 800 strana. U želji da postignemo izuzetno kvalitetnu knjigu koja je realizovana po obimu dvostruko većem od planiranog, duplo smo prekoračili ograničeni budžet koji smo predvideli za pokrivanje troškova realizacije projekta. Zbog toga, štampali smo knjigu u malom, ograničenom tiražu od 450 primeraka. Poznata nam je činjenica da mali tiraž sobom nosi i višu cenu troškova pripreme, štampanja i povezivanja knjige. Međutim, sigurni smo da će ovaj tiraž zadovoljiti potrebu za knjigom koju ima 410 umetnika čija se imena nalaze u njoj. Verujemo da će tiraž biti rasprodat u vrlo kratkom vremenu nakon izlaska knjige iz štampe. Iz razloga malog i ograničenog tiraža, visoke cene štampe i želje da krajnja cena knjige ne bude visoka, knjigu nećemo prodavati preko knjižara niti posrednika, koji po pravilu uzimaju visoku knjižarsku proviziju, već direktno, svakom pojedinačnom kupcu. Kupcima iz Beograda i Novog Sada donećemo knjigu lično, a onima iz unutrašnjosti, poslaćemo knjigu poštom ili putem kurirskog servisa.

Na osnovu kalkulacije konačnih troškova i potrebe da isplatimo pripremu štampe (400 štamparskih ploča formata B1, oko 2t kvalitetnog štamparskog papira i dr.), štampu knjige i 6-tomesečni rad našeg tima na projektu, odlučili smo da cena knjige bude 7000 dinara ili 60 evra, što je minimalan iznos za knjigu ovog kvaliteta i obima.

Promocija knjige u Beogradu biće održana u četvrtak, 25. septembar 2014. godine u 18h u Mixer House-u, u Beogradu u Karađorđevoj ulici br. 46. Nakon ove, nameravamo da organizujemo i promociju u odgovarajućem prostoru u Novom Sadu.

Zbog malog tiraža u kojem je knjiga štampana i izuzetno velikog interesovanja, molimo Vas da nas putem mejla na internet adresu: japansko.drustvo.pr@gmail.com ili telefonom na broj 064 2024904 obavestite ukoliko želite da kupite knjigu, kako bi rezervisali Vaš primerak i knjigu Vam dopremili odmah nakon izlaska iz štampe.

Još jednom, želimo da se zahvalimo svima koji su nam dali svoj fotodokumentacioni materijal i na taj način nam pomogli da realizujemo ovaj vanserijski izdavački poduhvat.

Srdačan pozdrav,

Autori knjige i Japansko društvo

O knjizi (205 KB)


Otvorena izložba fotografija JKP Gradske pijace u galeriji Ozon

Predrag Veinović, direktor JKP Gradske pijace otvorio je danas u galeriji Ozon izložbu fotografija koje su predstavljene na foto konkursu „Najlepša fotografija sa pijace“, u organizaciji JKP Gradske pijace i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije- Ulupuds .

Povod za organizovanje izložbe je nedavno završen foto konkurs na kom je učestvovalo 75 učesnika sa preko 200 fotografija. Naša želja je da  pored nagrađenih , prikažemo i fotografije koje su napravili i drugi kreativni sugrađani. Na fotografijama se vidi bogatstvo ponude i šarenolikost proizvoda na pijacama, a neki od umetnika su predstavili i   prave poljoprivredne proizvođače.– rekao je Predrag Veinović, direktor JKP Gradske pijace.

Sa pobedničkim fotografijama foto konkursa Najlepša fotografija sa pijace, Gradske pijace su aplicirale na međunarodnom konkursu za objavljivanje u  Wold Union of Wholesale Markets 2014 pijačnom kalendaru, koje će biće prezentovane tokom WUWM konferencije u Santjagu de Čile od 23. do 25. oktobra 2013. godine.

Izložba je otvorena za posetioce u periodu od  22. do 24 jula od 12 do 20 časova.


JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD i Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS - rezultati javnog konkurs za izbor najbolje fotografije sa temom pijace i pijačne prodaje prehrambenih proizvoda

Na konkurs se prijavilo 75 autora a u uži izbor je ušlo 16 autora, od kojih je 3 autora osvojilo nagrade.

Žiri je radio u sastavu: Nataša Putnik, pomoćnik direktora JKP Gradske pijace
Vukica Mikača, ULUPUDS, likovni umetnik fotografije, Igor Mandić, ULUPUDS, likovni umetnik fotografije i doneo jednoglasnu odluku.

Nagrađeni su sledeći autori:

Vladimir Ilić - prva Nagrada (30.000 dinara)
Ana Kostić - druga Nagrada (20.000 dinara)
Ljubiša Tešić - treća Nagrada (10.000 dinara)

Žiri čestita nagrađenim autorima.

JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD i Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS raspisuju javni konkurs za izbor najbolje fotografije sa temom pijace i pijačne prodaje prehrambenih proizvoda.

