GALERIJE

Izložba u toku:

Izložba TRIBAL-RITAM Takač Anele održava se od 15. do 25. novembra 2011. godine

Izložba je inspirisana ukarsnim odevnim predmetima (nakitom), kosom (frizurama) textilom i muzikom Afričkih plemena (African Tribes).

Umetnica izlaže: skulpture – kape - perike propraćene stilizovanim nošljivim – komercijalnim oblicima kapa, nakit (ogrlice za vrat, grudi, narukvice ) i pojaseve u kombinaciji različitih materijala-ručno rađena čoja, veštačka kosa, poludrago kamenje, perle, raznovrsna prirodna i veštačka vlakna (tanke plastične cevi) i žica.

Interaktivna zvućna insatlacija Prostor same galerije sačinjavaju šest ‘niša' sa bočnim zidovima i centralni zid.

U svakoj od šest niša biće postavljena skulptura (kapa – perika) kao tematska celina koja će biti senzorski obeležena odgovarajućim prostorom tako da će prilaskom posmatrača doći do aktiviranja kompjuterskog programa i do emitovanja zvukova i ritmova afričkih bubnjeva.

Koncepcijski i zvučno svih šest Celina će biti programirane tako da u slučaju istovremenog aktiviranja dolazi do harmoničnih zvučnih kompozicija.

Video projekcija kratkog filma “Avanture Ivan D Ivan-a” Centralni zid galerije. Protagonista filma je umetnik Ivan D Ivan – živa skulptura. Ivanova kosa je toliko dugačka da je on obmotava oko grudi i struka a ostatak stavlja u donji džep sa strane na nogavicama ‘kombat' pantalona.

Anela je kreirala modne detalje tj. ‘specijalnu odeću' i aksesoare za njegovu kosu.

Različitim umetničkim aranžmanima inspirisanim elementima Afričkih plemena postičiće se i raznovrsni umetnički efekti. Tako ‘odeven' biće sniman u raznim urbanim i prirodnim ambijentima, a filmski će se dokumentovati komentari prolaznika.

 

 

izložba Anele Takač

Anela Takač - izložba TRIBAL
RITAM

izložba Anele Takač

Anela Takač - izložba TRIBAL
RITAM