AKTUELNOSTI

NAGRADA RANKO RADOVIĆ 2013

ULUPUDS - Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, kao osnivač, i Arhitektonski fakultet u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanistički zavod Beograda, Potisje Kanjiža A.D. - član grupe TONDACH, Inženjerska komora Srbije, kao suosnivači – objavili su Javni poziv – konkurs za dodelu Nagrade Ranko Radović, koja je osnovana sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo.

Nagrada se dodeljuje za: kritičko-teorijske tekstove o arhitekturi objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade, i to za kritike, eseje, knjige, predavanja i pisanu reč uopšte; televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije i realizovano arhitektonsko delo dovršeno u istom periodu.

Konkurs je trajao od 02. septembra do 15. oktobra 2013. godine.

Tokom oktobra i novembra 2013. godine održano je žiriranje radova učesnika konkursa.

Svečana dodela Nagrade Ranko Radović održana je u ponedeljak, 23. decembra 2013. godine u 13.00 sati u Maloj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5, Beograd.

Na dan dodele Nagrade u Muzičkoj galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca otvorena je izložba na kojoj su prezentovani svi učesnici konkursa. Izložba će trajati do 24. decembra 2013. godine.

Tokom marta-aprila 2014. godine izložba će biti održana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u Kategoriji 1 - kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu je doneo Odluku da nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi, urbanizmu i gradu dodeli: Ljiljani Bakić, d.i.a. za knjigu Anatomija B & B arhitekture, izdavač Ljiljana Bakić, 2012.

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u Kategoriji 2 - televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije je doneo Odluku da nagradu za televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije dodeli: prof. dr Jeleni Todorović, ist.um. (autor koncepta i kustos), Renati Balzam, Tatajani Čegar, Bojani Dragutinović, Dejanu Ecetu, Norbertu Harmati, Lani Isakov, Ivani Marcijus, Karlu Mičkei, Slavenki Mitrović- Lazarević, Dejanu Pavloviću, Aleksandri Pešterac, Andrei Tamaš i Višnji Žugić (autori radova) za izložbu Nevidljivi gradovi, Novi Sad (Manual park i MSUV), Bečej (galerija Krug), Subotica (Otvoreni univerzitet) i Beograda (BINA), 2012-2013.

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u Kategoriji 3 - realizovano arhitektonsko delo je doneo Odluku da nagradu za realizovano arhitektonsko delo dodeli: Studiu Raum, Aleksandri Raonić, d.i.a. (autoru) i Branislavu Ristoviću, d.i.a. (ko-autoru) za Porodičnu kuću za odmor u Bigovu, Crna Gora, 2012.

Pokrovitelj Nagrade je Ministarsvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Informacija za štampu

Učesnici Konkursa - Kategorija 1 ( 460 KB)

Učesnici Konkursa - Kategorija 2 ( 400 KB)

Učesnici Konkursa - Kategorija 3 ( 415 KB)

Biografija prof. dr Ranka Radovića (56 KB)

Katalog (3.9 MB)

Plakat (4.5 MB)

Pravilnik (58 KB)

Konkurs (65 KB)

Slike sa dodele Nagrade Ranko Radović


Velikа retrospektivnа izložbа Sekcije scenogrаfа i kostimogrаfа ULUPUDS-а u godini jubilejа

Retrospektivna izložba scenografije i kostimografije održana je u Kući Kralja Petra od 12 do 23. oktobra 2013. godine i u Beogradskom dramskom pozorištu od 19. oktobra do januara 2014. godine.

Katalog učesnika izložbe (1.60 MB)

Informacija za štampu


O izložbi


47. ZLATNO PERO BEOGRADA - 12. MEĐUNARODNI BIJENALE ILUSTRACIJE / 47th GOLDEN PEN OF BELGRADE - 12th INTERNATIONAL BIENNIAL OF ILLUSTRATION

Izložba je otvorena u utorak, 03. decembra 2013. godine u 19.00 sati u Paviljonu Cvijeta Zuzorić. Izložba je trajala do 24. decembra 2013. godine.

PERGAMENT KONCERTINA 2013, MEKSIKO U UMETNIČKIM KNJIGAMA, autorski projekat mr Leposave Lepe Milošević Sibinović otvorena je u Institutu Servantes, 12. decembra 2013. godine u 19.00 sati. Izložba traje do 20. januara 2014. godine.

Katalog izložbe ( 6.9 MB )

Izložba slika Dragana Bibina dobitnika gran prija 46. Zlatnog pera Beograda - 11. Međunarodnog bijenala ilustracije otvorena je u ponedeljak, 25. novembra 2013. godine u 19.00 sati u Galeriji Grafički kolektiv. Izložba je trajala do 14. decembra 2013. godine.

Informacija o izložbi

Informacija za medije - nagrađeni

O izložbi, Lj. Jelisavac Katić

Učesnici

Fotografije sa otvaranja izložbe

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U4g5TfKLskE

Zlatno pero Pravilnik i prijava radova / Regulation and notification of exhibition (285 KB)


U Ustanovi kulture PALILULA u utorak, 24. decembra 2013. godne je održano otvaranje izložbe RADOVI MALOG FORMATA u organizaciji Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDSa.

Izložba slika i fotografija (projekta Multimedijalne manifestacije BEOGRAD IN Skadarlija 2013 autorke Ljiljane Ilić-Radovanović, a povodom jubileja, 60-godisnjice obelezavanja ULUPUDSa, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije otvorena je u utorak, 24. decembra 2013. godne u Ustanovi kulture PALILULA.

Katalog izložbe (750 KB)

O izložbama


SVEČANA PROSLAVA 60. GODINA ULUPUDS-a 1953 - 2013 se održala u sredu, 13. novembra 2013. godine od 18.00 do 23.00 sati u prostorima nove zgrade Muzeja Jugoslovenske kinoteke, Uzun Mirkova 1, Beograd.

PORTRETI SA SVEČANE AKADEMIJE I PROSLAVE U KINOTECI - Ljubiša Tešić

Film sa svečane akademije u Kinoteci od 13.11.2013.

Video načinio član Foto Sekcije Aleksadndar Despotović u Full HD rezoluciji http://www.youtube.com/watch?v=pg59sY7B65Q


http://www.umetnickafotografija.rs/ulupudskinoteka/umetnicka-fotografija-svecana.html

Fotografije se svečane proslave 60. godina ULUPUDS-a - Rajko Karišić, Anamarija Vartabedijan

Priznanja ULUPUDS-a koja su se dodelila na SVEČANOJ PROSLAVI 60. GODINA ULUPUDS-a 1953 - 2013

Priznanja ULUPUDS-a koja su se dodelila na SVEČANOJ PROSLAVI 60. GODINA ULUPUDS-a 1953 - 2013


Podajna izložba ULUPUDS-a u okviru 51. Međunarodnog sajma nameštaja 2013. održana je od 11. do 17. novembra 2013. godine u Beogradu.


U Galeriji Ikar u Zemunu 20. novembra 2013. godine otvorena je izložba Radovi malog formata. Izložbu je otvorila Ljiljana Ilić Radovanović.


GODIŠNJA IZLOŽBA u organizaciji SLIKARSKO-GRAFIČKE SEKCIJE

Otvaranje Godišnje izložbe Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a održano je u utorak 15. oktobra 2013. godine u 18.00 sati u Galeriji Singidunum, 17. oktobra 2013. godine u 19.00 sati u Srećnoj galeriji SKC-a i 28. oktobra 2013. godine u 19.00 sati u Galeriji Kuća Đure Jakšića.

Otvaranje godišnje izložbe Slikarsko grafičke sekcije u Srećnoj galeriji SKC-a

U četvrtak 17.og oktobra otvoren je drugi deo tradicionalne godišnje izložbe Slikarsko grafičke sekcije u Srečnoj galeriji beogradskog SKC-a. Sam program otvaranja izložbe uveličali su svojim kpncertom i profesori Ana Ilić (gitara) i Aleksandra Kurilić (viola).

Diplome SGS-a na ovm delu izložbe dobili su Ana Grigorjev, Anamarija Vartabedijan i Aleksandar Tjapkin. Postavku čine stripovi, ilustracija, crtež i digitalna umetnost.

Izložba je bila otovorena do 31. oktobra 2013. godine.

Fotografije sa otvaranja izložbe

Informacija za medije - nagrade

Učesnici izložbe u Srećnoj galeriji

Učesnici izložbe u Galeriji Singidunum

Učesnici izložbe u Galeriji Kuća Đure Jakšića

PREDAJA RADOVA ZA VELIKU GODIŠNJU IZLOŽBU SLIKARSKO GRAFIČKE SEKCIJE

Konkurs


ULUPUDS NA SAJMU KNJIGA

I ove godine ULUPUDS je tradicionalno dodelio nagrade na Sajmu knjiga u Beogradu i to za ilustraciju knjige, fotomonorafiju, opremu knjige, strip izdanja domaćih autora za teoriju i istoriju umetnosti.

Dodela nagrade se održala u četvrtak, 24. oktobra 2013. godine od 20.00 sati u press sali Slobodan Selenić.

Informacija za medije

Galerija


Izložba Sekcije za umetnost i dizajn keramike i stakla ULUPUDS-a 17. BIJENALE KERAMIKE održana je u galeriji RTS-a od 10. do 31. oktobra 2013. godine.

Katalog izložbe (7.5 MB)

Nagrade 17. Bijenala keramike

Učesnici izložbe

Pravilnik


U galeriji RTS-a, Takovska 10, 16. septembra 2013. godine u 19.00 sati otvorena je izložba: Ljubinko KOŽUL: Retrospektiva.