Poslate fotografije mogu biti sa bilo koje pijačne veleprodaje i pijaca na otvorenom ili zatvorenom prostoru, širom zemlje.

Fotografija može da prikazuje ljude, sveže proizvode ili samo prodajno mesto.

Jedini uslov je da na fotografiji bude prikazana prodaja hrane.

Izbor radova će izvršiti tročlani žiri, sastavljen od predstavnika JKP Gradske pijace i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije. Izabrani radovi će učestvovati na međunarodnom konkursu za objavljivanje u WUWM 2014 pijačnom kalendaru i biće prezentovane tokom WUWM konferencije koja će se održati u Santiago de Chile od 23 do 25. oktobra 2013. godine.

Dodeljuju se 3 novčane nagrade:

prva nagrada 30.000 dinara

druga nagrada 20.000 dinara

treća nagrada 10.000 dinara

Fotografije sa kojima se učestvuje na konkursu mogu biti crno bele ili u boji i vertikalnog ili horizontalnog formata. M oraju imati odnos stranica 3x2 ili 2x3 i minimalnu veličinu od 25 cm x 16 cm (16 cm x 25 cm) u rezoluciji minimum 300 dpi, i poslate u jpeg (max Compresion od 8 do 10) ili tiff formatu. Fotografije izvan ove specifikacije neće biti prihvačene.

Rok za predaju radova je 8 dana od dana objavljivanja konkursa (konkurs je objavljen u listu Politika 27.06. 2013. godine). .

Žiri će doneti odluku u roku od 8 dana od dana zaključenja konkursa.

Radove dostaviti na email: fotokonkurspijace@gmail.com

Žiri:
Vukica Mikača, likovni umetnik fotografije (ULUPUDS)
Igor Mandić, likovni umetnik fotografije (ULUPUDS)
Nataša Putnik, pomoćnik direktora (JKP GRADSKE PIJACE BEOGRAD)


POPUST NA KURSEVE STRANIH JEZIKA I BESPLATNA ŠKOLA PLETENJA ZA ČLANOVE BIBLIOTEKE MILUTIN BOJIĆ

Biblioteka Milutin Bojić, koja poslednjih mesec dana obezbeđuje brojne pogodnosti za svoje članove, dobila je još jednog partnera. Reč je o Školi stranih jezika Tulumba, koja članovima naše biblioteke daje popust od 10 odsto za kurseve italijanskog, španskog, francuskog, norveškog i turskog jezika. Uz to, ova škola stranih jezika kao dodatnu pogodnost za naše članove daje i besplatnu obuku pletenja.

Kursevi stranih jezika i pletenja održavaju se u prostorijama Škole stranih jezika Tulumba, Zrenjaninski put 94, Beograd, a za bliže informacije o cenama zainteresovani mogu da pozovu na broj 062/8097-532, ili da posete sajt ove škole www.skolatulumba.com .

Biblioteka Milutin Bojić dosad je obezbedila velike popuste za svoje članove kod šest izdavačkih kuća (Arhipelag, Klio, Mate, Plato, Prometej, Sezam Book ), kao i poklon-knjigu prilikom naručivanja prve knjige preko Net knjižare ( www.netknjizara.rs ). Takođe, popusti mogu da se ostvare i kod oftalmoloških kuća Lensoptik i Optika Borča, turističke agencije Sabra, veterinarske ordinacije Petar centar.

O svim pogodnostima detaljnije informacije možete da pronađete na našem veb-sajtu ( www.milutinbojic.org.rs ) , u našem matičnom odeljenju u Ilije Garašanina 5, kao i u svim ostalim ograncima naše biblioteke, koji se nalaze na teritoriji opštine Palilula.

Napominjemo da članovi Biblioteke Milutin Bojić mogu da podižu knjige u bilo kojoj biblioteci na teritoriji grada Beograda, a samo s našom članskom kartom mogu da ostvaruju navedene pogodnosti.


Prodajem peć za keramiku u jako dobrom stanju italijanska

1 . tri prstena
2. do 1260 stepeni C
3. 285 litara
4. prečnik 67 cm unutrašnji
5. visina 80 cm unutrašnja
6. 155 kg
7. 9,9 Kw
8. sa podizačem poklopca i pločama
9. sa kompletnim automatskim upravljanjem

1100,00 Evra Veljković Zoran 064 158 11 93


Ponuda za osiguranje članova ULUPUDS-a

Ponuda za kolektivno osiguranje
Ponuda za osiguranje za slučaj težih bolesti

Kontakt:
Vesna Urošević
Savetnik osiguranja
Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd
Vienna Insurance Group
Trešnjinog cveta br.1, 11070 Novi Beograd – Republika Srbija

Tel.: +381 (11) 222 16 36
Fax: +381 (11) 220 98 65
Mobile: +381 ( 63 ) 828 88 11
+381 ( 60) 100 62 63
E-mail : v.urosevic@wiener.co.rs
www.wiener.co.rs


Poštovani,

Prvenstveno želimo da Vam zahvalimo na interesovanju koje ste pokazali za projekat SOHO BG powered by Luka Beograd, i izrazili želju da dobijete na korišćenje prostore koje kompanija Luka Beograd ustupa talentovanim pojedincima bez naknade.

