OLIVERA PROTIĆ

Dipl.slikar-scenograf

Vodovodska 68a Beograd 11147

Tel:0112500991

Mob:0652108993

E- mail: oljaprotic@hotmail.com

 

 

 

 

 

BIografija

Olivera Protić (1962) diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu na katedri za pozorišnu filmsku i TV scenografiju. Po završetku studija radila kao scenograf i kostimograf u preko 70 realizovanih TV emisija, spotova i reklama.Pet godina bavila se modnim dizajnom, a poslednjih godina radi i kao profesor umetničkog oblikovanja i likovne kulture u beogradskim srednjim školama.

Član je slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a od 2005. Član je umetničkog saveta Akademskog društva „Vizantija“ i Udruženja filmskih i TV umetničkih saradnika Srbije .

Autor je sedam samostalnih izložbi i učesnik preko pedeset grupnih žiriranih izložbi u zemlji i inostranstvu ( Svetsko kvadrijenale scenografije i kostima u Pragu 1987. ; izložbe Beogradske mini art scene, „Mali format“, „Tradicionalnomoderno“ , izložbe slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a, Međunarodno bijenale male ikone, ...) .

Dobitnik je Zlatne plakete Vojvodine za najbolji kostim 1987. ; Povelje i Zlatnog dukata za najbolje ostvarenje u oblasti ikonopisa od Ministarstva kulture Republike Srbije i USAID-a 2004. ; nagrade publike na putujućoj izložbi „Format mali“ 2011. ; Godišnje nagrade ULUPUDS-a za postignuća u likovnoj umetnosti za 2011.

Pored aktivnosti i izlačakoj delatnosti i aktivnog pedagoškog rada ,poslenjjih pet godina radi i kao saradnik, predavač i moderator likovnih radionica u edukativnom projektu „Korak ka kulturi“ (licencirani seminar Ministarstva prosvete R. Srbije) u okviru koga je realizovala niz uspešnih predavanja i radionica u zemlji i inostranstvu ( Beč, Prag, Venecija, verona, Istanbul ...).

Zaboravljeno i zarobljeno

Za Selenu

Elvira