Izložba je u zajedničkoj organizaciji RTS-a i ULUPUDS-a, a na svečanom otvaranju su govorili arhitekta mr Vladimir Lovrić, predsednik ULUPUDS-a i istoričar umetnosti Danijela Purešević, urednik redakcije za kulturu RTS-a.

Izložba je trajala do 06. oktobra 2013. godine.

Retrospektiva Ljubinka Kožula, istaknutog umetnika ULUPUDSa u holu RTSa, snimak sa youtube-a..


Nakon Trstenika, 19. septembra 2013. u Jagodini je otvorena izložba Radovi malog formata. U okviru knjževne večeri i promocije knjige Dragice Schroder iz Nemačke, izložbu je otvorila Ljiljana Ilić-Radovanvić, predsednica Slikarsko-grafičke sekcije.


KONKURS  ZA PROGRAME U 2014 . GODINI

Umetnički savet ULUPUDS-a je raspisao konkurs za programe, samostalne, autorske i kolektivne izložbe u 2014. godini.

Konkuriše se za nekoliko oblasti:

1. Umetnički savet raspisuje konkurs za programe (koncepcije, ideje, zamisli) sa kojima će ULUPUDS konkurisati za sredstva u Sekretarijatu za kulturu grada Beograda i Ministarstvu za kulturu Republike Srbije.

2. Umetnički savet ULUPUDS-a raspisuje konkurs za samostalne, kolektivne i autorske izložbe u galerijama SINGIDUNUM i MALOJ GALERIJI u Uzun Mirkovoj ulici.

3. Umetnički savet ULUPUDS-A raspisuje konkurs za temu ili slogan 46. majske izložbe.

Prijave su se primale do 20. septembra 2013, za oblasti navedene pod 1. i 3.

Dopunjeni tekst konkursa, sa propozicijama za izlaganje u galerijama Udruženja, biće dostavljen članovima do 10. septembra 2013. godine.

Uz popunjen formular molimo da priložite i vizuelni materijal: fotografije, video materijal, razrađen koncept, eventualno skicu postavke izložbe i precizne troškovnike. Materijal za programe, koncepte, ideje, kolektivne izložbe predati u ULUPUDS kustosu programa Ljubici Jelisavac Katić ( kustos @ulupuds.org.rs ), rad sa strankama od 11 do 13 časova , a za samostalne i autorske izložbe u galerijama Singidunum i Maloj galeriji ULUPUDS-a u Uzun Mirkovoj, kustosima Zorici Đermanov i Maji Škaljac Stanošević.

Umetnici koji apliciraju za ovaj konkurs moraju da budu članovi ULUPUDS-a i moraju da imaju izmirenu članarinu.

Molimo Vas da Vaše tekstualne materijale sastavite ćirilicom.

Nepotpune i neblagoveremene prijave neće biti razmatrane. Materijali se ne vraćaju.

Konkursne materijale moguće je i poželjno slati putem mejla, na adrese kustosa.

Konkurs

Formular za projekte

Formular za godišnji program galerija ULUPUDS-a

Konkurs za izlaganje u galeriji Singidunum i Maloj galeriji ULUPUDS-a za 2014.godinu


Izložba EKSPERIMENTOM DO... održana je od 01. jula do 12. jula 2013. godine u Galeriji SULUJ, Terazije 26/2.

Učesnici izložbe


Izložba Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a RADOVI MALOG FORMATA otvorena je 04. jula 2013. godine u Kulturnom centru u Kruševcu.


Svečano zatvaranje Velike retrospektivne izložbe ULUPUDS-a (1953-2013) centralne ULUPUDS-ove manifestacije u godini jubileja i REVIJA POZNATIH MODNIH KREATORA – ČLANOVA ULUPUDS-a održano je u sredu, 26. juna 2013. godine, u 19.00 sati u Izložbenom salonu na Andrićevom vencu 2 (ulaz iz Ulice kralja Milana).

Revija je predstavila modele iz aktuelnih kolekcija autora, članova sekcije Tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a: Evice Milovanov Penezić, Dejane Momčilović, Velibora Antonijevića, Nataše Šarić, Sofije Kuzmanović, Snežane Krejić, Dragane Nikolajević, Bate Spasojevića, Zvonka Markovića, Sandre Janković, Ine Jadranski, Lidije Jovanović, Vasilija Kovačeva, Olivere Milunović.

Slike sa modne revije: http://www.sendspace.com/file/bnno0o

Generalni pokrovitelj: Opština Stari grad

Pokrovitelj: Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije

Medijski sponzori: RTS, Studio B

Sponzori: OMV, La Fantana, Miss Yu, RADIJUS VEKTOR


Retrospektivna izložba 60 godina ULUPUDS-a 1953-2013 održana je u Izložbenom salonu Andrićev venac 2, Beograd od 11 do 26. juna 2013. godine.

Velika Retrospektivna izložba je predstavljena kao:

A - multimedijalna izložba sa radovima svih članova ULUPUDS-a

B - izložba svih nagrađenih radova na izložbama koje organizuje ULUPUDS od 1953. godine pa do danas

Informacija za štampu

Spisak učesnika Retrospektivne izložbe ULUPUDS-a


Poziv za učešće na Velikoj retrospektivnoj izložbi Sekcije scenogrаfа i kostimogrаfа ULUPUDS-а u godini jubilejа

Postavku Retrospektivne izložbu ULUPUDS-a volonterski su uradili članovi Udruženja: Borjana Šuvaković, Aleksandra Bogićević, Vladimir Lovrić, Dijana Anđelković Adžemović, Vladimir Anđelković.


IZLOŽBA SLIKARSKO GRAFIČKE SEKCIJE ULUPUDS-a TRADICIONALNO MODERNO

Katalog izložbe TRADICIONALNO MODERNO (10.2 MB)

Godišnja žirirana izložba TRADICIONALNO MODERNO Slikarsko-grafičke sekcije na kojoj su učesnici članovi iz svih sekcija ULUPUDS-a, otvorena je 18. juna 2013. godine u 19.00 sati u galeriji Potkovica u Ustanovi kulture Palilula. Izložbu su otvorili Predsednik Slikarsko–grafičke sekcije Ljiljana Ilić Radovanović i direktor Ustanove kulture PALILULA Anđelko Živković, koji je ujedno uručio dobitnicama, po oceni stručnog i nezavisnog žirija nagrade, koje su po prvi put ove godine dodeljene, a dodeljivaće se i ubuduće svake godine, sa ciljem da to budu prepoznatljive i prestižne nagrade.

Povodom 60 godišnjice ustanovljene nagrade nagrađeni su:

NAGRADU PLATINASTA 60 dobila je Tijana Đapović, sa slikom Sunce i kisa

NAGRADU ZLATNA 60 dobila je Vera Mamuzić Trajković

SPECIJALNU NAGRADU dobila je Mila Gvardiol

Nezavistan žiri:

Milica Rajković Drašković, ak. slikarka, član ULUSa, predsednica žirija

Tamara Bogunović, Ist. umetn. (tekst kataloga)

Tanja Babić, član Umetničkog saveta galerije Potkovica (PALILULA)

U muzickom delu, nastupio je izvođac na gitari Oskar Eres, maturant muz skole iz Pančeva, u klasi profesorke Ane Ilić.


IZLOŽBA SLIKARSKO GRAFIČKE SEKCIJE ULUPUDS-a RADOVI MALOG FORMATA 2013.

Katalog izložbe RADOVI MALOG FORMATA (7.5 MB)

Godišnja izložba RADOVI MALOG FORMATA 2013. Slikarsko-grafičke sekcije ( učesnici po konkursui su svi članovi ULUPUDS-a) otvorena je 20. juna 2013. godine u Velikoj Plani. Izložbu je otvorio Miroslav Jovanović iz Centra za kulturu MASUKA i predsednica Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDSa Ljiljana Ilić Radovanović.

Učesnici izložbe


45. Мајska izlоžba ОD - LIČNО EXCELLENT

45. Мајska izlоzba ULUPUDS-a ОD - LICNО EXCELLENT je otvorena u Izložbenom salonu, Andrićev venac 2, 21. maja 2013. godine u 19.00 sati. Izložba je trajala do 05. juna 2013. godine.

Informacija za štampu

Prateći program Majske izložbe

Prateći program Majske izložbe za 01. i 02. jun 2013. godine

Učesnici izložbe

Katalog učesnika Majske izložbe (16.8 MB)

Nagrade Majske izložbe

Majska izložba ULUPUDS-a je završena u sredu, 05. juna 2013. godine prodajom radova učesnika izložbe od 18.00 do 21.00 sati.


Izložba Dizajn sekcije ULUPUDS-a Umetnost je stvar održana je od 20 do 31. maja 2013. godine u Galeriji Singidunum. Izložba Dizajn sekcije je pratila dostignuća naših grafičkih i industrijskih dizajnera. Na postavci je publika mogla da vidi kako grafički dizajneri osmišljavaju total design određenih manifestacija, kako dizajniraju knjige, časopise, placate… , kako industrijski dizajneri vide nameštaj, nakit, ambalažu, auto industriju…

Katalog učesnika izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a (4.1 MB)

SPISAK RADOVA I AUTORA IZABRANIH ZA GODIŠNJU IZLOZBU DIZAJN SEKCIJE


Izložba Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a TISO održana je od 09 do 21. maja 2013. godine u Konaku kneginje Ljubice.

Katalog učesnika izložbe (17 MB)

Učesnici izložbe

Noć Muzeja, fotografisanje posetilaca, Konak Kneginje Ljubice, maj 2013. godine.