Iznenađeni smo brojem umetnika koji su se javili i ukazali nam na činjenicu da nemaju adekvatan prostor za stvaranje svojih umetničnih dela. Pre svega, moramo da Vam ukažemo na to da zvaničan konkurs oko izdavanja prostora nije raspisan još uvek!

Umetnici kojima su do sada dodeljeni ateljei su poznati javnosti, ali nije poznata činjenica da iako se prostor ustupa bez naknade, korisnici snose osnovne komunalne i druge troškove korišćenja ustupljenog prostora.

Sve informacije, pa i o konkursu, ukoliko bude raspisan, uslovima apliciranja, i o samom projektu SOHO BG powered by Luka Beograd možete pratiti na facebook stranici, a u narednih mesec dana informacije će biti dostupne i na zvaničnom sajtu Luke Beograd - www.lukabeograd.com .

Vaši podaci su arhivirani, ukoliko bude zvaničnog konkursa dobićete informacije o tome putem maila, odnosno telefona.

Svakako, Luka Beograd će nastaviti da kreira nove umetničke ambijente i da uspostavlja bližu saradnju među umetnicima. Planirano je da se projekat SOHO BG razvija u budućnosti i u pogledu podele slobodnog prostora, ali pre svega i nizom drugih aktivnosti, koje će građane privući na beogradsko priobalje koje trenutno predstavlja industrijsku zonu. Angažovanje Daniel Libeskind-a, jednog od najpoznatijih arhitekata današnjice, na projektu „Grad na vodi“, predstavlja prvi značajan korak u pravcu aktiviranja velikih potencijala koje Beograd poseduje zahvaljujući svojim rekama, i postepenom otkrivanju priobalja kroz transformaciju zastarele i nefunkcionalne industrijske zone u kvalitetne lokacije sa višestrukim namenama, stambenog, komercijalnog, kulturnog i sportskog karaktera.

Sa poštovanjem,

SOHO BG


TRIGLAV PENZIJSKI FOND

Odgovori na najčešće postavljana pitanja


PONUDA ZA SAĆASTU FOLIJU

Folija se isporučuje u rolnama od 1.2 metra širine i 150 metara dužine, ukupno 180m2.

Folija je dvoslojna sa prečnikom saća (mehurića) od 10mm.

Cena folije iznosi 6.600,00 din/rolna+18%pdv.

U cenu je uračunat transport do vaše adrese.

Kontakt:
Jovanović Branimir, tel :024-548-230; 063-8223711


Prodajem 8 komada ramova za izlaganje slika. Ramovi su veličine 140x104 cm, sa drvenim okvirom jednostavnog (kvadratnog) preseka i specijalnim staklom koje ne odbija svetlost. Ramovi su posluzili na izložbi slika održanoj u Novom Sadu, tokom marta 2008. godine.

Cena 30 €u/kom

Kontakt 064/143-62-05, Fedja


Prodajem ispravnu polovnu peć za pečenje keramike, unutrašnjih dimenzija 33cm x 35cm x 46cm, marke Podmore (engleska), radne temperature do 1300 C.Cena 700 E.

Ana Stipsić, član Sekcije keramike
tel: 063 1172552


Fabria Art, umetnički papir

Ponuda

Kontakt:
mr Svetlana Jelenković direktor
Kolarčeva 7/5, Beograd
011 32 48 097, 063 223 967, fabria@eunet.rs


ŠTAFELAJI, PALETE...

Borislav Dimitrijević, član Dizajn sekcije izrađuje i prodaje razne vrste štafelaja, paleta, kao i drugu opremu za rad umetnika.

Kontakt: 011/802-7279, 063/867-9805


Prodaje se:

•  Keramička peć od 80l za temperature do 1200 0 C  sa metalnim postoljem (Fiseković)

•  Keramička peć od 120l za temperature do 1000 0 C  sa metalnim postoljem Italijanska, sa termormoregulatorom I sondom

•  Kuglični mlin za glazuru sa porcelanskim teglastim bubnjevima, različite zapremine i sa porcelanskim kuglama za mlevenje glazure

•  Zidni ekstruder

Mihajlo Petrović

dipl.dizajner keramike

tel. studio: 011/ 645 93 73

mob: 064/260 60 35

Adresa Studia : Đorđa Kratovca 30a

e-mail: info@damm-keramika.com

http://www.damm-keramika.com

http://blog.damm-keramika.com


AIR-PACK ZAŠTITNA FOLIJA

O proizvodu

Dodatne informacije možete dobiti na adresi: www.airpack.biz