GALERIJE

U sastavu Udruženja je izložbeno - prodajna galerija SINGIDUNUM u Knez Mihailovoj broj 40. u kojoj članovi Udruženja mogu da izlažu i prodaju svoje radove. Do 04. novembra 2023. godine u sastavu Udruženja je bila i Mala galerija ULUPUDS-a u Uzun Mirkovoj ulici broj 12 ali je zbog restitucije Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije moralo naslednicima starih vlasnika da preda prostor na korišćenje. Galerija Singidunum, kao što je imala i Mala galerija ULUPUDS-a, ima svoj Umetnički savet koji vodi računa o prodajnoj i izlagačkoj politici.

GALERIJA SINGIDUNUM

Galerija SINGIDUNUM, Knez Mihailova ulica broj 40, otvorena 1980., u centru je kulturnih, turističkih i poslovnih zbivanja Beograda. Otvaranje ove galerije pod nazivom koji Beograd vezuje za njegovu drevnu istoriju, građani su prihvatili kao oplemenjivanje jezgra grada korisnim sadržajem prožimanja i povezivanja likovnog stvaralaštva iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna, sa interesima široke i raznovrsne publike. Galerija SINGIDUNUM zamišljena je kao galerija prodajnog tipa za dela iz oblasti primenjene i likovne umetnosti. U gornjem nivou stalno izlažu i prodaju članovi ULUPUDS-a i ULUS-a a u donjem nivou galerije odvija se izlagačka delatnost: samostalne, grupne i tematske izložbe.

MALA GALERIJA ULUPUDS-a

Odmah po osnivanju, 1953. godine, otvorena je prva Stalna prodajna galerija na Terazijama (zgrada na uglu Terazija i Sremske ulice). Ova galerija je 1969. godine preseljena u Uzun Mirkovu ulicu broj 12, i do novembra 2023. godine je uspešno radila pod nazivom Mala galerija Singidunum. Od početnog utvrđenog programa prodajnog tipa Mala galerija je od 1982. godine promenila izgled i koncepciju kada započinje sa kamernim autorskim izložbama članova udruženja.

07. 11. 2023.

Poslovni prostor koji koristi Mala galerija ULUPUDS-a u Uzun Mirkovoj 12 vraćen je zbog restitucije naslednicima starih vlasnika. Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije je napustilo prostor 04. novembra 2023. godine.

Preostali nerealizovani program koji je do kraja godine bio predviđen da se održi u Maloj galeriji ULUPUDS-a će se održati u Galeriji Singidunum.

Galerija SINGIDUNUM

Mala galerija SINGIDUNUM