Izložba TISO 2013, Odluka o nagradama

Žiri za nagrade izložbe TISO 2013, Secije tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a, u sastavu: Vesna Lakićević Pavićević, istoričarka umetnosti, Mira Adanja-Polak, novinarka RTS-a i Dragana Ćosić, novinarka Studija B, pregledao je sve radove u postavci, dana 08. maja 2013. godinei doneo odluku da se tri ravnopravne nagrade dodele:

Zlatku Cvetkoviću, za rad Muzika moje mladosti, instalaciju iz 2010. - oblast tekstila

Dejani Momčilović, za Haljinu iz kolekcije jesen/zima 2013/14. - oblast savremenog odevanja

Evici Milovanov Penezić, za kolekcije rukavica Zubun i Crveno i crno, 2013. - oblast aksesoar

Dobitnicima su nagrade uručene na otvaranju izložbe 09. maja 2013. godine u Konaku kneginje Ljubice. Pokrovitelj nagrada je Opština Stari grad.


NAGRADA RANKO RADOVIĆ 2012

Izložba učesnika konkursa Nagrade Ranko Radović 2012 otvorena je 29. maja 2013. godine u 20. 00 sati na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu (Departman za arhitekturu i urbanizam).

Otvaranju izložbe predhodlo je predavanje koje su održali dobitnici Nagrade Ranko Radović 2012 u kategoriji televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije Marija Miković, d.i.a., Marija Strajnić, d.i.a., Olga Lazarević, d.i.a., Nebojša Stevanović, d.i.a., Milan Dragić, d.i.a., Janko Tadić, d.i.a., Aleksanadr Ristović, d.i.a., Nikola Andonov, d.i.a., Miloš Živković, d.i.a. i Marko Marović, d.i.a. koji su nagradu dobili za izložbu JEDAN:STO, Giardini Venecija, 13. Međunarodna izložba arhitekture u Veneciji, Bijenale Arhitekture, 2012.


Rok za dostavljanje prijava za učešće na Bijenalu ilustracije u Bratislavi, koji se otvara 06. septembra 2013. godine, bio je do 10. aprila 2013. godine.

Autori čije je radove ULUPUDS poslao na konkurs BIB 2013 ( 45 KB)

THE APPLICATION FORM
Criteria Workshop
Statut BIB (310 KB)


Umеtnički sаvеt ULUPUDS-а je rаspisao kоnkurs zа 45. Мајsku izlоžbu.  
Zајеdničkа tеmа 45. Мајskе izlоžbе је: ОD - LIČNО EXCELLENT

ROK ZA PRIJEM RADOVA JE BIO PRODUŽEN DO PETKA, 29. MARTA 2013 GODINE.

Raspis konkursa

Prijavni list

Umеtnički sаvеt ULUPUDS-а je rаspisao KОNKURSzа vizuеlni idеntitеt 45. Мајskе izlоžbе pоd nаzivоm: ОD - LIČNО EXCELLENT

Raspis konkursa

Logotip 60. godina ULUPUDS-a

Logotip Udruženja


Izložba Radovi malog formata - završna izložba

Nakon obilaska više gradova Srbije tokom 2012. godine, završna izložba Slikarsko - grafičke sekcije ULUPUDS-a Radovi malog formata 2012. otvorena je u galeriji PALILULA (Univerzitet Braća Stamenković) u ponedeljak, 18. marta 2013. godine u 18.00 sati.

Postavka izložbe je trajala od 18 do 28. marta 2013. godine.

Pored članova Slikarsko - grafičke sekcije, učešće su uzeliiI ostali članovi ULUPUDS-a.

Poziv za izložbu Radovi malog formata

Godišnja izložba Slikarsko-grafičke sekcije za 2012. godinu (14.6 MB)

Izložba Radovi malog formata održane izložbe:

Stara Pazova 07.05. – 01.06. 2012. (Centar za kulturu Stara Pazova), Velika Plana 07.06. – 21.06. 2012. ( Centar za kulturu MASUKA ), Sremska Mitrovica 02.07.-22.07. 2012. (Muzej Srema), Kragujevac 26.07. – 19.08. 2012. (Galerija Mostovi Balkana), Petrovac na Mlavi 24.08. – 06 .09. 2012.
(Zavičajni muzej), Cuprija 11.09. – 25.09. 2012. (Biblioteka Dusan Matić), Vrsšc 26.10- 01.11. 2012. (Kulturni centar Vršac ), Pančevo 02.11 - .-15.11.2012. (Muzej Pančevo), Zrenjanin 17.11.-10.12. 2012. (Narodni muzej Zrenjanin ), Aleksinac 13. 12. 2012. - do kraja januara 2013. (Centar za kulturu i umetnost Aleksinac ).

Spisak autora odabranih za izlaganje na godišnjoj izložbi Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a


NAGRADA PAVLE VASIĆ

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za NAGRADU PAVLE VASIĆ koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst. U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2012. godine.

Konkurs je bio otvoren od 15. januara do 15. februara. 2013. godine.

Odluka žirija za dodelu Nagrade saopštena je i dodeljena 12. marta. 2013. godine u 13.00 sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29/1.

Na osnovu konkursnog materijala Žiri u sastavu: prof. dr Mirjana Roter Blagojević, d.i.a., predsednik Žirija, Goran Malić, likovni umetnik-fotograf; istoričar fotografije, publicist, prozni pisac i Dragana Palavestra, istoričar umetnosti dodelio je Nagradu Pavle Vasić za 2012. godinu: mr Suzani Vuksanović za izložbu i monografski katalog Mira Brtka: Nestabilne ravnoteže, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad, 2012.

O Nagradi Pavle Vasić 2012 (2.65 MB)

Biografija mr Suzane Vuksanović

Pravilnik Nagrade Pavle Vasić (45 KB)

O Nagradi Pavle Vasić


IZLOŽBA NОVОPRIМLJЕNIH ČLАNОVА ULUPUDS-а 2013

U četvrtak, 21. februara 2013. godine Galeriji SULUJ, Terazije 26/2, Bеоgrаd, otvorena je izložba novih članova ULUPUDS-a.

U godini jubileja, kada Udruženje primenjenih umetnika i dizajnera beleži 60. godina rada, još 118. umetnika je našlo svoje mesto u krovnoj, profesionalnolj organizaciji. Umetnici, novi članovi, su predstavljeni na izložbi sa po jednim eksponatom.

Izložba je bila otvorena za javnost do 28. februara 2013. godine.

O izložbi

Spisak primljenih kandidata po sekcijama


NAGRADA RANKO RADOVIĆ 2012

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije - ULUPUDS kao osnivač, Arhitektonski fakultet u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka u Novm Sadu - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije - IAUS, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, kao suosnivači ustanovili su od 2006. godine Međunarodnu Nagradu Ranko Radović.

Od 2008. godine u status suosnivača nagrade ušli su Urbanistički zavod Beograda i Potisje Kanjiža AD, a od 2009. godine status suosnivača nagrade dobila je i Inženjerska komora Srbije.

Nagrada se dodeljuje za:

1. kritičko-teorijske tekstove o arhitekturi objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade, i to za kritike, eseje, knjige, predavanja i pisanu reč uopšte;

2. televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije i

3. realizovano arhitektonsko delo dovršeno u istom periodu.

Nagrada koja nosi ime arhitekte Ranka Radovića osnovana je sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo i samim tim ustanovljava kriterijume za njeno vrednovanje u Srbiji i na međunarodnom nivou, što podrazumeva uključivanje Republika bivše Jugoslavije i zemalja iz sveta sa kojima je Ranko Radović sarađivao ili u kojima je radio.

Konkurs za dodelu Nagrade Ranko Radović 2012. je bio otvoren od 03. septembra do 15. oktobra 2012. godine.

Svečana dodela Nagrade Ranko Radović održana je u petak, 21. decembra 2012. godine u 13:00 časova u Maloj sali Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, Studentski trg broj 5 u Beogradu.

Učesnici konkursa su prezentovani na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova koja je otvorena u Zaduzbini Ilije Milosavljevića Kolarca (Muzička galerija) na dan dodele Nagrade 21. XII 2012. godine. Izložba će trajati do 24. decembra 2012. godine.

Tokom aprila 2013. godine izložba će biti održana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu doneo Odluku da nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi, urbanizmu i gradu dodeli:

mr Zlati Vuksanović Macura za knjigu Život na ivici: stanovanje sirotinje u Beogradu 1919 –1941 , izdavač Orionart , 2012.

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije doneo Odluku da nagradu za televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije dodeli:

Mariji Miković, d.i.a., Mariji Strajnić, d.i.a., Olgi Lazarević, d.i.a., Nebojši Stevanoviću, d.i.a., Milanu Dragiću, d.i.a., Janku Tadiću, d.i.a., Aleksandru Ristoviću, d.i.a., Nikoli Andonovu, d.i.a., Milošu Živkoviću, d.i.a. i Marku Maroviću , d.i.a. za izložbu JEDAN:STO, Giardini Venecija, 13. Međunarodna izložba arhitekture u Veneciji, Bijenale Arhitekture, 2012.

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji realizovano arhitektonsko delo doneo Odluku da nagradu za realizovano arhitektonsko delo dodeli:

Branislavu Mitroviću, d.i.a. i Jeleni Kuzmanović, d.i.a. za Porodičnu kuću u ulici Koste Vojinovića, Beograd, Srbija, 2011.

Učesnici konkursa Nagrade Ranko Radović 2012


IZLOŽBA ZLATNI OSMEH - BEOGRAD 2012

U Istorijskom muzeju Srbije, u Beogradu 13. decembra 2012. godine otvorena je izložba Zlatni osmeh 2012. i uručene su nagrade pobednicima 8. Međunarodnog bijenala karikature Zlatni osmeh 2012. sa temom Tenis, sa karikaturama i portretima brojnih domaćih i stranih tenisera i ličnosti iz sveta tenisa. Organizatori izložbe su ULUPUDS, Udruzenje karikaturista Srbije FECO i Teniski savez Srbije koji ove godine slavi jubilej 90 godina od osnivanja. Tim povodom otvorena je izložba 90 GODINA ISTORIJE TENISKOG SAVEZA SRBIJE, a odžana i promocija knjige Tenis bez granica, kapitalne enciklopedije, monografije istorijata TSS. Izložba je trajala do 27. decembra 2012. godine.

Informacija za medije

Žiri 8. međunarodnog bijenala karikature Zlatni osmeh 2012. sa temom Tenis u sastavu: Tošo Borković, karikaturista, predsednik žirija, Paolo Dаlponte (Italija), karikaturista, Jugoslav Vlahović, prof. FPU, karikaturista, dr Dijana Milašinović Marić, istoričar umetnosti, kustos, Čedomir Šoškić, predstavnik Teniskog saveza Srbije zasedao je dana 14. septembra 2012. godine, pregledao sve pristigle radove i doneo sledeću odluku o nagradama:

Zlatna medalja i 1500 evra
Zoran Petrović, Srbija

Srebrna medalja i 1000 evra
Andrei Popov
, Rusija

Bronzana medalje i 500 evra
Mahmud Mohamad Tabrizi, Iran

Diplome

Konstantin Suneberg COST, Belgija, Petar Pismestrović, Austrija, Jovan Prokopljević, Srbija, Vjačeslav Šilov, Rusija, Ranko Guzina, Srbija, Alireza Pakdel, Iran, Aleksandar Blatnik, Srbija, Milorad H. Jevtić, Srbija, Nevena Mišković, Srbija, Miloš Popov, Srbija

Nagrada Karolj Seleš UKS FECO

3 ravnopravne nagrade, svaka po 500 evra

Zoran Tovirac Toco, Srbija, Milan Ristić, Srbija, Mića Miloradović, Srbija

Diploma: Nikola Listeš, Hrvatska

Nagrade
Awards

GALERIJA


IZLOŽBA 19. MINI ART SCENA 2012

IZLOŽBA 19. MINI ART SCENA 2012 sa temom Mikro urbanizam održana je od 12. do 31. decembra 2012. godine.

Žiri izložbe 19. MINI ART SCENA 2012. je dodelio sledeće nagrade:

I nagradu za tematski deo izložbe Aleksandru Kostiću
I nagradu za opšti deo izložbe Drini Krlić

i pohvale Saveta izložbe: Vladimiru Ćurčinu i Mariji Đurić


50. JUBILARNI MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE I ULUPUDS

Na 50. JUBILARNOM ME ĐUNARODNOM SAJMU NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE u HALI 2 NIVO C od 12 do 18. novembra 2012. godine održana je izložba ULUPUDS JE VIDLJIV, radova članova ULUPUDS-a: arhitekata, dizajnera, slikara, vajara, fotografa, kostimografa, scenografa, dizajnera, tekstilaca, keramičara i teoretičara kao i radova studenata bazičnih obrazovnih fakulteta i skola i srodnih umetničkih asocijacija iz regionalnog okruženja.

Izložba ULUPUDS-a na Sajmu nameštaja
Prateći program

Izlagači na Sajmu nameštaja

Film o nastupu Sekcije umetničke fotografije na Sajmu nameštaja
https://www.youtube.com/watch?v=XeIIyZdkUPY

GALERIJA

Udruženje za tržišne komunikacije Srbije na 50. jubilarnom Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije dodelilo je priznanja za promotivni nastup izlagača.

Dobitnici DIPLOME za USPEŠAN PROMOTIVNI NASTUP:
- TAPETARIJA NUMANOVIĆ s.z.r, Novi Pazar
- FABBRICA d.o.o, Beograd
- INTERGAGA d.o.o, Beograd
- MaxiMeble d.o.o, Beograd
- CERAMIC by PORCENALOSA za Brand CAMERICH
- GAJ - Inženjering i opremanje d.o.o, Beograd

POSEBNO PRIZNANJE za PROMOCIJU NACIONALNE PRIVREDE dobila je
Asocijacija proizvođača nameštaja Rumunije - ROMANIAN FURNITURE MANUFACTURING ASSOCIATION

GRAND PRIX za NAJUSPEŠNIJI PROMOTIVNI NASTUP dobili su:
ULUPUDS - Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije DP Beogradski sajam - Poslovnica nameštaja


NAGRADE ULUPUDS-a na 57. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Žiri ULUPUDS-a u sastavu: David Vartabedijan, predsednik Žirija, član Slikarsko - grafičke sekcije, Svetlana Jovičić, član Sekcije za teoriju, kritiku i istoriju primenjene umetnosti i Jelena Vemić, član Sekcije umetničke fotografije, dodelio je na 57. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga sledeća priznanja:

diplomu izdavaču
ČAROBNA KNJIGA iz Beograda, za opremu knjige i doprinos ilustraciji SRPSKE NARODNE BAJKE ZA DECU XXI VEKA, autora Borislava Pantića

diplomu izdavaču
PČELICA iz Čačka, za doprinos razvoju dečije knjige i ilustracija domaćih autora, BIBLIOTEKA PČELICA PLUS

diplomu izdavaču
ORFELIN iz Novog Sada za ilustracije u knjizi O BILJKAMA, ŽIVOTINJAMA I PREDELIMA SRPSKA MITOLOGIJA ,autora Milenka Bodirogića

Nagradu za najbolju ilustraciju
Aleksandru Zolotiću u knjizi ASTRONOMIJA, autora Nikole Božića, izdavač KREATIVNI CENTAR iz Beograda

Nagradu za istoriju likovne kritike
za knjigu PLINIJE STARIJI O UMETNOSTI, autora Zoje Bojić, izdavač Zavod za udžbenike, Dosije Studio iz Beograda

Nagradu za esejistiku
za knjigu ANTOLOGIJA ARHITEKTURE I CIVILIZACIJE, autora Aleksandre Mokranjac, izdavač Službeni glasnik iz Beograda


Izložba Radovi malog formata otvorena je u Narodnom muzeju u Zrenjaninu, 17. novembra 2012. godine. Izložbu su otvorili VD direktora Narodnog muzeja, Vidak Vuković; predstavnica ULUPUDS-a mr Vesna Karakaš, kustos Narodnog muzeja mr Milan Grahovac i gradonačelnik Grada, mr Ivan Bošnjak.


Međunarodna konferencija ARHITEKTURA I IDEOLOGIJA

Svečano otvaranje konferencije održano je 28. septembra 2012. godine u 10.00 sati u Svečanoj Sali Opštine Stari grad.

Organizatori - Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i ULUPUDS, Odbor Nagrade Ranko Radović

U saradnji sa - Filozofskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Institutom za arhitekturu i urbanizam Srbije, Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu i Zadužbinom Ilije Milosavljevića Kolarca

Uz podršku - Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije i Inženjerske komore Srbije

Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Odbor Nagrade Ranko Radović ULUPUDS-a, u želji da ožive i nastave zalaganje prof. Radovića da škola arhitekture u Beogradu organizuje naučne skupove s temama vezanim za istoriju i teoriju arhitekture, oodržali su međunarodnu naučnu konferenciju sa temom ARHITEKTURA I IDEOLOGIJA.

Ova konferencija je treća u nizu, nakon prve ARHITEKTURA I ISTORIJA, održane 1990. godine i druge ARHITEKTURA I TEHNOLOGIJA, održane 1991. godine. Oba skupa su pratili tematski brojevi časopisa De re Aedificatoria, kao hommage Albertiju.

Informacija za medije (200 KB)
Informacija za medije

Opširnije

Program


XX BIJENALE TAPISERIJE 2012.

Izložba je održana u Konaku kneginje Ljubice od 06. do 28. septembra 2012. godine.

Organizator izložbe: Sekcija za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a.

Savet izložbe: Aleksandra Bogićević, Maja Gecić, Marija Tasovac, Sonja Rosić, dr Dijana Milašinović Marić.

Na otvaranju XX bijenala tapiserije Panorama Velika nagrada XX bijenala tapiserije dodeljena je Zlatku Cvetkoviću za rad Muzika Miloševe mladosti a plakete XX bijenala tapiserije sui dodeljene Aleksandri Bogićević za rad Univerzum i Daliborki Đurić za rad Znanje će spasiti svet.

U četvrtak, 13. septembra 2012. godine u Konaku kneginje Ljubice održano je predavanje i okrugli sto koji je vodia Nataša Krstić na temu Natalija Gončarova između istoka i zapada.


O izložbi

Učesnici XX BIJENALA TAPISERIJE 2012.

Prateći program - predavanje Nataše Krstić

Galerija


14. TRIJENALE KERAMIKE

Informacija o pripremi 14. Trijenala keramike


KONKURS ZA PROGRAME U 2013. GODINI

Rezultati konkursa

Umetnički savet ULUPUDS-a raspisao je konkurs za programe, samostalne, autorske i kolektivne izložbe u 2013. godini.

Prijave su se primale između od 05. do 09. septembra 2012. godine.

Konkurisalo se za oblasti:

1. Umetnički savet raspisao je konkurs za programe (koncepcije, ideje, zamisli) sa kojima će ULUPUDS konkurisati za sredstva u Sekretarijatu za kulturu grada Beograda i Ministarstvu za kulturu republike Srbije.

2. Umetnički savet ULUPUDS-a raspisao je konkurs za samostalne, kolektivne i autorske izložbe u galerijama SINGIDUNUM i MALOJ GALERIJI u Uzun Mirkovoj ulici.

3. Umetnički savet ULUPUDS-a raspisao jekonkurs za temu 45. Majske izložbe.

Popunjen formular i vizuelni materijal: fotografije, video materijal, razrađen koncept, eventualno skicu postavke izložbe i dr. Materijal za programe, koncepte, ideje, kolektivne izložbe trebalo je predati u ULUPUDS kustosu programa dr Dijani Milašinović Marić, a za samostalne i autorske izložbe u galerije Singidunum i Malu galeriju ULUPUDS-a u Uzun Mirkovoj kustosima Zorici Đermanov i Maji Škaljac Stanošević.

Umetnici koji su aplicirali za ovaj konkurs morali su da budu članovi ULUPUDS-a i morali su da imaju izmirenu članarinu.

Formular za projekte
Formular za godišnji program galerija ULUPUDS-a


Umetnički savet ULUPUDS-a na predlog Dizajn sekcije raspisao je KONKURS za znak 60 GODINA ULUPUDS-a. Konkurs je trajao do 10. septembra 2012. godine.

Na konkurs za Znak 60. godina ULUPUDS-a pristiglo je 28 radova. Konkurs je bio anoniman i u uži izbor ušlo je 10 radova sa šiframa: Jedan autor, 2909a i 1 b, 011150A, 120801, Art 11, Dunja, Kontinuitet, Moon light, Runda 13.

Od 10 radova u najuži izbor ušli su radovi sa šifrom: Dunja, Kontinuitet i Runda 13. Nakon analize odabran je rad sa šifrom Dunja čiji je autor dizajner Aleksandra Janković.

Konkurs


U muzeju savremene umetnosti u Skoplju od 29. juna do 29. jula 2012. godine održana je retrospektivna izložba članova Arhitektonske sekcije ULUPUDS-a Portreti arhitekata.


IZLOŽBA RADOVI MALOG FORMATA 2012

Otvaranje izložbe Radovi malog formata održano je 03. jula 2012. godine u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici. Vesna Karakaš je govorila na otvaranju izložbe. Izložba je trajala do 22. jula 2012. godine.

 

44. MAJSKA IZLOŽBA ULUPUDS-a - U ŠKRIPCU održana je u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu od 10. do 31. maja 2012. godine

Majska izložba članova ULUPUDS-a je tradicionalana izložba koja se održava jednom godišnje i predstavlja veliku smotru primenjenih umetnika i arhitekata.

Plakat - prateći program (1.9 MB)

Informacija za štampu
O izložbi

Nagrade i sponzori 44. Majske izložbe U škripcu

Katalog izložbe (19 MB)

Donatori 44. majske izložbe U škripcu
Opština Stari Grad, Ministarstvo kulture republike Srbije, JP Službeni glasnik iz Beograda.

Sponziri koje su omogućili da se realizuje koktel na otvaranju
Firma VADEL, Galerija mozaika Phoenician-art iz Libana, Vinarija Mačkov podrum, Kuća vina Živković.

Sa otvaranja


Akcija prodaje umetničkih dela učesnika 44. Majske izložbe ULUPUDS-a održana je 30. maja 2012. godine u Muzeju primenjene umetnosti.


U Muzeju primenjene umetnosti, u Galeriji Žad, 28. maja 2012. godine održana je KONFERENCIJI ZA ŠTAMPU povodom 44. majske izložbe U skripcu, povodom upoznavanja sa novim idejama - predlozima novog predsednika ULUPUDS-a mr Vladimira Lovrića, dia, u vezi rada i budućih projekata Udruženja i najave VELIKE PRODAJNE AKCIJE UMETNIČKIH RADOVA SA AKTUELNE VELIKE GODIŠNJE MAJSKE IZLOZBE ULUPUDS-a.

Informacija za štampu


U svečanoj Sali Gradske opštine Stari grad 13. maja 2012. godine održana je SKUPŠTINA ULUPUDS-a.

Izveštaj o održanoj Skupštini ULUPUDS-a

Slike sa Skupštine


Izložba Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a EKSPERIMENTOM DO... održana je u Galeriji SULUJ od 02. do 14. aprila 2012. godine.

Učesnici izložbe
O izložbi


46. ZLATNO PERO BEOGRADA - 11. MEĐUNARODNI BIJENALE ILUSTRACIJE

Međunarodna izložba ilustracije Zlatno pero gostovala je u Galeriji kultirnog centra u Čačku od 20. marta do 10. aprila i Kulturnom centru Laza Kostić u Somboru od 24. aprila do 18. marta 2012. godine.


NAGRADA PAVLE VASIĆ

Svečana dodela Nagrade Pavle Vasić održana je 12. marta 2012. godine u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29/1.

Na osnovu konkursnog materijala, Žiri u sastavu: Ljiljana Ćinkul, istoričar umetnosti i likovni kritičar, predsednik Žirija, Goran Malić, likovni umetnik-fotograf; istoričar fotografije, publicist, prozni pisac. i prof. dr Mirjana Roter Blagojević, dipl. inž. arh. dodelio je Nagradu Pavle Vasić za 2011. godinu: mr Brdar Valentini za monografiju Ivo Kurtović, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, 2011.

Učesnici konkursa
O Nagradi (450 KB)


Izložba Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a Tradicionalno - moderno održana je od 26. januara do 07. februara 2012. u Galeriji 73 u Beogradu.

Spisak izlagača


Izložba Novoprimljenih članova ULUPUDS-a

U Galeriji SULUJ (Terazije 26/2) od 21. do 02. marta 2012. godine održana je izložba Novoprimljenih članova ULUPUDS-a.


IZLOŽBA RADOVI MALOG FORMATA 2012

Rezultati žiriranja za izložbu Radovi malog formata 2012.

Otvaranje izložbe Radovi malog formata 2012 održano je 03. jula 2012. godine u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici. Vesna Karakaš je govorila na otvaranju izložbe. Izložba je trajala do 22. jula 2012. godine.

Otvaranje izložbe Radovi malog formata 2012 je održano 07. juna 2012. godine u Velikoj Plani u Centru za kulturu Masuka u ul. Branka Radičevića 1.

Izložba Radovi malog formata 2012 održana je u Centru za kulturu Stara Pazova. Izložba je zbog velikog broja radova imala dva dela, po 15 dana i trajala je do kraja maja 2012. godine.

IZLOŽBA RADOVI MALOG FORMATA 2011

Izložba RADOVI MALOG FORMATA 2011 ČLANOVA ULUPUDS-a održana je u Ustanovi kulture Palilula, Mitropolita Petra 8.

Otvaranje izložbe Radovi malog formata 2011 održano je 05. aprila 2012. godine u Narodnoj biblioteci Dušan Matić u Ćupriji (ul. Milice Cenić 15).

Otvaranje izložbe Radovi malog formata 2011 održano je 03. decembra 2011. godine u Galeriji ALEKSANDAR ALEKS ĐONOVIĆ u Aranđelovcu.


46. ZLATNO PERO BEOGRADA - 11. MEĐUNARODNI BIJENALE ILUSTRACIJE

U Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić od 03. do 23. decembra 2011. godine održana je izložba 46. ZLATNO PERO BEOGRADA - 11. MEĐUNARODNI BIJENALE ILUSTRACIJE. Na izložbi je učestvovalo 126 domaćih autora i 105 inostranih autora iz 26 zemalja sveta.

Najava izložbe

Dobitnici Nagrada na 46. Zlatnom peru Beograda - 11. Međunarodnom bijenalu ilustracije - galerija

Spisak umetnika, čije radove je selekcioni žiri, odabrao za izlaganje na 46. Zlatnom peru Beograda – 11. Međunarodnom bijenalu ilustracije

U Maloj Galeriji ULUPUDS-a (Uzun Mirkova 12, Beograd) u okviru pratećg programa Međunarodnog bijenala ilustracije Zlatno pero Beograda 2011. održana je izložba stripa Predraga Lojanice. Izložba je trajala do 29. novembra 2011. godine.

Prateća izložba Međunarodnog bijenala ilustracije Zlatno pero Beograda 2011. Bibliofilska izdanja na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, predmet Grafika knjige, 1964-2011 autora prof. Jugoslava Vlahovića održava se od 10 do 25. novembra 2011. godine u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Prateća izložba 46. ZLATNOG PERA BEOGRADA PERGAMENT KONCERTINA (umetničke knjige na jagnjećem pergamentu) autora Leposave Lepe Milošević Sibinović otvorena je 02. novembra 2011. godine u Galeriji Feniks. Izložba je trajla do 22. novembra 2011. godine.

O izložbi

Samostalna izložba ilustracija Ajnara Turkovskog / Einar Turkowski (Nemačka) dobitnika Gran Pria na 10. međunarodnom bijenalu ilustracije Zlatno pero Beograda 2009. otvorena je u galeriji Grafički kolektiv 07. novembra, 2011. godine. Izložba je trajla do 19. novembra 2011. godine.


NAGRADA RANKO RADOVIĆ 2011

Izložba učesnika konkursa Nagrade Ranko Radović održana je u 18. aprila 2012. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu (Departman za arhitekturu i urbanizam).

Otvaranju izložbe je prethodila Prezentacija projekta A(u)kcija – registar novosadskih prostora između ličnih interesa i javnih potreba , Centar za nove medije kuda.org iz Novog Sada i STEALTH.unlimited iz Beograda i Roterdama.


Svečana dodela NAGRADE RANKO RADOVIĆ 2011 održana je u sredu, 21. decembra 2011. godine u 13.00 sati u Svečanoj sali Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, Studentski trg 5.

Nagrada se dodelila za:

1) kritičko-teorijske tekstove o arhitekturi, urbanizmu i gradu, objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini kao i u tekućoj godini do datuma dodele nagrade, i to za najbolju kritiku, esej, knjigu, predavanje i pisanu reč uopšte;
2) televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije i
3) najznačajnije realizovano arhitektonsko delo

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu koji čine prof. dr Ratko Božović, teoretičar kulture (predsednik), prof. dr Vladimir Mako, dipl. inž. arh. i mr Dubravka Đukanović, dipl. inž. arh. doneo je Odluku da nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi, urbanizmu i gradu dodeli: mr Ireni Kuletin Ćulafić , d.i.a. za knjigu Estetička teorija arhitekture Marka-Antoana Ložijea , izdavač Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, 2011.

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović, u kategoriji televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije koji čine Danica Jovović Prodanović, dipl. inž. arh. (predsednik) , Maja Lalić, dipl. inž. arh. I Dejan Babović, dipl. inž. arh. doneo je Odluku da nagradu za televizijske emisije, izložbe, multimedijalne prezentacije dodeli: Centru za nove medije kuda.org iz Novog Sada i STEALTH.unlimited iz Beograda i Roterdama za izložbu, koja je deo šireg projekta, A(u)kcija - registar novosadskih prostora između ličnih interesa i javnih potreba, Galerija SULUV-a, Novi Sad, 13. decembar 2010 – 08. januar 2011. Tim projekta A(u)kcija čine: Aleksandar Bede, Branka Ćurčić, Ana Džokić, Svetozar Krstić, Marc Neelen, Zoran Pantelić, Borka Stojić i Nataša Vujkov, uz podršku Orfeasa Skutelisa i Predraga Nikolića .

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović , u kategoriji realizovano arhitektonsko delo doneokoji čine: prof. Darko Marušić, dipl. inž. arh. (predsednik), Jelena Ivanović Vojvodić, dipl. inž. arh. i Borislav Petrović, dipl. inž. arh. doneo je Odluku da nagradu za realizovano arhitektonsko delo dodeli: Dijani Novaković , d.i.a., Maji Trbović, d.i.a., Aleksandri Nikitin , d.i.a., Dušanu Nenadoviću, d.i.a., članovima Studija AUTORI za objekat B -Terra Panonica u Mokrinu, Srbija, 2010.

Učesnici konkursa su prezentovani na zajedničkoj izložbi svih prispelih radova koja je otvorena u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca, u Muzičkoj galeriji, na dan dodele Nagrade 21. decembra 2011. godine. Tokom marta 2012. godine izložba će biti odrzana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Učesnici konkursa za dodelu NAGRADE RANKO RADOVIĆ 2011 (130 KB)

Sponzori Nagrade Ranko Radović:
MINISTARSTVO KULTURE, INFORMISANJA I INFORMACIONOG DRUŠTVA REPUBLIKE SRBIJE i SEKRETARIJAT ZA KULTURU GRADA BEOGRADA


BEOGRADSKI SAJAM je na 49. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoraciije i 49. Međunarodnoj izložbi mašina i alata za obradu drveta dodelio SPECIJALNO PRIZNANJE ULUPUDS-u za retrospektivnu izložbu 1953-2010. Portreti arhitekata.


Žiri ULUPUDUS-a u sastavu: dia Kosana Rošulj (predsednik žirija), dr Dijana Milašinovic Marić i dia Svetlana Mladenović, je dana 16. novembra 2011. godine obavio žiriranje na 49. Medjunarodnom sajmu namestaja, opreme i unutrašnje dekoracije u Beogradu.

Nakon detaljne analize i odabira užeg izbora, doneta je sledeća odluka:

u kategoriji Dizajn komadnog namestaja, Plaketa se dodeljuje autorki Snežani Vilotijević za dizajn kancelarijskog stola Sunset za savremen, i konceptualan pristup u njegovom rešavanju.

u kategoriji Dizajn sistemskih rešenja, Plaketa se dodeljuje dizajnerskom timu studenata Šumarskog fakulteta iz Beograda koji čine: Voislav Dacić, Adrijan Banč, Danijela Lemić, Ines Bajić, Jelena Vlašković, Marko Golubović, Miomir Popeskov, Nikolina Džodan, Oksana Čolić, Senka Milanović, Tijana Lukić i Uroš Vitas za studentski paviljon (eksterni nameštaj) pod nazivom Pokreni me. MentoriI: Jelena Matić, Miljana Nikolić, dia, Milica Dejanović, dia. Žiri nagrađuje funkcionalan i kompatibilan dizajn osnovnih elemenata koji omogućavaju varijacije abijentalnih celina.

Svečana dodela nagrada na 49. sajmu namestaja i svečani koktel održani su 18. novembra 2011. godine na Beogradskom sajmu, Bulevar Vojvode Mišića 14, hala 2, nivo C, stand 2315,


16. BIJENALE KERAMIKE BEOGRAD

Izložba 16. Bijenale keramike Beograd održana je u holu RTS-a od 11. oktobra do 01. novembra 2011. godine.

Informacija za štampu

Spisak učesnika


Žiri ULUPUDS-a u sastavu: Slobodan Ivkov (predsednik), član Sekcije za teoriju, kritiku, istoriju primenjene umetnosti i predsednik Umetničkog saveta ULUPUDS-a, David Vartabedijan, član Slikarsko - grafičke sekcije i Imre Sabo, član Sekcije umetničke fotografije dodelio je na 56. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga sledeća priznanja:

diplomu izdavačima PROMETEJ iz Novog Sada, SANU iz Beograda i POKRAJINSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU SPOMENIKA KULTURE VOJVODINE iz Novog Sada za fotomonografiju SENTANDREJA autora Dinka Davidova

diplomu za doprinos teoriji, kritici i istoriji primenjene umetnosti izdavaču MIKSER BOOKS iz Zemuna, a povodom izdanja MIRKO ILIĆ: EYE TO HAND autora Dejana Kršića

diplomu za doprinos teoriji, kritici i istoriji primenjene umetnosti autoru DRAGINJI SIMIĆ - LAZAR za monografiju MANASTIR KALENIĆ u izdanju Zavoda za udžbenike iz Beograda

diplomu ilustratoru DUŠANU PAVLIĆU za rad na knjizi Brane Cvetkovića Vrlo retka pripovetka izdavača KREATIVNI CENTAR iz Beograda

diplomu izdavaču ORFELIN IZDAVAŠTVO iz Novog Sada za knjigu Milenka Bodirogića Buntovnici, kao najbolje ilustrovanom delu od strane grupe ilustratora

diplomu izdavaču PORODIČNA MANUFAKTURA iz Beograda za doprinos afirmaciji novinske ilustracije preko knjige Crna autora Jugoslava Vlahovića

diplomu izdavaču EVRO - GIUNTI iz Beograda za ilustrovanje knjige Miše Đurkovića Medologija od strane doajena srpske ilustracije RADIVOJA BOGIČEVIĆA


Usvojeni program ULUPUDS-a za 2012. godinu

Usvojeni program ULUPUDS-a od strane Umetnčkog saveta i Upravnog odbora ULUPUDS-a za 2012. godinu (deo zapisnika sa sastanka Umetničkog saveta od 26.09.2011. godine).


Izložba Radovi malog formata članova Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDSa otvorena je 23. novembra 2011. godine u Likovnom salonu doma kulture u Trsteniku.

Izložba Radovi malog formata članova Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDSa otvorena je 10. oktobra 2011. godine u Kulturnom centru Kruševac, Toplička 2.

U Muzeju Srema (Vuka Karadžića 3, Sremska Mitrovica), od. 23 septembra do 07. oktobra 2011. godine održana je izložba Radovi malog formata članova Slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a. Izložbu je otvorila istoričarka umetnosti Svetlana Subašić.


U holu Gradske uprave grada Pančeva od 15. do 24. jula 2011. godine održana je izložba Dizajniranje reciklaže i U društvu najboljih.


U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu od 8. do 01. avgusta 2011. godine održana je izložba PORTRETI ARHITEKETA, retrospektivna izlozba clanova Arhitektonske sekcije ULUPUDS-a, 1953-2010.


Otvaranje izložbe RADOVI MALOG FORMATA ČLANOVA ULUPUDS-a održano je u Centru za kulturu Masuka u Velikoj Plani 23. juna 2011. godine.


Izložba DIZAJNIRANJE RECIKLAŽE VI LABORATORIJA ČISTIJEG SVETA, autorski projekat istoričarke umetnosti Mirjane Vajdić održana je od 06. do 10. juna 2011. godine u Narodnom pozorištu u Užicu sa prezentacijom 35 umetnika, u organizaciji JKP Duboko. Projekat je investirala Evropska investiciona banka.


SLIKARSKO GRAFIČKA CEKCIJA - SEKCIJSKA IZLOŽBA MALOG FORMATA

Učesnici izložbe

Izložba je tokom 2011. godine obišla više gradova Srbije, a završna izložba biće organizovana u Beogradu.


43. MAJSKA IZLOŽBA - KREATIVNA KOŠNICA

U Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu od 10. maja do 04. juna 2011. godine održana je 43. MAJSKA IZLOŽBA ULUPUDS-a KREATIVNA KOŠNICA

Izveštaj Umetničkog saveta ULUPUDS-a

Informacija za štampu
Nagrade 43. Majske izložbe
Spisak učesnika 43. Majske izložbe
Spisak učesnika pratećih programa i odabrani umetnik na konkursu za vizuelni identitet 43. Majske izložbe
Prikaz 43. Majske izložbe, Bratislav Ljubišić
Prikaz 43. Majske izložbe, Mirjana Vajdić Bajić

PRATEĆI PROGRAM 1 43. MAJSKE IZLOŽBA ULUPUDS-a - KREATIVNA KOŠNICA, Galerija Žad, Muzej primenjenih umetnosti u Beogradu

Održani program:

Tamara Ognjević, Kroz treću dimenziju, utorak, 17. maj 2011. od 11.00 sati

Milica Marković, Mit o Kosovu na vezu, 18. maj 2011. godine u 12.00 sati

Tatjana Jelić, Predrag Cerović Finale Touch II, četvrtak, 19. maj 2011. godine u 18.00 sati, prezentacija primera odnosa arhitekture i zidnog slikarstva.

KORACI VREMENA, Autor projekta, Olivera Štrbac, Koordinator projekta, Mr Vesna Karakaš, četvrtak, 26. maj od 12.00 sati

Rade Kosanović, industrijski dizajner, Ekološki koncept gajenja biljaka u stanu, Prozorska bašta, Galerija ŽAD, petak, 27. maj u 18 časova  

Mirjana Lukić, arhitekta, Solarna arhitektura, predavanje prećeno vizuelnom prezentacijom. Galerija ŽAD, utorak 31. maj 2011. godine u 18 časova

Konstantin I. Petrović, grafički dizajner, Linearni prostori 2011.
Prostorne  instalacije  u Galeriji Singidunum, Prezentacija samostalna izložbe
Galerija ŽAD, sreda, 01. jun u 18 časova.

Olivera Stojadinović , slikar kaligraf, Atorsko tipografsko pismo u Srbiji, Predavanje sa vizuelnom prezentacijom, Galerija ŽAD, četvrtak, 2. jun u 18 časova

Ksenija Jakić Marković, grafički dizajner, Štampani panoi sa sadržajima informacija  za stajališta javnog prevoza u Beogradu, Predavanje/Prezentacija projekta, Galerija ŽAD, petak, 3. jun u 18 časova.

PRATEĆI PROGRAM 2 43. MAJSKE IZLOŽBA ULUPUDS-a - KREATIVNA KOŠNICA, Ustanova za kulturu Stari grad PAROBROD.

Izložbe u UK PAROBROD traje do 26. maja 2011. Kvartet izložbi u Parobrodu, selektori: Ivona Rajačić – Barandovski, Ljubica Jelisavac-Katić, Olivera Vukotić, Svetlana Jovičić.

Informacija za štampu


U Galeriji SULUJ od 11. do 23. aprila 2011. godine održana je izložba Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a   EKSPERIMENTOM DO ...


U Galeriji 73, Požeška 83a, Beograd, od 01. do 14. aprila 2011. godine održana je izložba članova Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a TRADICIONALNO MODERNO.


U Kolarčevoj zadužbini u nedelju, 27. marta 2011. godine održana je SKUPŠTINA ULUPUDS-a.

Skupštinu je uspešno vodio predsednik Udruženja Aleksandar Denić, scenograf.

Izmedju ostalih tačaka dnevnog reda, usvojeni su: novi Statut Udruženja usaglašen sa novim Zakonom o udruženjima, izveštaji o radu Upravnog odbora i Umetničkog saveta u prethodnih godinu dana, završni račun za 2010. i finansijski plan za 2011.godinu. Svečano su uručene članske karte novoprimljenim članovima Udruženja .

Predsednik Umetničkog saveta Slobodan Ivkov i kustos Udruženja Dijana Milašinović Marić, uručili su nagrade Udruženja za 2010.godinu.

Informacija za medije

Materijal za Skupštinu ULUPUDS-a
Rezultati javne rasprave povodom teksta Nacrta Statuta ULUPUDSa


NAGRADA PAVLE VASIĆ

Dodela Nagrade Pavle Vasić održana je 14. marta 2011. godine u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29/1.

Na osnovu konkursnog materijala, Žiri u sastavu: dr Ivana Simeonović Ćelić, predsednik, dr Simona Čupić i Gordana Biba Marković, dodelio je Nagradu Pavle Vasić za 2010. godinu: mr. prof. Marini Kocareva Ranisavljev za knjigu Moda i odevanje, psihosociološki aspekti odevanja, Javno preduzeće Službeni glasnik , Beograd, 2010..

Informacija za štampu
Biografija Marine Kocareva Ranisavljev


Na Fakultetu tehničkih nauka - Departmanu za arhitekturu i urbanizam u Novom Sadu 25. februara 2011. godine otvorena je izložba učesnika konkursa Nagrade Ranko Radović.


NOVORIMLJENI ČLANOVI ULUPUDS-a

U Galeriji SULUJ (Terazije 26/2) od 18. do 28. februara 2011. godine održana je izložba Novoprimljenih članova ULUPUDS-a. .

Spisak novoprimljenih članova ULUPUDS-a


U Galeriji SULUJ, Terazije 26, Beograd, od 24. do 30. januara 2011. godine održana je izložba nagrađivanih autora na Majskim izložbama ULUPUDS-a U društvu nagrađenih po autorskom konceptu Ivone Rajačić Barandovski, ist.um.

O izložbi


Dalje

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović - knjiga Anatomija B & B arhitekture, Ljiljana Bakić, d.i.a.

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović - izložba Nevidljivi gradovi, Novi Sad (Manual park i MSUV), Bečej (galerija Krug), Subotica (Otvoreni univerzitet) i Beograda (BINA), prof. dr Jelena Todorović ist.um. (autor koncepta i kustos)

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović - Porodična kuća za odmor u Bigovu, Crna Gora, Studio Raum, Aleksandra Raonić , d.i.a. (autor) i Branislav Ristović, d.i.a. (ko-autor)

RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA SCENOGRAFIJE I KOSTIMOGRAFIJE

Retrospektivnа izložbа Sekcije scenogrаfа i kostimogrаfа

RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA SCENOGRAFIJE I KOSTIMOGRAFIJE

Retrospektivnа izložbа Sekcije scenogrаfа i kostimogrаfа

47th GOLDEN PEN OF BELGRADE

47. Zlatno pero Beograda - Logo

47 ZLATNO PERO BEOGRADA

Grand prix Izložbe 47. Zlatno pero Beograda - Joao Vaz de Carvallio

Znak 60. godina ULUPUDS-a

ULUPUDS je u 2013. godini
obeležio 60 godina postojanja -
logotip 60. godina ULUPUDS-a,
autor Aleksandra Janković

SAJAM KNJIGA 2013

Nagrade ULUPUDS-a na 58. Međunarodnom beogradskom Sajmu knjiga

Godišnja izložba Slikarsko grafičke sekcije - nagrade

17. Bijenale keramike

17. Bijenale keramike - sa otvaranja izložbe

17. Bijenale keramike

Glavna Nagrada 17. Bijenala keramike - Larisa Ackov

Plaketa 17. Bijenala keramike - Jasmina Pejčić

17. Bijenale keramike

Plaketa 17. Bijenala keramike - Nataša Vasilić

Sa otvaranja izložbe Radovi malog
formata
u Jagodini

Sa otvaranja izložbe TRADICIONALNO MODERNO

IZLOŽBA TRADICIONALNO MODERNO

Sa otvaranja izložbe TRADICIONALNO MODERNO, Anđelko Živković, direktor UK Palilula, Tijana Đapović, Ljiljana Ilić Radovanović, predsednik Slikarsko grafičke sekcije, Vera Mamuzić Trajković

IZLOŽBA ŽELJKA KOMOSARA

Sa otvaranja izložbe RADOVI MALOG FORMATA

Majska izložba

Majska izložba 2013 - katalog

VELIKA NAGRADA MAJSKA IZLOŽBA

Pulai Arpad - Velika nagrada 45. Majske izložbe ULUPUDS-a

PLAKETA MAJSKA IZLOŽBA

Katarina Lazić Vasiljević - Plaketa 45. Majske izložbe ULUPUDS-a

PLAKETA MAJSKA IZLOŽBA

Spasoje Krunić - Plaketa 45. Majske izložbe ULUPUDS-a

PLAKETA MAJSKA IZLOŽBA

Petar Vujošević - Plaketa 45. Majske izložbe ULUPUDS-a

PLAKETA MAJSKA IZLOŽBA

Vladimir Kovač - Plaketa 45. Majske izložbe ULUPUDS-a

PLAKETA MAJSKA IZLOŽBA

Tamara Ognjević - Plaketa 45. Majske izložbe ULUPUDS-a

SPECIJALNO PRIZNANJE MAJSKA IZLOŽBA

Borjana Šuvaković - Specijalno priznanje 45. Majske izložbe ULUPUDS-a

NAGRADA ALEKSANDAR ŠALETIĆ

Pavle Vasev i Ana Mihailović - Nagrada Aleksandar Šaletić

NAGRADA ALEKSANDAR ŠALETIĆ

Dijana Adžemović Anđelković, Vladimir Anđelković, Aleksandar Bogojević, Ranko Pavlović - Nagrada Aleksandar Šaletić (za mlađe autore)

NAGRADA MPU

Zlatko Cvetković - Otkupna nagrada Muzeja primenjene umetnosti

IZLOŽBA DIZAJN SEKCIJE

Izložba Dizajn sekcije Umetnost je stvar

Izložba TISO 2013

Izložba TISO 2013 - Noć Muzeja, fotografisanje posetilaca, Konak Kneginje Ljubice, maj 2013. godine

Izložba TISO 2013

Izložba TISO 2013 - dobitnik nagrade Zlatko Cvetković

Izložba TISO 2013

Izložba TISO 2013 - dobitnik nagrade Dejana Momčilović

IZLOŽBA TISO 2013

Izložba TISO 2013 - dobitnik nagrade Evica Milovanov Penezić

RTS - Generalni medijski pokrovitelj izložbe TISO

IZLOŽBA PLANETA ZAMLJA

Izložba Sekcije za umetnost i dizajn keramike i stakla ULUPUDS-a - Planeta zemlja

NAGRADA PAVLE VASIĆ

Nagrada Pavle Vasić - Logo

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović - Život na ivici: stanovanje sirotinje u Beogradu 1919 –1941

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović - Izložba JEDAN:STO

Nagrada Ranko Radovic

Nagrada Ranko Radović - Porodična kuća u ulici Koste Vojinovića

Izložba ZLATNI OSMEH 2012

Izložba ZLATNI OSMEH 2012 - logo

Izložba ZLATNI OSMEH 2012

Zoran Petrović, Srbija - Zlatna
medalja, Izložba ZLATNI OSMEH
2012

Izložba ZLATNI OSMEH 2012

Andrei Popov, Rusija - Srebrna
medalja, Izložba ZLATNI OSMEH
2012

Izložba ZLATNI OSMEH 2012

Mahmud Mohamad Tabrizi, Iran -
Bronzana medalja - Izložba
ZLATNI OSMEH 2012

Izložba MINI ART SCENA

Aleksandar Kostić - Nagrada izložbe 19. BEOGRADSKA MINI ART SCENA

Izložba MINI ART SCENA

Drina Krlić - Nagrada izložbe 19. BEOGRADSKA MINI ART SCENA

Izložba MINI ART SCENA

Vladimir Ćurćin - Pohvala izložbe 19. BEOGRADSKA MINI ART SCENA

Izložba MINI ART SCENA

Marija Đurić - Pohvala izložbe 19. BEOGRADSKA MINI ART SCENA

Izložba ULUPUDS-a

Izložba ULUPUDSA - 50. Sajam nameštaja opreme i unutrašnje dekoracije, fotografija Ljubiša Tešić

Izložba ULUPUDS-a

Izložba ULUPUDSA - 50. Sajam nameštaja opreme i unutrašnje dekoracije, fotografija Ljubiša Tešić

Izložba ULUPUDS-a

Izložba ULUPUDSA - 50. Sajam nameštaja opreme i unutrašnje dekoracije

NAGRADE ULUPUDSa  NA SAJMU KNJIGA

Dobitnici nagrada ULUPUDSa na 57. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

NAGRADE ULUPUDSa  NA SAJMU KNJIGA

Nagrade ULUPUDSa na 57. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

NAGRADE ULUPUDSa  NA SAJMU KNJIGA

Žiri ULUPUDSa na 57. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Međunarodna konferencija ARHITEKTURA I IDEOLOGIJA

Međunarodna konferencija
ARHITEKTURA I IDEOLOGIJA

Izložba Miloša Sibinovića

Prateći program XX Bijenala
tapiserije
- predavanje Nataša
Krstić

izložba XX BIJENALE TAPISERIJE

Zlatko Cvetković - Velika nagrada XX Bijenala tapiserije

izložba XX BIJENALE TAPISERIJE

Aleksandra Bogićević - Plaketa XX Bijenala tapiserije

izložba XX BIJENALE TAPISERIJE

Daliborka Đurić - Plaketa XX Bijenala tapiserije

Znak 60. godina ULUPUDS-a

Znak 60. godina ULUPUDS-a, autor Aleksandra Janković

Izložba članova Arhitektonske
sekcije ULUPUDS-a Portreti
arhitekata
, Muzej savremene
umetnosti u Skoplju

Izložba članova Arhitektonske
sekcije ULUPUDS-a Portreti
arhitekata
, Muzej savremene
umetnosti u Skoplju

44 Majska izložba

VELIKA NAGRADA 44. MAJSKE
IZLOŽBE - Velimir Velja Vukičević

44 Majska izložba

PLAKETA 44. MAJSKE IZLOŽBE - Bogdan Maksimović

44 Majska izložba

PLAKETA 44. MAJSKE IZLOŽBE - Branislav Mitrović i Jelena
Kuzmanović

44 Majska izložba

PLAKETA 44. MAJSKE IZLOŽBE - Jovan Babić

44 Majska izložba

PLAKETA 44. MAJSKE IZLOŽBE - Marija Dokmanović

44 Majska izložba

SPECIJALNO PRIZNANJE 44. MAJSKE IZLOŽBE - Sonja Žugić

44 Majska izložba

SPECIJALNO PRIZNANJE 44. MAJSKE IZLOŽBE - Danijela Paracki

44 Majska izložba

NAGRADA ALEKSANDAR
ŠALETIĆ 44. MAJSKE IZLOŽBE -
Miroslava Petrović Balubdžić i
Mihailo Timotijević

44 Majska izložba

OTKUPNA NAGRADA MUZEJA
PRIMENJENE UMETNOSTI -
Lana Rakanovićć

Izložba Eksperimentom do rad Marije Tasovac

Izložba EKSPERIMENTOM DO - rad Marije Tasovac

Nagrada Pavle Vasić

Nagrada Pavle Vasić - Logo

Nagrada Pavle Vasić

Nagrada Pavle Vasić - mr
Valentina Brdar, monografija Ivo
Kurtović

Izložba Tradicionalno moderno

Izložba Slikarsko grafičke sekcije ULUPUDS-a - Tradicionalno moderno

Izložba Novoprimljenih članova

Sa otvaranja izložbe novoprimljenih članova ULUPUDSa

46. ZLATNO PERO BEOGRADA

46. ZLATNO PERO BEOGRADA - logo

46. ZLATNO PERO BEOGRADA

GRAND PRIX 46. ZLATNOG PERA BEOGRADA - Dragan Bibin

46. ZLATNO PERO BEOGRADA

46. ZLATNO PERO BEOGRADA - izložba stripa Predraga Lojanice

46. ZLATNO PERO BEOGRADA

46. ZLATNO PERO BEOGRADA - izložba Ajnara Turkovskog

46. ZLATNO PERO BEOGRADA

46. ZLATNO PERO BEOGRADA - izložba Leposave Lepe Milošević Sibinovć

46. ZLATNO PERO BEOGRADA

46. ZLATNO PERO BEOGRADA - izložba Leposave Lepe Milošević Sibinovć

Nagrada Ranko Radović

mr Irena Kuletin Ćulafić - knjiga
Estetička teorija arhitekture
Marka-Antoana Ložijea

Nagrada Ranko Radović

Centar za nove medije kuda.org i
STEALTH.unlimited - izložba
A(u)kcija - registar novosadskih
prostora između ličnih interesa i
javnih potreba

Nagrada Ranko Radović

Studijo AUTORI - objekat B-Terra Panonica, Mokrin, Srbija, 2010.

plaketa

Izložba Portreti arhitekata -
49. Međunarodni sajam
nameštaja, opreme i unutrašnje
dekoracije u Beogradu

plaketa

Snežana Vilotijević - Plaketa na
49. Međunarodnom sajmu
nameštaja, opreme i unutrašnje
dekoracije u Beogradu

Plaketa

Dizajnerski tim studenata
Šumarskog fakulteta iz Beograda -
Plaketa na 49. Međunarodnom
sajmu nameštaja, opreme i
unutrašnje dekoracije u Beogradu

16 Bijenale keramike Beograd

16. Bijenale keramike Beograd -
rad Ive Kukurić

16 Bijenale keramike Beograd

16. Bijenale keramike Beograd -
rad Jasmine Pejčić

16 Bijenale keramike Beograd

16. Bijenale keramike Beograd -
rad Vesne Šaula

Radovi malog formata

Izložba Radovi malog formata - Muzej Srema, Sremska Mitrovica

dizajniranje reciklaze 2011

Dizajniranje reciklaže - Narodno pozorište u Užicu

43 majska izložba

43. MAJSKA IZLOŽBA ULUPUDSa KREATIVNA KOŠNICA

43 majska izložba

VELIKA NAGRADA 43. MAJSKE IZLOŽBA ULUPUDSa - Jasna Dulić Grujić

43 majska izložba

PLAKETA 43. MAJSKE IZLOŽBA ULUPUDSa - Danica Marinković

43 majska izložba

PLAKETA 43. MAJSKE IZLOŽBA ULUPUDSa. - Andreja Prokopijević

43 majska izložba

PLAKETA 43. MAJSKE IZLOŽBA ULUPUDSa.- Ljiljana Stojanović

43 majska izložba

PLAKETA 43. MAJSKE IZLOŽBA ULUPUDSa.- Petar Kujundžić

43 majska izložba

PLAKETA 43. MAJSKE IZLOŽBA ULUPUDS-a.- Voja Milić

43 majska izložba

43. MAJSKA IZLOŽBA ULUPUDSa NAGRADA ALEKSANDAR ŠALETI'Ć - Đorđe Gec, Svetislav Martinović, Bogdan Slavica,

43 majska izložba

43. MAJSKA IZLOŽBA ULUPUDSa - Noć muzeja, MPU

43 majska izložba

Noć muzeja - Galerija Singidunum

43 majska izložba

43. MAJSKA IZLOŽBA ULUPUDSa - Prateći program

nagradđeni na Skupštini ULUPUDSa

Nagrađeni članovi Udruženja za 2010. godinu

Nagrada Pavle Vasic logo

Nagrada Pavle Vasić - logo

Marina Kocareva Ranisavljev - knjiga Moda i odevanje